Мобилно меню

В квартал Виница започна ремонтът на ул. "Цар Борис III"

Предстои да се изгради битова канализация по проект на ВиК – Варна
В квартал Виница започна ремонтът на ул. "Цар Борис III"
805

Започна основен ремонт на ул. "Цар Борис III" в отсечката от разклона за с. Кичево до началото на квартал Виница, съобщиха от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" към Община Варна. Предстои да се изгради битова канализация по проект на ВиК – Варна.

Във връзка с изпълнението на проекта от 24 Март 2023 г. (петък) ще бъде извършено пълно затваряне за движение на ул. "Цар Борис III" в участъка от кръстовището с бул. "Осми Приморски полк" (разклона за Кичево) до началото на квартала. Движението на автомобили за квартал Виница и обратно ще се извършва по следния обходен маршрут: бул. "Осми Приморски полк" – ул. "Арх. Манол Йорданов" – бул. "Княз Борис I"/път I-9 – ул. "30-та" – ул. "Св. Св. Константин и Елена" – ул. "Цар Борис III" и обратно. Поради естеството на работа няма да има възможност да бъде осигурен коридор за автомобилите със специален режим на движение.

Паралелно с ремонтът на ул. "Цар Борис III" Община Варна стартира дейности по основен ремонт на уличното платно, изграждане на тротоари с осигурена достъпна среда, продължаване на вече изграденото велотрасе, реконструкция на съществуващия водопровод, изграждане на дъждовна канализация, обновяване на уличното осветление с нови LED осветители, монтиране на навеси на 3 автобусни спирки и поставяне на хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация за осигуряване на безопасно движение.

С изпълнението на проекта ще завърши последният етап от ремонта на ул. "Цар Борис III".  От подобряването на пътните условия ще се възползват както жителите на квартал Виница, така и живущите в селищните образувания "Траката", "Ваялар" и "Горна Трака".

2023 © Варна е

Променят маршрута на автобус №13

Причината за временната промяна на организация е изпълнението на проект на ВиК в района
Променят маршрута на автобус №13
98

От общинска фирма „Градски транспорт“ информират, че от 05 юни 2023 г. (понеделник), автобусна линия 13 ще обслужва гражданите по променен маршрут както следва:

След сп. „Мир“ наляво по ул. „Студентска“ - сп. „Черноризец Храбър“, наляво по ул. „Дубровник“, надясно по ул. „Железни врата“ - сп. „Железни врата“ , надясно по ул. „Евлоги Георгиев“ - „Нов корпус на ИУ“ и сп. „бл.22“, където автобусите ще използват обръщача за престой и маневри.

Няма да се обслужват спирките „Медицински комплекс“, „Сотира“ и „Бриз“.

От дирекция “Инженерна инфраструктура и благоустрояване”; молят гражданите да не паркират личните си автомобили на обръщача на ул. “Евлоги Георгиев”, срещу бл. 22 след 05 ч. на 05 юни .2023 г., тъй като теренът ще бъде използван от автобусите на “Градски транспорт”.

Паркираните автомобили ще бъдат принудително премествани с техническо средство тип “паяк”.

Причината за временната организация е изпълнението на проект на ВиК в района и променения маршрут на линия 13 на градския транспорт.

2023 © Варна е