Мобилно меню

Събота и неделя без синя зона във Варна

Причината е обезпечаване на работата на избирателните комисии и администрацията във връзка с провеждането на местните избори на 29 октомври
Събота и неделя без синя зона във Варна
943

Зоната за кратковременно паркиране "синя зона" няма да работи на 28 и 29 октомври (събота и неделя), съобщават от Общинско предприятие "Общински паркинги и синя зона".

Целта е да се обезпечи по-добре работата на секционните избирателни комисии и администрацията във връзка с провеждането на местните избори на 29 октомври 2023 г. в община Варна. 

2023 © Варна е

Правописният маратон “Бъди грамотен” гостува във Варна

Събитието ще се проведе в събота - 20 юли, от 10 до 13 часа на сцена "Раковина" в Морската градина
Правописният маратон “Бъди грамотен” гостува във Варна

Варна посреща за пореден път летния правописен маратон от инициативата  “Бъди грамотен”. Събитието ще се проведе в събота - 20 юли, от 10 до 13 часа на сцена „Раковина“ в Морската градина. Организатори са „Академика БГ“, с подкрепата на Община Варна.

По време на състезанието жителите и гостите на морската столица ще имат възможност да проверят знанията си по български език и да получат безплатни правописни консултации. Организаторите са подготвили тестове в три възрастови групи, а за най-малките са предвидени забавни игри с буквите.

Всички участници, които решат тестовете си без грешка, ще получат награди.

Инициативата "Бъди грамотен" се провежда от 2009 г. с цел да възпитава любов към родния език и да мотивира младите хора да пишат правилно. 

 

2024 © Варна е / снимки: Академика БГ