Мобилно меню

Удължават срока за регистрация на кладенците до 28 ноември 2025 г.

Заявление за вписване се подава до местния кмет или до съответната по район Басейнова дирекция
Удължават срока за регистрация на кладенците до 28 ноември 2025 г.

До 28 ноември 2025 година е удължен срокът за регистрация на кладенците за собствени потребности и водовземни съоръжения за подземни води, които ще бъдат използвани за стопански и нестопански цели.

Решението е част от текстовете на Закона за изменение и допълнение на Закона за опазване на околната среда, приет от 48-ото Народно събрание на 24 ноември 2022 г. и обнародвани в брой 96 на „Държавен вестник“ от 2 декември 2022 г.

Заявленията за вписване трябва да бъдат подавани до местния кмет или до съответната по район Басейнова дирекция. За всяко постъпило заявление ще бъде издаван входящ номер, а отчет за актуалното състояние ще бъде издаван във всяка Басейнова дирекция през две седмици.

Заявленията за вписване на водовземни съоръжения за подземни води, които ще бъдат използвани от фирми за стопански цели, може да бъдат подавани единствено до подразделението по район на Басейнова дирекция, като срокът е отново до 28 ноември 2025 година.

 

2022 © Варна е

Възстановяват утвърдените маршрути на автобусни линии 409 и 9

Промяната влиза в сила от 14 юни (петък), съобщават от "Градски транспорт" - Варна
Възстановяват утвърдените маршрути на автобусни линии 409 и 9

На 14 юни 2024 година ще бъде възстановено обслужването на автобусна линия 409 по утвърдения ѝ маршрут, през спирка „Журналист“.

Считано от 14 юни 2024 година, автобусна линия № 9 преустановява обслужването на спирки „Ген. Заимов“, „Писател“, „Хоризонт“, „Журналист“ – двупосочно.

След спирка „Странджа“ автобусите ще обслужват спирки: „Дървен мост“, „Изгрев“, „Майстор Манол“, „Чайка“, „Травел“, „Мадара“, „Аква парк“, „Република“.

2024 © Варна е