Мобилно меню

Бойната карта на SENSHI 19 е наситена с атрактивни двубои

Поредното издание на престижната гала ще е на 25 ноември, от 18:30 часа в Двореца на културата и спорта във Варна
Бойната карта на SENSHI 19 е наситена с атрактивни двубои

Международната бойна галавечер SENSHI 19 ще се проведе на 25 ноември от 18:30 часа в Двореца на културата и спорта в гр. Варна, като ще предложи оспорвани срещи и три очаквани реванша. Бойната карта на събитието включва 13 силни двубоя между 26-има бойци от 16 държави, които ще впечатлят публиката с бойните си умения по кикбокс, муай тай, ММА и карате в титанични битки по правилата на KWU SENSHI, KWU FULL CONTACT и KWU OPEN.

На ринга в зала „Конгресна“ на ДКС във Варна ще излязат трима популярни български бойци – носителят на европейската титла на SENSHI в категория до 70 кг и шампион по муай тай на EMC Драгомир Петров, носителят на европейската SENSHI титла до 75 кг., европейски и световен KGP и WAKO PRO шампион Атанас Божилов, както и многократният национален шампион по ММА Валери Атанасов с дебют на галавечерта.

Почитателите на бойните спортове у нас ще видят също така и 14 нови и атрактивни професионални бойци от различни страни, които ще пристигнат в България специално, за да се бият на ринга на SENSHI.

Всички фенове могат да се насладят на бойния спектакъл на живо, като закупят своите билети за SENSHI 19 от мрежата на Eventim.bg. Бойната галавечер  ще се излъчва и на живо по Bulgaria ON AIR и Max Sport 1 за България, Arena Sport за Сърбия, както и в реално време за цял свят по американската телевизия FITE, на senshi.com, boec.bg, boec.com, kwunion.com и kyokushinkarate.news.

SENSHI 19 се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League). 

Вижте пълната бойната карта на SENSHI 19:

Двубой 1 - РЕВАНШ

Кат. 70 кг, правилник: KWU FULL CONTACT 

Иван Накари, Италия vs. Aйсам Чадид, Мароко 

Aйсам Чадид е европейски шампион на ISKA, победител на Glory of Hero и шампион по кикбокс на Испания. Това е битка за реванш, двамата се срещнаха на SENSHI 13.

Иван Накари е световен и интерконтинентален шампион на WPKF-PRO и италиански WFMC победител, с три участия на бойната галавечер.

Двубой 2 - РЕВАНШ

Кат. 75 кг, правилник: KWU FULL CONTACT 

Атанас Божилов, България vs. Мадике Камара, Франция

Носителят на Европейската титла на SENSHI в категория до 75 кг. Атанас Божилов е световен KGP и WAKO PRO шампион с шестнадесет победи във веригата досега. 

Мадике Камара е национален шампион по кикбокс за 2023 г., световен и европейски шампион по кикбокс. Двамата ще се изправят в зрелищен реванш на ринга на SENSHI, след сблъсъка им на SENSHI 18 през септември тази година. 

Двубой 3 - РЕВАНШ

Кат. 70 кг, правилник: KWU FULL CONTACT

Драгомир Петров, България vs. Леван Гурули, Грузия 

Носителят на европейската титла на SENSHI в категория до 70 кг. Драгомир Петров е и четирикратен национален шампион по кикбокс и редовен победител в галавечерите.

Леван Гурули е WKU шампион, световен шампион на WMAC и KIMBO световен шампион. Бойците се срещнаха на SENSHI 14 и след загубата си Гурули веднага поиска реванш.

Двубой 4

Кат. 85 кг, правилник: KWU FULL CONTACT

Франджис Гома, Франция vs. Никола Стосич, Сърбия 

Франджис Гома е на 34 г. и е европейски шампион на ISKA K-1 и шампион на K-1 за Франция, с две участия пред публиката на SENSHI досега.

35-годишният сърбин Никола Стосич ще се бие на ринга на SENSHI за първи път. Той е световен шампион на WAKO Pro, победител на Golden Kickboxer в Сърбия и европейски шампион по шотокан карате.

Двубой 5

Кат. 80 кг, правилник: KWU FULL CONTACT

Омар Морено, САЩ vs. Илиас Чакир, Мaроко

Американецът Омар Морено е на 27 години и вече е двукратен шампион на Испания. В дебютната си среща ще се изправи срещу титулуван и опитен противник.

Илиас Чакир е световен шампион на IFMA и на AFSO. Той е двукратен арабски шампион,  африкански шампион и четирикратен шампион на Мароко.

Двубой 6

Кат. 95+ кг, правилник: KWU FULL CONTACT

Асдрен Гаши, Белгия vs. Синан Кагала, Турция

Белгиецът Асдрен Гаши, който за първи път ще се бие на SENSHI е финалист във FEA Kickboxing WORLD GP през 2019 и е победител в Ultimate Fight Night.

Противникът му Синан Кагала от Турция също е дебютант. Победител e в турнира KOK Fight Series, веригата FIGHT Arena и световния шампионат на Kickboxing Night.

Двубой 7

Кат. 95+ кг, правилник: KWU FULL CONTACT

Оли Ив Ролан, Кот д'Ивоар vs. Себастиан Лутанюк, Румъния  

Африканецът Оли Ив Ролан е шампион на WBC по муай тай в Африка, световен шампион по правилата WPKF Pro K1 и шампион на Африка по муай тай Lomé Fight Night.

Европейският шампион и двукратен носител на титлите по кикбокс и муай тай на Румъния Себастиян Лутанюк за втори път ще участва на ринга в мач срещу именит противник.

Двубой 8

Кат. 95 кг, правилник: KWU FULL CONTACT

Милош Цветичанин, Сърбия vs. Абделила Азузи, Мароко

Силният боец Милош Цветичанин, който за първи път ще участва на SENSHI, е носител на световната купа на WAKO и шампион на Сърбия по кикбокс за 2018 г.

Неговия съперник в двубоя Абделила Азузи от Мароко също ще направи дебют на ринга на международната бойна галавечер. Той е победител в турнира Enfusion 113 в Германия.

Двубой 9

Кат. 95 кг, правилник: KWU SENSHI

Симон Мендес, Испания vs. Фекаки Отмани, Мароко 

Симон Мендес е средиземноморски шампион на WBC, както и шампион на IFMA Мадрид и на IFMA Испания. 27-годишният испанец ще играе за първи път на SENSHI 19.

Съперникът му Фекаки Отмани от Мароко също дебютира на бойната галавечер. Той е арабски шампион по муай тай за 2023 г., световен вицешампион по муай тай и 6-кратен национален шампион по тайландски бокс.

Двубой 10

Кат. 95+ кг, правилник: KWU FULL CONTACT

Якоб Стюбен, Германия vs. Муамер Кан Шахин, Турция

Якуб Стюбен е европейски шампион в стил K-1, шампион на Северен Тайланд по муай тай през 2015 г., както K-1 и муай тай шампион на страната си с четири участия на ринга на SENSHI.

Муамер Кан Шахин също има забележителни победи в своята професионална кариера. Той е 5-кратен шампион по муай тай на Турция и младежки световен шампион по муай тай на IFMA за 2019 г.

Двубой 11

Кат. 95 кг, правилник: KWU FULL CONTACT

Лукас Ахтерберг, Германия vs. Джими Ливиниус, Нидерландия 

Лукас Ахтерберг е шампион на Fair FC 2020, Big Game 2018 и победител на турнира Gladiators 8 MEN. Ахтерберг има две победи в предишните издания на веригата SENSHI.

Негов опонент ще бъде дебютантът Джими Ливиниус от Нидерландия. Той е национален шампион, победител в Golden Fighter Championship 7 и шампион на ENFUSION Talents 88.

Двубой 12

Кат. 95 кг, правилник: KWU FULL CONTACT

Ненад Косич, Германия – Янис Стофоридис, Гърция

Ненад Косич е балкански шампион по кикбокс и финалист на FFC Futures, Хърватия. Той има две участия на ринга на SENSHI до момента.

Противникът му Янис Стофоридис за първи път ще участва на SENSHI. Той е нацио-нален шампион на Гърция по бокс, шампион на Enfusion Heavyweight Tournament и двукратен победител на турнира No Limits Heavyweight.

Двубой 13

Кат. 95 кг, правилник: KWU OPEN

Валери Атанасов vs. Артурас Кудрешовас, Литва

Валери Атанасов е многократен шампион на България по ММА, спечелил е и призовото 2-ро място на Европейския шампионат на IMMAF.

Последният дебютант за вечерта е Артурас Кудрешовас - многократен шампион на Литва по джудо, победител в турнирите King of Kings 99 и KOK - King of Kings Classic 6.

2023 © Варна е

4 от 5 за българските бойци на SENSHI 20

С успех от ринга на юбилейното издание на престижната гала си тръгнаха Атанас Божилов, Огнян Мирчев, Константин Стойков и Живко Стоименов, публиката в Двореца на културата и спорта във Варна видя и 7 нокаута и вече тръпне в очакване на следващото издание на шоуто, което ще е на 20 април, отново в зала Конгресна
4 от 5 за българските бойци на SENSHI 20

На запомнящи се двубои между професионални бойци от 15 държави станаха свидетели зрителите на юбилейното 20-о издание на престижната гала SENSHI, което се проведе в Двореца на културата и спорта във Варна. С успех от ринга си тръгнаха четирима от петимата български участници в събитието. 

Един от емблематичните бойци на SENSHI, любимецът на публиката Атанас Божилов постигна 18-ата си победа в бойната гала. Наката демонстрира абсолютно превъзходство на ринга срещу французина Джеймс Ламерие и успехът му дойде след очаквано единодушно съдийско решение. Опитният бургазлия демонстрира отлична форма, техниката му отново беше на забележително ниво и заслужено триумфира с победата. Атанас Божилов обяви, че 2024-та може би ще е последна в активната му състезателна кариера, но се надява да получи възможност за двубой за световната титла на SENSHI в категория до 75 кг., а организаторите на бойната гала едва ли ще разочароват най-титулувания си състезател. 

Юбилейното 20-о издание на SENSHI беше открито с победа на Огнян Мирчев срещу  младия Урош Нешкович след единодушно съдийско решение. Опитът на българина се оказа решаващ за успеха му срещу 19-годишния сърбин в този иначе равностоен двубой. Двамата поддържаха добро темпо на ринга до третия рунд, когато сърбинът видимо отпадна физически и дори изпадна в нокдаун, но все пак успя да завърши срещата. 

Константин Стойков постигна втора българска победа на ринга на SENSHI 20. Той демонстрира брилянтна техника срещу испанеца Карлос Гарсия, което се оказа решаващо за успеха. Във втория рунд Гарсия дори изпадна в нокдаун, но в крайна сметка победата на българина дойде след пълни три рунда и единодушно съдийско решение в негова полза. 

Първите два двубоя в бойната гала на SENSHI 20, които завършиха с убедителни победи за българските бойци, бяха играни по правилата на KWU FULL CONTACT в категория 70 килограма. 

Зрелищен успех за България постигна и дебютантът на SENSHI Живко Стоименов. Той надделя с нокаут в първия рунд срещу Драме Шериф от Бенин по правилата на KWU OPEN в категория 85 килограма. Любопитен факт е, че това е първата загуба с нокаут в кариерата на Драме Шериф, а в навечерието на двубоя Живко Стоименов изрази своята категорична увереност, че ще му я нанесе и в крайна сметка успя и то по един забележителен начин. 

За съжаление на многобройните фенове на Драгомир Петров в зала Конгресна на Двореца на културата и спорта във Варна, българският боец не успя да се справи със своя съперник. Поражението му от румънеца Мариан Лапушнеану и то с нокаут във втория рунд, се превърна в голямата изненада на вечерта. Кой ще е съперник на Драгомир Петров стана ясно едва два дни преди самия двубой, след като предишният му съперник Али Фарчи от Мароко се отказа в последния момент и това явно изигра лоша шега на българина, който нямаше достатъчно време да разучи новия си противник и явно бе изненадан неприятно на ринга в двубоя по правилата на KWU FULL CONTACT в категория 70 килограма. 

В останалите срещи без българско участие в програмата на SENSHI 20 Марк Дас Рей от Испания надделя над Нийл Макрийви от Ирландия след съдийско решение в двубой по правилата на KWU SENSHI в категория 70 килограма, Грегоар Готарди от Франция победи след съдийско решение Мануел Перейра от Испания в двубой по правилата на KWU FULL CONTACT в категория 70 килограма, Никола Тодорович от Сърбия спечели с нокаут в третия рунд срещу Едон Агуши от Косово в двубой по правилата на KWU FULL CONTACT в категория 80 килограма, Лоик Нджея от Камерун победи с технически нокаут след допълнителен рунд Никола Стосич от Сърбия в двубой по правилата на KWU FULL CONTACT в категория 85 килограма, Якуб Клауда от Чехия спечели с технически нокаут в третия рунд срещу Оли Ив Роланд от Кот д'Ивоар в двубой по правилата на KWU FULL CONTACT в категория 95 килограма, Милош Цветичанин от Сърбия спечели с нокаут във втори рунд срещу Енрико Пелегрино от Италия в двубой по правилата на KWU FULL CONTACT в категория 95 килограма, Асдрен Гаши от Белгия спечели със зрелищен нокаут в третия рунд срещу Кадир Йълдъръм от Турция в двубой по правилата на KWU FULL CONTACT в категория 95 килограма, а в последния двубой за вечерта Ахмед Крънич от Босна и Херцеговина надделя със съдийско решение над Флорин Иваноайе от Румъния по правилата на KWU FULL CONTACT в категория 95 килограма. 

По традиция в края на вечерта бяха раздадени и специални отличия. Приза за „Най-добра техника“ отиде при Ахмед Крънич от Босна и Херцеговина, наградата за „Боен дух“ заслужи Никола Стосич от Сърбия, който единствен вкара двубоя си в допълнителен рунд, въпреки поражението. SENSHI 20 ще се запомни като едно от изданията с най-много нокаути, цели 7 за вечерта. В голямата конкуренция приза за „Нокаут на вечерта“ получи Асдрен Гаши от Белгия. 

Юбилейното 20-о издание на SENSHI се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League). Организаторите зарадваха почитателите на престижното събитие, като обявиха, че следващото издание на бойната гала ще е на 20 април, отново в Двореца на културата и спорта във Варна. 

2024 © Варна е / снимки: Senshi