Мобилно меню

Променят маршрутите на четири автобусни линии във Варна

Заради изпълнение на мащабен ВиК проект се налагат промени в линии 10 (10А), 12, 13 (13А) и 23, съобщават от "Градски транспорт"
Променят маршрутите на четири автобусни линии във Варна
305

Маршрутът на няколко автобусни линии във Варна ще бъде променен заради изпълнението на ВиК проект, съобщават от общинското дружество „Градски транспорт“. Промените ще влязат в сила от 11 февруари, когато започва доизграждане на канализационна мрежа в селищни образувания Изгрев, Кочмар, Сълзица, Пчелина и Сотира и бул. "Хр. Смирненски".

Заради строителните дейности ще бъдат затворени за движение двупосочно ул. "Прилеп" – от Т-образното кръстовище на локалното платно на бул. "Левски" до бул. "Христо Смирненски", и бул. "Хр. Смирненски" до кръстовището с ул. "Дубровник".

Тези ограничения налагат временна промяна в утвърдените маршрути за обслужване на линии 10(10А), 12, 13 (13А) и 23.

Линия 10

След спирка "Янко Михайлов" автобусите ще завиват наляво по бул. 4Цар Освободител", ще обслужват спирки "Струга" и "Победа", на светофара ще завиват надясно по бул. "Христо Смирненски" и ще се включват по утвърдения си маршрут –  спирки "Вятърна мелница", "Роза", "Хаджи Димитър". Няма да се обслужва спирка "ВиК" на ул. "Прилеп".

Линия 12

Няма да се обслужват двупосочно спирки "ВиК" на ул. 4Прилеп", "Вятърна мелница" и "Подвис" на бул. "Христо Смирненски".

От "Аспарухово" в посока "Бриз": от кръстовището на ул. "Прилеп" автобусите ще завиват надясно по бул. "Васил Левски", ще обслужват спирки "Спартак", ХЕИ, "Дубровник", след спирка "Дубровник" ще продължават наляво по ул. "Мир" и ще обслужват спирка "Мир". На кръстовището с ул. "Студентска" ще завиват наляво, ще обслужват спирка "Черноризец Храбър", после ще свиват надясно по ул. "Дубровник", ще обслужват спирка "Военна болница" и на кръстовището с бул. "Христо Смирненски" ще се включват в маршрута си.

От "Бриз" в посока "Аспарухово": автобусите ще обслужват спирки "Бриз", "Сотира", "Медицински комплекс", "Военна болница" – ул. "Дубровник", "Черноризец Храбър" – ул. "Студентска", надясно по ул. "Мир" – спирка "Мир", надясно по бул. "Левски" – спирки: "Дубровник", ХЕИ, "Спартак", и ще се включват по маршрута си.

Линия 13

Няма да се обслужва спирки "Бл. 22", "Нов корпус на ИУ", "Железни врата". Линията ще преминава по ул. "Дубровник" и ще обслужва спирка "Военна болница" на улица "Дубровник".

Линия 23

След спирка "Янко Михайлов" автобусите ще завиват наляво по бул. "Цар Освободител", ще обслужват спирки "Струга“ и "Победа", на светофара ще завиват надясно по бул. "Христо Смирненски" и от кръстовището с ул. "Прилеп" ще се включват по утвърдения си маршрут към с. Каменар.

В посока от с. Каменар към жп гара – на кръстовището на ул. "Прилеп" и бул. "Христо Смирненски" автобусите ще завиват наляво в посока бул. "Цар Освободител". Ще обслужват спирки "Победа" и "Струга" и на ул. "Отец Паисий" ще се включват по маршрута си. Няма да обслужват спирка "ВиК" на ул. "Прилеп".

2023 © Варна е

Променят маршрути на градския транспорт във Варна за 24 май

От 8 до 14 часа ще бъде преустановено движението на превозни средства в района на площад "Св. Св. Кирил и Методий"
Променят маршрути на градския транспорт във Варна за 24 май
204

Във връзка с честването на 24 Май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност и организираното празнично шествие от община  Варна, се въвеждат следните промени в организацията на градския транспорт:

От 8:00 часа до 14:00  часа ще бъде преустановено движението на превозни средства в района на площад "Св. Св. Кирил и Методий".

Затворени от 9:00 часа до 14:00 часа ще бъдат районите от кръстовището на бул. "Хр. Ботев" с ул. "Кракра" посока център, от кръстовището на бул. "Вл. Варненчик" с бул. "Мария Луиза";  от кръстовището на бул. “Мария Луиза" до  бул. "Осми Приморски полк" и до кръстовището с бул. "Цар Освободител", както и от кръстовището на бул. „Вл. Варненчик“ с ул. „Г. Бенковски“.

Автобусите по линиите от градския транспорт ще се обслужват както следва:

  • Тролейбусни линии с № 82 и 88 от 07:30 ще се обслужват до и от сп. „Нептун” до приключване на мероприятието;
  • Автобусни линии от ЖП Гара посока  кв. "Вл. Варненчик", ул. „Ал. Дякович“, ул. „Кракра”, ул. „Дрин”, ул. „Д-р Пискюлиев“, бул. „Вл. Варненчик”  и продължават по съответния маршрут;
  • Автобусни линии от ЖП Гара посока Явор (7), Почивка (39), Виница (31до разклон Виница, 31 Бърз и 31А), кв. Левски и Бриз - (9, 109, 12, 13 курортни комплекси) – по бул. „Приморски“ и по „Цар Освободител“ или по „Княз Борис I-ви“ за съответния  маршрут; линия 10 - ул. „Ал. Дякович“, ул. „Кракра“, „Дрин“, „д-р Пискюлиев“, „Отец Паисий“ и по маршрута си;
  • Автобусна линия 14 посока „Почивка”: на кръстовището на бул. „Сливница“ с ул. „Отец Паисий“ наляво, на бул. „Цар Освободител“ надясно, на кръстовището с „Княз Борис I-ви“ се включва по маршрута си;
  • Автобусните линии посока „Почивка” (148) и курортни комплекси (409) -  след сп. „Патриарх Евтимий“ наляво по ул. „Отец Паисий”, бул. „Цар Освободител” на кръстовището с бул. "Осми Приморски полк" 148 ще се включва по маршрута си, на кръстовището с бул. „Княз Борис I-ви“ 409 се включва по маршрута си, важи двупосочно;
  • Автобусните линии  от „Почивка“ посока "Вл. Варненчик"– бул. „8-ми Приморски полк”, бул. „Цар Освободител”, ул. „Отец Паисий” и продължават по съответния маршрут;

Автобусни линии 18, 22, 41 след спирка „Автогара“ ще завиват надясно в локалното на бул. „Левски“ и на кръговото кръстовище с ул. „Девня“ ще завиват наляво посока ЖП Гара. След кръговото кръстовище на ул. „Девня 1“ завиват надясно посока бул. „Хр. Ботев“ и на ул. „Ал. Дякович“, ще обслужват спирка „Благой Касабов“ (дясно до паркинга).

2023 © Варна е