Мобилно меню

Черно море Тича обърна Ямбол в драматичен двубой

Тач Ънру се отличи с 26 точки и 5 борби за победителите
Черно море Тича обърна Ямбол в драматичен двубой

Черно море Тича записа драматична победа като гост на Ямбол с резултат 89:87 в мач от 23-тия кръг на НБЛ. Срещата премина през поредица обрати, за да се стигне до по-силните последни минути за варненци, отбелязва bgbasket.com.

Домакините имаха лек превес в играта през първата четвърт и логично излязоха напред в резултата след нейния край - 29:26. До средата на втория период Черно море успя да настигне съперника и да обърне резултата и на свой ред остана с малка преднина, за да затвори полувремето при 46:45.

Отличен трети период за домакините ги изстреля далеч напред в резултата. Тимът заигра много силно в защита и лимитира съперника си до 14 точки в рамките на частта, като вкара 28 за 73:60 след 30 минути. „Моряците“ обаче не се бяха отказали и бързо стопиха разликата със серия от 15:6.

Малко след това, при по-малко от три оставащи минути, резултатът бе изравнен при 85:85. След дълга точкова суша Мартин Йорданов вкара един от два наказателни удара, за да изведе Черно море с точка напред. Последва кош за домакините, които на свой ред поведоха с точка, а Тач Ънру наниза и тройка със сирената за варненци, за да им подари победата.

Тач Ънру се отличи с 26 точки и 5 борби за победителите, а Лъчезар Тошков добави 17 плюс 5 борби. С 12 точки и 6 борби завърши Мартин Йорданов.

За Ямбол Трей Сампсън регистрира 24 точки и 6 борби, а с 21 точки и 7 асистенции се включи Георги Герганов.

В следващия кръг от НБЛ, Черно море Тича почива.

2023 © Варна е / снимка: НБЛ

Избраха Иван Спиров от Черно море Тича за най-добър млад български баскетболист

Варненският талант, който в началото на сезона носи екипа на ЦСКА, стана победител в анкетата "Рачо Колев – едно сърце, една игра"
Избраха Иван Спиров от Черно море Тича за най-добър млад български баскетболист

Юношата на Черно море Тича Иван Спиров бе определен за най-добър млад български баскетболист за сезон 2023/2024. Състезателят на варненци, който в началото на сезона носи и екипа на ЦСКА, стана победител в анкетата "Рачо Колев – едно сърце, една игра" за играчи, които не са навършили 22 години или родени след 30.04.2002 г.

202-сантиметровият Иван Спиров е десетият баскетболист, който ще получи приза. Той наследява Илиян Пищиков, Емил Стоилов, Константин Костадинов, Лъчезар Димитров, Цветомир Чернокожев, Иван Алипиев, Александър Везенков (4 награди), Димитър Димитров и Станимир Маринов.

В анкетата "Рачо Колев – едно сърце, една игра" взеха участие представители на 12 медии. Спиров събра 14 точки, като изпревари с 3 Момчил Кадиев от Левски. Трети е Константин Костадинов от Аликанте с 9.

Ето и пълното класиране:

 • Иван Спиров (Черно море Тича) - 14 точки
 • Момчил Кадиев (Левски) - 11 точки
 • Константин Костадинов (Аликанте, Испания) - 9 точки
 • Виктор Гергов (ЦСКА) - 7 точки
 • Георги Герганов (Балкан) - 6 точки
 • Максим Бочев (Левски) - 6 точки
 • Александър Гавалюгов  (Балкан) - 5 точки
 • Илиян Пищиков (Балкан) - 4 точки
 • Кръстомир Михов (Академик Пд) - 4 точки
 • Иван Димитров (ЦСКА) - 2 точки
 • Баръш Мустафа (Шумен) - 2 точки
 • Иво Корестилов (Балкан) - 1 точка
 • Марио Боянов (Левски) - 1 точка
2024 © Варна е / снимка: БК Черно море Тича