Мобилно меню

В квартал Виница започна ремонтът на ул. "Цар Борис III"

Предстои да се изгради битова канализация по проект на ВиК – Варна
В квартал Виница започна ремонтът на ул. "Цар Борис III"
1175

Започна основен ремонт на ул. "Цар Борис III" в отсечката от разклона за с. Кичево до началото на квартал Виница, съобщиха от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" към Община Варна. Предстои да се изгради битова канализация по проект на ВиК – Варна.

Във връзка с изпълнението на проекта от 24 Март 2023 г. (петък) ще бъде извършено пълно затваряне за движение на ул. "Цар Борис III" в участъка от кръстовището с бул. "Осми Приморски полк" (разклона за Кичево) до началото на квартала. Движението на автомобили за квартал Виница и обратно ще се извършва по следния обходен маршрут: бул. "Осми Приморски полк" – ул. "Арх. Манол Йорданов" – бул. "Княз Борис I"/път I-9 – ул. "30-та" – ул. "Св. Св. Константин и Елена" – ул. "Цар Борис III" и обратно. Поради естеството на работа няма да има възможност да бъде осигурен коридор за автомобилите със специален режим на движение.

Паралелно с ремонтът на ул. "Цар Борис III" Община Варна стартира дейности по основен ремонт на уличното платно, изграждане на тротоари с осигурена достъпна среда, продължаване на вече изграденото велотрасе, реконструкция на съществуващия водопровод, изграждане на дъждовна канализация, обновяване на уличното осветление с нови LED осветители, монтиране на навеси на 3 автобусни спирки и поставяне на хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация за осигуряване на безопасно движение.

С изпълнението на проекта ще завърши последният етап от ремонта на ул. "Цар Борис III".  От подобряването на пътните условия ще се възползват както жителите на квартал Виница, така и живущите в селищните образувания "Траката", "Ваялар" и "Горна Трака".

2023 © Варна е

Кампания “Не шофирай, ако си пил” се провежда във Варна

Основната цел на инициативата е опазване живота и здравето на младежите, техните приятели, връстници, близки и на цялото общество
Кампания “Не шофирай, ако си пил” се провежда във Варна

Доброволци от дирекция „Превенции“ към Община Варна раздаваха информационни материали и отправяха превантивни послания към спрелите шофьори, призовавайки към отговорно и толерантно поведение на пътя. Проведената акция е в рамките на кампания  „Не шофирай, ако си пил!“ и се организира съвместно от дирекция „Превенции“ към Община Варна, сектор „Пътна полиция“ към ОД на МВР и Общинския съвет по наркотични вещества.

Основната цел на кампанията е опазване живота и здравето на младежите, техните приятели, връстници, близки и на цялото общество. Доброволците призоваваха още за нетърпимост към водачите на моторни превозни средства, употребили алкохол или наркотични вещества. Служителите на сектор „Пътна полиция“ разясняваха законовите последици при установяване на шофьори, употребили психоактивни вещества. 

 

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър Община Варна