Мобилно меню

Бойната карта на SENSHI 19 е наситена с атрактивни двубои

Поредното издание на престижната гала ще е на 25 ноември, от 18:30 часа в Двореца на културата и спорта във Варна
Бойната карта на SENSHI 19 е наситена с атрактивни двубои

Международната бойна галавечер SENSHI 19 ще се проведе на 25 ноември от 18:30 часа в Двореца на културата и спорта в гр. Варна, като ще предложи оспорвани срещи и три очаквани реванша. Бойната карта на събитието включва 13 силни двубоя между 26-има бойци от 16 държави, които ще впечатлят публиката с бойните си умения по кикбокс, муай тай, ММА и карате в титанични битки по правилата на KWU SENSHI, KWU FULL CONTACT и KWU OPEN.

На ринга в зала „Конгресна“ на ДКС във Варна ще излязат трима популярни български бойци – носителят на европейската титла на SENSHI в категория до 70 кг и шампион по муай тай на EMC Драгомир Петров, носителят на европейската SENSHI титла до 75 кг., европейски и световен KGP и WAKO PRO шампион Атанас Божилов, както и многократният национален шампион по ММА Валери Атанасов с дебют на галавечерта.

Почитателите на бойните спортове у нас ще видят също така и 14 нови и атрактивни професионални бойци от различни страни, които ще пристигнат в България специално, за да се бият на ринга на SENSHI.

Всички фенове могат да се насладят на бойния спектакъл на живо, като закупят своите билети за SENSHI 19 от мрежата на Eventim.bg. Бойната галавечер  ще се излъчва и на живо по Bulgaria ON AIR и Max Sport 1 за България, Arena Sport за Сърбия, както и в реално време за цял свят по американската телевизия FITE, на senshi.com, boec.bg, boec.com, kwunion.com и kyokushinkarate.news.

SENSHI 19 се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League). 

Вижте пълната бойната карта на SENSHI 19:

Двубой 1 - РЕВАНШ

Кат. 70 кг, правилник: KWU FULL CONTACT 

Иван Накари, Италия vs. Aйсам Чадид, Мароко 

Aйсам Чадид е европейски шампион на ISKA, победител на Glory of Hero и шампион по кикбокс на Испания. Това е битка за реванш, двамата се срещнаха на SENSHI 13.

Иван Накари е световен и интерконтинентален шампион на WPKF-PRO и италиански WFMC победител, с три участия на бойната галавечер.

Двубой 2 - РЕВАНШ

Кат. 75 кг, правилник: KWU FULL CONTACT 

Атанас Божилов, България vs. Мадике Камара, Франция

Носителят на Европейската титла на SENSHI в категория до 75 кг. Атанас Божилов е световен KGP и WAKO PRO шампион с шестнадесет победи във веригата досега. 

Мадике Камара е национален шампион по кикбокс за 2023 г., световен и европейски шампион по кикбокс. Двамата ще се изправят в зрелищен реванш на ринга на SENSHI, след сблъсъка им на SENSHI 18 през септември тази година. 

Двубой 3 - РЕВАНШ

Кат. 70 кг, правилник: KWU FULL CONTACT

Драгомир Петров, България vs. Леван Гурули, Грузия 

Носителят на европейската титла на SENSHI в категория до 70 кг. Драгомир Петров е и четирикратен национален шампион по кикбокс и редовен победител в галавечерите.

Леван Гурули е WKU шампион, световен шампион на WMAC и KIMBO световен шампион. Бойците се срещнаха на SENSHI 14 и след загубата си Гурули веднага поиска реванш.

Двубой 4

Кат. 85 кг, правилник: KWU FULL CONTACT

Франджис Гома, Франция vs. Никола Стосич, Сърбия 

Франджис Гома е на 34 г. и е европейски шампион на ISKA K-1 и шампион на K-1 за Франция, с две участия пред публиката на SENSHI досега.

35-годишният сърбин Никола Стосич ще се бие на ринга на SENSHI за първи път. Той е световен шампион на WAKO Pro, победител на Golden Kickboxer в Сърбия и европейски шампион по шотокан карате.

Двубой 5

Кат. 80 кг, правилник: KWU FULL CONTACT

Омар Морено, САЩ vs. Илиас Чакир, Мaроко

Американецът Омар Морено е на 27 години и вече е двукратен шампион на Испания. В дебютната си среща ще се изправи срещу титулуван и опитен противник.

Илиас Чакир е световен шампион на IFMA и на AFSO. Той е двукратен арабски шампион,  африкански шампион и четирикратен шампион на Мароко.

Двубой 6

Кат. 95+ кг, правилник: KWU FULL CONTACT

Асдрен Гаши, Белгия vs. Синан Кагала, Турция

Белгиецът Асдрен Гаши, който за първи път ще се бие на SENSHI е финалист във FEA Kickboxing WORLD GP през 2019 и е победител в Ultimate Fight Night.

Противникът му Синан Кагала от Турция също е дебютант. Победител e в турнира KOK Fight Series, веригата FIGHT Arena и световния шампионат на Kickboxing Night.

Двубой 7

Кат. 95+ кг, правилник: KWU FULL CONTACT

Оли Ив Ролан, Кот д'Ивоар vs. Себастиан Лутанюк, Румъния  

Африканецът Оли Ив Ролан е шампион на WBC по муай тай в Африка, световен шампион по правилата WPKF Pro K1 и шампион на Африка по муай тай Lomé Fight Night.

Европейският шампион и двукратен носител на титлите по кикбокс и муай тай на Румъния Себастиян Лутанюк за втори път ще участва на ринга в мач срещу именит противник.

Двубой 8

Кат. 95 кг, правилник: KWU FULL CONTACT

Милош Цветичанин, Сърбия vs. Абделила Азузи, Мароко

Силният боец Милош Цветичанин, който за първи път ще участва на SENSHI, е носител на световната купа на WAKO и шампион на Сърбия по кикбокс за 2018 г.

Неговия съперник в двубоя Абделила Азузи от Мароко също ще направи дебют на ринга на международната бойна галавечер. Той е победител в турнира Enfusion 113 в Германия.

Двубой 9

Кат. 95 кг, правилник: KWU SENSHI

Симон Мендес, Испания vs. Фекаки Отмани, Мароко 

Симон Мендес е средиземноморски шампион на WBC, както и шампион на IFMA Мадрид и на IFMA Испания. 27-годишният испанец ще играе за първи път на SENSHI 19.

Съперникът му Фекаки Отмани от Мароко също дебютира на бойната галавечер. Той е арабски шампион по муай тай за 2023 г., световен вицешампион по муай тай и 6-кратен национален шампион по тайландски бокс.

Двубой 10

Кат. 95+ кг, правилник: KWU FULL CONTACT

Якоб Стюбен, Германия vs. Муамер Кан Шахин, Турция

Якуб Стюбен е европейски шампион в стил K-1, шампион на Северен Тайланд по муай тай през 2015 г., както K-1 и муай тай шампион на страната си с четири участия на ринга на SENSHI.

Муамер Кан Шахин също има забележителни победи в своята професионална кариера. Той е 5-кратен шампион по муай тай на Турция и младежки световен шампион по муай тай на IFMA за 2019 г.

Двубой 11

Кат. 95 кг, правилник: KWU FULL CONTACT

Лукас Ахтерберг, Германия vs. Джими Ливиниус, Нидерландия 

Лукас Ахтерберг е шампион на Fair FC 2020, Big Game 2018 и победител на турнира Gladiators 8 MEN. Ахтерберг има две победи в предишните издания на веригата SENSHI.

Негов опонент ще бъде дебютантът Джими Ливиниус от Нидерландия. Той е национален шампион, победител в Golden Fighter Championship 7 и шампион на ENFUSION Talents 88.

Двубой 12

Кат. 95 кг, правилник: KWU FULL CONTACT

Ненад Косич, Германия – Янис Стофоридис, Гърция

Ненад Косич е балкански шампион по кикбокс и финалист на FFC Futures, Хърватия. Той има две участия на ринга на SENSHI до момента.

Противникът му Янис Стофоридис за първи път ще участва на SENSHI. Той е нацио-нален шампион на Гърция по бокс, шампион на Enfusion Heavyweight Tournament и двукратен победител на турнира No Limits Heavyweight.

Двубой 13

Кат. 95 кг, правилник: KWU OPEN

Валери Атанасов vs. Артурас Кудрешовас, Литва

Валери Атанасов е многократен шампион на България по ММА, спечелил е и призовото 2-ро място на Европейския шампионат на IMMAF.

Последният дебютант за вечерта е Артурас Кудрешовас - многократен шампион на Литва по джудо, победител в турнирите King of Kings 99 и KOK - King of Kings Classic 6.

2023 © Варна е

2 от 3 за варненските бойци на ринга на SENSHI 22

Едуард Алексанян защити европейската си титла с нокаут и предложи брак на любимата жена
2 от 3 за варненските бойци на ринга на SENSHI 22

 

22-рото издание на SENSHI се превърна в едно от най-емоционалните в историята на бойната верига. Гала вечерта на плажа в курорта Св. Св. Константин и Елена беше изпълнена с поредица от изненади, като за първи път на ринга на SENSHI беше отправено и предложение за брак.

Варненският боец Едуард Алексанян, известен като Mr. Action, защити европейската си титла по категоричен начин, като постигна нокаут срещу германеца Якоб Стюбен във втория рунд, а след това предложи брак на любимата жена.

"Исках да направя нещо голямо за нея, а какво по-голямо от това", коментира Еди след победата и предложението си за брак към любимата Светла, с която са заедно от доста години.

Неведнъж в свои интервюта той е заявявал, че тя най-голямата му опора.

Победа с нокаут постигна и вторият варненски представител на ринга на SENSHI 22 - Делян Георгиев. Той оправда очакванията за успех с нокаут срещу Лукас Тенорио от Испания. Преди това двубоят беше доста оспорван, но Делян показа нужната сила, тактика и нюх в най-важния момент.

Паметно завръщане след известен период на отсъствие от ринга на SENSHI направи Драгомир Петров. Драго се наложи с единодушно съдийско решение над Бартош Ботвина от Полша. Арбитрите край ринга бяха категорични в преценката си, че българинът многократно превъзхожда като класа своя опонент в този двубой.

За съжаление най-обичаният и титулуван български боец в SENSHI Атанас Божилов не успя да защити европейската си титла срещу словенеца Само Петче.

Голяма аркада се отвори над лявото око на Наката в третия рунд. Лекарят не успя да спре кръвотечението в рамките на 1-2 минути и това стана основание за прекратяване на мача с медицински нокаут. Преди това първият рунд отиде в актива на словенеца, благодарение на тежките му десни хайкикове. Вторият рунд пък по-скоро бе спечелен от Божилов с оглед по-добрите и точни комбинации, които пласира. Победата в крайна сметка отиде при Само Петче и той ще отнесе в Словения европейската титла при 75-килограмовите.

В останалите двубои без българско участие на ринга на SENSHI 22 Марсио де Хесус от Бразилия се наложи с технически нокаут над Мадалин Карчуника от Румъния, а победи с нокаут извоюваха Раде Опачич от Сърбия срещу Даниел Лентие от Камерун, Джими Ливинус от Нидерландия срещу Мбамба Каувенберг от Белгия и Ариел Мачадо от Бразилия срещу Янис Стофоридис от Гърция. Двубоят между Мачадо и Стафоридис също може да се причисли към изненадващите на ринга на SENSHI 22. Бразилецът обърна изхода на двубоя, след като падна в два нокдауна още в първия рунд. Изглежда, че гонгът за край на първата част наистина го спаси, защото сякаш бе готов да загуби в рамките само на три минути. Обратът настъпи във втората част, когато в един клинч Янис пусна гарда, въпреки ясните инструкции, че трябва да се пази през цялото време. Точно тогава Ариел пласира дясно кроше и го повали, за да постави началото на обрата. Стофоридис даде знак, че може да продължи, но няколко секунди по-късно отново бе свален и не успя да се изправи повече.

По традиция в края на SENSHI 22 бяха раздадени и специалните призове на вечерта. Отличието за боен дух заслужено отиде при любимеца на публиката Атанас Божилов. Наградат за нокаут на вечерта получи Едуард Алексанян, който защити европейската си титла. Приза за най-добра техника бе присъден на Янис Стофоридис, въпреки изненадващото му поражение от Ариел Мачадо.

По време на 22-рото издание на SENSHI бяха излъчени и носителите на титлите в отделните категории на KWU SENSHI World Cup за аматьори. Виктор Ксавиер триумфира при 70-килограмовите след успех срещу Алишер Карменов. Двубоят бе доста оспорван и съперниците имаха нужда от допълнителен рунд, за да излъчат победителя.

Аржентинецът Анхел Бауза заслужи титлата в категория до 75 кг, след като отвори голяма аркада на главата на Айбек Аманов още в първия рунд от двубоя им и съперникът от Казахстан нямаше как да продължи.

Двама българи спориха за отличието от KWU SENSHI World Cup за аматьори в категория до 80 кг. Митко Илиев от Стара Загора и варненецът Атанас Личев се изправиха един срещу друг. За съжаление на варненската публика само един можеше да излезе победител, а това се оказа старозагорецът Митко Илиев.

Рикардо Лукей от Бразилия триумфира с титлата световен шампион за аматьори на KWU SENSHI World Cup в категория до 85 кг., след като се наложи с трудно съдийско решение над Никита Гарас.

Аржентинецът Пабло Молина е новият първенец в категория до 90 кг. от KWU SENSHI World Cup за аматьори след неединодушно съдийско решение срещу Вукан Роганович.

В края на вечерта специални награди получиха и най-изявените състезатели от KWU SENSHI World Cup за аматьори. Никита Гараш бе удостоен с приза "Боен дух", Митко Илиев получи отличието за "Нокаут на вечерта", а Рикардо Лукей взе наградата за "Най-добра техника".

2024 © Варна е / снимки: Senshi