Мобилно меню

Удължават срока за регистрация на кладенците до 28 ноември 2025 г.

Заявление за вписване се подава до местния кмет или до съответната по район Басейнова дирекция
Удължават срока за регистрация на кладенците до 28 ноември 2025 г.
37

До 28 ноември 2025 година е удължен срокът за регистрация на кладенците за собствени потребности и водовземни съоръжения за подземни води, които ще бъдат използвани за стопански и нестопански цели.

Решението е част от текстовете на Закона за изменение и допълнение на Закона за опазване на околната среда, приет от 48-ото Народно събрание на 24 ноември 2022 г. и обнародвани в брой 96 на „Държавен вестник“ от 2 декември 2022 г.

Заявленията за вписване трябва да бъдат подавани до местния кмет или до съответната по район Басейнова дирекция. За всяко постъпило заявление ще бъде издаван входящ номер, а отчет за актуалното състояние ще бъде издаван във всяка Басейнова дирекция през две седмици.

Заявленията за вписване на водовземни съоръжения за подземни води, които ще бъдат използвани от фирми за стопански цели, може да бъдат подавани единствено до подразделението по район на Басейнова дирекция, като срокът е отново до 28 ноември 2025 година.

 

2022 © Варна е

Променят маршрута на автобус №13

Причината за временната промяна на организация е изпълнението на проект на ВиК в района
Променят маршрута на автобус №13
237

От общинска фирма „Градски транспорт“ информират, че от 05 юни 2023 г. (понеделник), автобусна линия 13 ще обслужва гражданите по променен маршрут както следва:

След сп. „Мир“ наляво по ул. „Студентска“ - сп. „Черноризец Храбър“, наляво по ул. „Дубровник“, надясно по ул. „Железни врата“ - сп. „Железни врата“ , надясно по ул. „Евлоги Георгиев“ - „Нов корпус на ИУ“ и сп. „бл.22“, където автобусите ще използват обръщача за престой и маневри.

Няма да се обслужват спирките „Медицински комплекс“, „Сотира“ и „Бриз“.

От дирекция “Инженерна инфраструктура и благоустрояване”; молят гражданите да не паркират личните си автомобили на обръщача на ул. “Евлоги Георгиев”, срещу бл. 22 след 05 ч. на 05 юни .2023 г., тъй като теренът ще бъде използван от автобусите на “Градски транспорт”.

Паркираните автомобили ще бъдат принудително премествани с техническо средство тип “паяк”.

Причината за временната организация е изпълнението на проект на ВиК в района и променения маршрут на линия 13 на градския транспорт.

2023 © Варна е