Мобилно меню

Бойците на Боил обраха медалите в държавното по Лоу кик

Второ място в общото класиране по медали зае друг варненски клуб - Вокил
Бойците на Боил обраха медалите в държавното по Лоу кик

Варненският клуб Боил спечели най-много медали на държавното първенство по кикбокс в стил Лоу кик. Надпреварата на ринг се проведе в Стара Загора с участието на 434 състезатели от 58 клуба. Поради големия брой участници, домакините от СК по кикбокс и муай тай Берое (Стара Загора) монтираха три ринга в общинската спортна зала ДЗУ. 

Кикбоксьорите на СК Боил взеха купата в общото класиране по медали с актив от 7 златни отличия, 3 сребърни и 3 бронза. Втори и трети в клубното подреждане станаха СК Вокил, гр. Варна (7 златни, 2 сребърни, 2 бронзови)и СК Шуменска крепост, гр. Шумен (6 златни, 4 сребърни, 6 бронзови).   

Купата за най-техничен състезател на държавното първенство в стил лоу кик бе връчена на Александър Дериволков от СК Авитол, гр. Нови пазар. 

За най-перспективен кикбоксьор беше отлчен Валентин Митев от СК Болг, гр. Свищов. 

Призът „Лъвско сърце“ получи представителят на СК Десант, гр. Добрич – Батухан Бектеш.

2024 © Варна е / снимка: СК Вокил

Питбула излиза на ринга на SENSHI 21

На 20 април в Двореца на културата и спорта във Варна, любителите на бойните спортове ще видят 14 зрелищни двубоя, един от тях ще е бенефисният мач на Владимир Вълев
Питбула излиза на ринга на SENSHI 21

Бенефисния си мач ще изиграе Владимир Вълев - Питбула, на 20 април 2024 г. в Двореца на културата и спорта във Варна. Специалното събитие ще е част от програмата на 21-вото издание на бойната гала SENSHI, в която влизат общо 14 зрелищни двубоя. 

Владимир Вълев - Питбула е спортист № 1 на Варна за 2013 и 2016 г., удостоен е и със специален плакет за утвърждаване авторитета на града. Той е многократен световен, европейски, балкански и републикански шампион. През 2013 г. получава приза за най-добър състезател в света по кикбокс в К1. През 2016 г. става първият българин световен шампион по кикбокс за професионалисти. Изиграл е над 300 срещи, от които 54 на професионалния ринг. За бенефисния си двубой той избира ринга на SENSHI 21. 

Организаторите на бойната гала обещават на почитателите на бойните спортове титанична галавечер, която ще е истинска експлозия от емоции. 

"На престижната арена на международната верига ще видите някои от най-атрактивните бойци от целия свят да излизат на ринга, готови да се изправят един срещу друг в името на победата."

Международната галавечер SENSHI 21 ще предложи двубои в различни категории и стилове по правилата на веригата. По традиция събитието се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League).

2024 © Варна е