Мобилно меню

Затварят улици във Варна на 6, 7 и на 9 май

Вижте къде ще бъде ограничено движението на автомобили
Затварят улици във Варна на 6, 7 и на 9 май
210

По повод честването на 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия, в интервала от 10.15 часа до 11.00 часа ще бъде преустановено движението по следните улици във Варна:

  • бул. „Мария Луиза” - в частта от пл. „Св. Св. Кирил и Методий” до кръстовището с ул. „Шипка”;
  • бул. „Владислав Варненчик” - в отсечката от кръстовището с бул. „Съборни” до пл. „Св. Св. Кирил и Методий”;
  • бул. „Христо Ботев” - от кръстовището с ул. „Кракра” до кръстовището с ул. „Бачо Киро”.

Ограничението не се отнася за ППС, обслужващи линиите на градския транспорт.

Заради провеждане на празнично шествие, в интервала от 11.00 часа до около 11:30 часа, ще бъде преустановено движението на автомобили по бул. „Мария Луиза“ - лявото платно, в посока кръстовището с бул. „Осми Приморски полк“ – в частта от кръстовището с бул. „Вл. Варненчик“ до кръстовището с бул. „Сливница“.

Таксиметровата местостоянка пред Катедрален храм „Успение Богородично“ ще бъде освободена от автомобили за периода от 9 ч. до около 11 ч.

Във връзка с постъпило уведомление за провеждане на шествие, организирано от привърженици на национален фен клуб „Черно море“, на 07.05.2023 г. в интервала от 15.30 ч. до 21.30 ч., ще бъде преустановено движението на автомобили по ул. „Никола Й. Вапцаров“ -  в частта от кръстовището с бул. „Осми Приморски полк“ до кръстовището с бул. „Княз Борис I“.

Във връзка с честване на 9-ти май – Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа, от 9.45ч. до приключване на мероприятието около 10.30 часа, ще се преустанови движението на пътно-превозни средства по бул. „Осми Приморски полк“ (пътното платно, посока сп. „Явор“) в частта от кръстовището с бул. „Чаталджа“ до кръстовището с ул. „Царевец“.

2023 © Варна е

Затварят за автомобили района на Севастопол в събота и неделя

Във връзка с организирано събитие за рисунки върху асфалт ще бъде променен маршрутът и на градските автобуси, които преминават в района
Затварят за автомобили района на Севастопол в събота и неделя
87

На 3 и 4 юни 2023 г. (събота и неделя) от 8 до 22 часа ще бъдат затворени за превозни средства бул. „Сливница“ (от кръстовището с бул. „Мария Луиза“) и бул. „Княз Борис I-ви“ (до кръстовището с бул. „Цар Освободител“). Причина за въвеждане на ограниченията е провеждане на събитие за рисунки върху асфалт в района на „Севастопол“. 

Ограниченията в трафика ще се отразят и на движението на автобусите на градския транспорт, които преминават в района. В събота и неделя (3 и 4 юни 2023 г.) автобусите по линии 9, 14, 109 и 409 от бул. „Мария Луиза“ ще продължават по бул. „Осми Приморски полк“, а на кръстовището с бул. „Цар Освободител“ ще завиват надясно. Ще обслужват спирки „Музея“ и „пл. Съединение“ – двупосочно.

В посоченият часови интервал няма да се обслужват автобусни спирки „Севастопол“ и „Академията“ (на бул. „Княз Борис I-ви“) – двупосочно.

2023 © Варна е