Мобилно меню

Новото плажно издание на SENSHI ще е тази вечер в курорта Св. Св. Константин и Елена (Програма)

Бойци от няколко континента ще се изправят един срещу друг в 36 атрактивни сблъсъка, българските представители са 7, а Атанас Божилов ще излезе за Европейската титла в ключовия двубой на вечерта
Новото плажно издание на SENSHI ще е тази вечер в курорта Св. Св. Константин и Елена (Програма)

Седемнадесетото издание на бойната гала SENSHI ще се проведе тази вечер в курорта Св. Св. Константин и Елена. Това е второ плажно издание на престижното събитие след успеха, който пожъна през миналата година. Изнесено лятно издание на открито SENSHI предложи и през 2019 година, когато третото издание на бойната гала се проведе в амфитеатъра в Камчия.

Локацията за атрактивни бойни сблъсъци в курорта Св. Св. Константин и Елена е на плажа пред ресторант "Море", а началото е в 18 часа.

36 от най-добрите бойци от 19 държави ще се изправят един срещу друг на ринга в 18 спиращи дъха двубои. Сред тях са и 7 българи, а най-титулуваният сред тях – Атанас Божилов ще играе за Европейската титла на SENSHI в ключовия сблъсък за вечерта, който ще е предпоследен в програмата. Както ВАРНА Е ви информира, съперник на Наката ще е португалецът Адолфо Барао. Двамата вече са се срещали на ринга на SENSHI, а успехът е в полза на българина.

На ринга на SENSHI 17 ще излязат най-успешните кикбоксьори, ММА и муай тай бойци и майстори на бойните изкуства от няколко континента. Срещите ще са по правилата на KWU Full Contact, KWU OPEN и KWU SENSHI.
Бойното шоу ще се излъчва и на живо по Bulgaria ON AIR и Max Sport 1 за България, както и в реално време за цял свят по американската телевизия FITE, на Senshi.com, Boec.bg, Boec.com, Kwunion.com, Sportextra.ro, Tvarenasport.com и Kyokushinkarate.news.

17-ото издание на SENSHI се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League).

 
Ето и цялата бойна карта на SENSHI 17:

Двубой 1 Кат. -60 kg, правилник: KWU Full Contact

Лувита Гутиерес, Испания vs. Монтана Артс, Нидерландия

Лувита Гутиерес е на 37 години от Испания. Те е национален шампион на K1 за 2023 година. Лувита е и европейски MMA striking шампион за 2021 и национален Sub шампион на страната си през същата година. Нейният дебют на ринга на SENSHI ще бъде пред публиката във Варна на 8-ми юли. Монтана Артс е на 22 години от Нидерландия. Дъщерята на К-1 величието Петер Артс е двукратен шампион на SENSHI. Нидерландката е носител на титлите Rings superfight през октомври 2021 и Den Haag superfight през септември 2020. В събота тя ще се бори за трета победа на SENSHI.

 

Двубой 2 Кат. -65 kg, правилник: KWU Full Contact

Винченцо Алдоменес, Италия vs. Алишер Карменов, Казахстан

Винченцо Алдоменес е на 22 години от Италия. Тoй е италиански шампион по XFC. Италианецът ще направи своя дебют на бойната арена на SENSHI. Алишер Карменов е на 26 години и е от Казахстан. Талантливият боец е бронзов IFK световен шампион, шампион на KWU Asia и трети финалист на All Japan Open International. Алишер е участвал 3 пъти на бойната арена на SENSHI, като с всяко участие бележи победа.

 

Двубой 3 Кат. -70 кг, правилник: KWU OPEN

Луиш Густаво, Бразилия vs. Делян Георгиев, България

Луиш Густаво е на 22 години от Бразилия, дебютант на арената на SENSHI. Носител е на множество титли сред които и Spartacus MMA, победител на MMA Thunder Fight и Electra Fight шампион по муай тай. Делян Георгиев е на 29 години от България и отново е сред новите попълнения на бойната арена. Българинът е двукратен световен шампион на IMMAF Amateur за 2017 и 2018, както и европейски шампион за 2017 в същата дисциплина. Той също прави дебюта си на ринга на 8 юли.

 

Двубой 4 Кат. 70 кг, правилник: KWU Full Contact

Имамура Такуя, Япония vs. Марсио де Хесус, Бразилия

Такуя е на 38 години от Япония. Японецът досега не е участвал на SENSHI, но има солидна биография от победи и титли. Той е шампион на Rajadamnern Stadium Super Welterweight, световен WPMF шампион в категория Middleweight, шампион по WPMF за Япония в категория Welterweight. Носител е на още много титли и ще покаже сериозни умения на ринга на SENSHI 17. Марсио де Хесус е на 30 години от Бразилия. Сред успехите на бразилеца се нареждат и шампион по муай тай на PAMSU Pan American, както и K1 Spartans шампион. Сред успехите му е и световната шампионска титла на WMF Pro-AM по муай тай.

 

Двубой 5 Кат. 70 кг, правилник: KWU SENSHI

Хосе Мария Кеведо, Испания vs. Алесио Малатеста, Италия

Хосе Мария Кеведо е на 31 години от Испания. Испанецът е OMKE муай тай световен шампион, MTGP шампион, както и двукратен муай тай шампион на страната си. Алесио Малтеста е на 21 години от Италия. Сред успехите му се нареждат почетните MAX Muay Thai шампион, IMTKA световен и европейски шампион и MTGP интерконтинентален шампион.

 

Двубой 6 Кат. -75  кг, правилник: KWU Full Contact

Филип Биениас, Полша vs. Мубариз Агмалиев, Азербайджан

Филип Биениас е на 31 години от Полша. Елитният боец има зад гърба си няколко спечелени титли. Той е национален шампион на K1 , носител на почетното второ място на европейската купа на WAKO и победител на шампионата Polish Low Kick. Мубариз Агмалиев е на 30 години от Азербайджан, шампион на MixFight и WKF.И двамата бойци са дебютанти на бойната арена на SENSHI.

 

Двубой 7 Кат. -75  кг, правилник: KWU Full Contact

Фернандо Мартин, Испания vs. Михаил Велчовски, България

Фернандо Мартин е на 29 години от Испания. В бойната му автобиография се нареждат титлите Sub световен шампион, интерконтинентален шампион, както и шампион на страната си. Михаил Велчовски е на 24 години от България. Дебютът му на SENSHI бе по време на 16-ото издание, когато за съжаление загуби от Еди Руиз. Представянето му обаче впечатли съдиите и те го наградиха с индивидуалния приз за „Боен дух“. Той е четирикратен шампион по кикбокс на България.

 

Двубой 8 Кат. -80 кг, правилник: KWU Full Contact

Доминик Берецки, Унгария vs. Дани Траоре, Германия

Доминик Берецки е на 29 години от Унгария. Елитният боец е четирикратен национален шампион, европейски Superfightseries шампион и шампион на WKF. Дани Траоре е на 28 години от Германия. Световен шампион е по IKBO, както и национален шампион по ISKA и WKU. Двамата елитни бойци ще се изправят на арената на SENSHI за първи път.

 

Двубой 9 Кат. -80, правилник: KWU Full Contact

Мехди Аит Ел Хадж, Мароко vs. Флорин Ламбаджиу, Румъния

Мехди Аит Ел Хадж е на 24 години от Мароко. В своята бойна кариера досега Мехди е -ISKA европейски K1 шампион, който ще се качи за … победа на ринга на SENSHI. Двамата бойци са познати съперници от SENSHI 13. Тогава румънският боец Флорин Ламбаджиу победи дебютанта Мехди Айт Ел Хадж от Мароко чрез неединодушно решение след четвърти допълнителен рунд. Двамата добре подготвени бойци ще се изправят в епичен сблъсък за реванш. Флорин Ламбаджиу е на 26 години от Румъния. Зад гърба си Флорин има 5 победи на SENSHI и е любимец на публиката с атрактивния си стил и игра, които предлага на ринга. Той е национален шампион по Sambo за 2018, победител на турнира Dynamite Fighting Show и не на последно място е световен шампион на турнира - Colosseum Tournament  за 2017.

 

Двубой 10 Кат. -80 кг, правилник: KWU OPEN

Кевин Руар, Франция vs. Божидар Иванов, България

Кевин Руар е на 35 години и ще се бие за Франция. Елитният боец е европейски шампион на Beatdown от 2019 г., както и първенец на Brave Combat федерацията. За Кевин това е второ поредно участие на SENSHI, като своя дебют на бойната арена той направи на миналото 15-о издание. Божидар Иванов е на 24 години от България а участието му на арената на SENSHI е дебютно. В своята спортна кариера, българинът е шесткратен национален шампион по MMA в три различни категории, както и финалист на почетното трето място на европейското и световно първенство по IMMAF

 

Двубой 11 Кат. -95 кг, правилник: KWU SENSHI

Якуб Клауда, Чехия vs. Муамер Кан Шахин, Турция

Якуб Клауда е на 30 години от Чехия, трикратен европейски шампион и двукратен световен вицешампион. Елитният боец ще се изправи на арената на SENSHI, показвайки завиден спортен дух и отлична подготовка. Муамер Кан Шахин е на 21 години от Турция и ще направи своя дебют на арената на SENSHI. Муамер е петкратен национален шампион по муай тай и световен  IFMA муай тай шампион на младежи за 2019.

 

Двубой 12 Кат. +95  кг, правилник: KWU Full Contact

Абдармин Кулибали, Франция vs. Бруно Сузано, Португалия

Абдармин Кулибали е на 37 години от Франция, двукратен световен шампион по кикбокс, трикратен европейски шампион по муай тай и петкратен национален шампион по муай тай. Елитният боец ще излезе на арената за първи път, където ще демонстрира заложбите си ,донесли му множеството титли в спортната кариера. Бруно Сезано е на 39 години. Той е световен ISKA шампион, европейски шампион на WAKO за 2014 година, както и WKU европейски шампион за 2019. Това не е първо участие за португалеца от тежка категория. Сузано наложи волята си над своя съперник в битката на великаните на SENSHI 15, когато за последно участва на бойната арена на SENSHI в категория над 95 кг., макар и да имаше нужда от решението на съдиите, за да официализира успеха си.

 

Двубой 13 Кат. +95 кг, правилник: KWU Full Contact

Мирослав Вуйович, Черна гора vs. Ненад Косик, Германия

Мирослав Вуйович е на 32 години от Черна гога и прави своя дебют на бойната арена на SENSHI. Той е петкратен световен шампион на WAKO, както и балкански карате шампион за 2016 година. Негов съперник е Ненад Косик, който е от Германия. За германеца това е второ поредно издание на SENSHI. В бойната си кариера може да се похвали с титлата балкански шампион по кикбокс и финалист в FFC Futures, Croatia.

 

Двубой 14 Кат. -80 кг, правилник: KWU Full Contact

Еди Руиз, Испания  vs. Теодор Христов, България

Еди Руиз е на 31 години от Испания. Той е световен ISKA шампион по муай тай за 2022, европейски шампион за 2018, двукратен испански шампион и световен WAKO шампион за 2018. Испанецът прави своя дебют на арената на SENSHI 16, като участието му завърши с победа над българина Михаил Велчовски. Руиз перфектно знаеше кога и как да дирижира динамиката на боя и взе два от трите съдийски гласа. Теодор Христов е само на 22 години, но българинът има множество титли и победи зад гърба си. Той е  WKF интерконтинентален шампион, бронзов световен  медалист по WAKO, както и балкански шампион в същата дисциплина. Сред успехите на талантливият боец се нареждат и шампион в Mix Fight и трето място на европейското WAKO първенство. Това не е първо участие на елитния боец. Теодор Христов постига зрелищна победа над Мехди Айт Ел Хадж на сцената на SENSHI 15 пред публиката в своя роден град Варна.

 

Двубой 15 Кат. -70 кг, правилник: KWU Full Contact

Бруно Газани, Бразилия vs. Само Петче, Словения

Бруно Газани е на 37 години от Бразилия. Талантливият участник е четирикратен WGP шампион, както и панамерикански шампион. Бразилецът прави своя дебют на SENSHI 12, където бележи победа. Само Петче е на 31 години от Словения. Той е европейски K1 MTA шампион за 2014 година, европейски МТА шампион по муай тай за 2013 година. Петче защитава пет пъти титлата си на FFC.

 

Двубой 16 Кат. -70 кг, правилник: KWU Full Contact

Ю Хироно, Япония vs. Драгомир Петров, България

Ю Хироно е на 38 години от Япония и ще направи своя дебют на елитната бойна гала вечер на SENSHI. Талантливият японец е носител на множество титли и отличия в бойната си кариера, част от които са шампион на 17th All Japan Karate шампионата, първи J-NETWORK super welterweight шампион, както и първи Bigbang super welterweight шампион. Негов достоен противник е българинът Драгомир Петров, който е на 29 години. Той е EMC европейски шампион по муай тай за 2019, победител в Wizard за 2019, четирикратен световен кикбокс шампион и балкански бронзов медалист по кикбокс за 2018 година. Петров има четири победи на ринга на международната гала.

 

Двубой  17 за Европейска титла Кат. -75 кг, правилник: KWU Full Contact

Адолфо Барао, Португалия  vs. Атанас Божилов, България

Адолфо Барао е на 28 години от Португалия. Опитният боец има редица отличия в бойната си кариера. Той е европейски бронзов WAKO шампион по кикбокс за 2018, четирикратен шампион по кикбокс на полуострова и шесткратен национален шампион по кикбокс. Негов опонент е световния шампион по WAKO PRO K1 за 2019, Атанас Божилов, на 37 години. Българинът има над 30 победи в кариерата си, множество отличия и световни титли на KGP (2018) и WAKO PRO 2017.Той има и впечатляващите 13 победи на ринга на SENSHI. Атанас Божилов победи португалеца Барао на петото издание на SENSHI и направи успешна първа защита на Световната титла на WAKO PRO в стил К-1, категория до 71.8 кг. Затова триумфът на бойната арена на плажа предвижда зрелищен мач за реванш и европейски боен триумф между Атанас Божилов и Адолфо Барао.

 

Двубой 18 Кат. -85 кг, правилник: KWU Full Contact

Али Ел Амери, Мароко vs. Александър Петров, България

Али Ел Амери е на 35 години от Мароко. Той е WKL шампион по кикбокс за Испания, бронзов финалист на световното IMFA първенство, както и WKL световен шампион за 2014. Българинът Александър Петров е негов достоен опонент. Той е на 32 години и е световен WAKO шампион по кикбокс за 2015, европейски WKN кикбокс шампион , SFC шампион, балкански WAKO кикбокс шампион за 2012 и 2015 и носител на почетното второ място на World games Poland за 2017. Българинът има четири последователни победи, с които безапелационно показва таланта си.

2023 © Варна е / снимка: Senshi.com

4 от 5 за българските бойци на SENSHI 20

С успех от ринга на юбилейното издание на престижната гала си тръгнаха Атанас Божилов, Огнян Мирчев, Константин Стойков и Живко Стоименов, публиката в Двореца на културата и спорта във Варна видя и 7 нокаута и вече тръпне в очакване на следващото издание на шоуто, което ще е на 20 април, отново в зала Конгресна
4 от 5 за българските бойци на SENSHI 20

На запомнящи се двубои между професионални бойци от 15 държави станаха свидетели зрителите на юбилейното 20-о издание на престижната гала SENSHI, което се проведе в Двореца на културата и спорта във Варна. С успех от ринга си тръгнаха четирима от петимата български участници в събитието. 

Един от емблематичните бойци на SENSHI, любимецът на публиката Атанас Божилов постигна 18-ата си победа в бойната гала. Наката демонстрира абсолютно превъзходство на ринга срещу французина Джеймс Ламерие и успехът му дойде след очаквано единодушно съдийско решение. Опитният бургазлия демонстрира отлична форма, техниката му отново беше на забележително ниво и заслужено триумфира с победата. Атанас Божилов обяви, че 2024-та може би ще е последна в активната му състезателна кариера, но се надява да получи възможност за двубой за световната титла на SENSHI в категория до 75 кг., а организаторите на бойната гала едва ли ще разочароват най-титулувания си състезател. 

Юбилейното 20-о издание на SENSHI беше открито с победа на Огнян Мирчев срещу  младия Урош Нешкович след единодушно съдийско решение. Опитът на българина се оказа решаващ за успеха му срещу 19-годишния сърбин в този иначе равностоен двубой. Двамата поддържаха добро темпо на ринга до третия рунд, когато сърбинът видимо отпадна физически и дори изпадна в нокдаун, но все пак успя да завърши срещата. 

Константин Стойков постигна втора българска победа на ринга на SENSHI 20. Той демонстрира брилянтна техника срещу испанеца Карлос Гарсия, което се оказа решаващо за успеха. Във втория рунд Гарсия дори изпадна в нокдаун, но в крайна сметка победата на българина дойде след пълни три рунда и единодушно съдийско решение в негова полза. 

Първите два двубоя в бойната гала на SENSHI 20, които завършиха с убедителни победи за българските бойци, бяха играни по правилата на KWU FULL CONTACT в категория 70 килограма. 

Зрелищен успех за България постигна и дебютантът на SENSHI Живко Стоименов. Той надделя с нокаут в първия рунд срещу Драме Шериф от Бенин по правилата на KWU OPEN в категория 85 килограма. Любопитен факт е, че това е първата загуба с нокаут в кариерата на Драме Шериф, а в навечерието на двубоя Живко Стоименов изрази своята категорична увереност, че ще му я нанесе и в крайна сметка успя и то по един забележителен начин. 

За съжаление на многобройните фенове на Драгомир Петров в зала Конгресна на Двореца на културата и спорта във Варна, българският боец не успя да се справи със своя съперник. Поражението му от румънеца Мариан Лапушнеану и то с нокаут във втория рунд, се превърна в голямата изненада на вечерта. Кой ще е съперник на Драгомир Петров стана ясно едва два дни преди самия двубой, след като предишният му съперник Али Фарчи от Мароко се отказа в последния момент и това явно изигра лоша шега на българина, който нямаше достатъчно време да разучи новия си противник и явно бе изненадан неприятно на ринга в двубоя по правилата на KWU FULL CONTACT в категория 70 килограма. 

В останалите срещи без българско участие в програмата на SENSHI 20 Марк Дас Рей от Испания надделя над Нийл Макрийви от Ирландия след съдийско решение в двубой по правилата на KWU SENSHI в категория 70 килограма, Грегоар Готарди от Франция победи след съдийско решение Мануел Перейра от Испания в двубой по правилата на KWU FULL CONTACT в категория 70 килограма, Никола Тодорович от Сърбия спечели с нокаут в третия рунд срещу Едон Агуши от Косово в двубой по правилата на KWU FULL CONTACT в категория 80 килограма, Лоик Нджея от Камерун победи с технически нокаут след допълнителен рунд Никола Стосич от Сърбия в двубой по правилата на KWU FULL CONTACT в категория 85 килограма, Якуб Клауда от Чехия спечели с технически нокаут в третия рунд срещу Оли Ив Роланд от Кот д'Ивоар в двубой по правилата на KWU FULL CONTACT в категория 95 килограма, Милош Цветичанин от Сърбия спечели с нокаут във втори рунд срещу Енрико Пелегрино от Италия в двубой по правилата на KWU FULL CONTACT в категория 95 килограма, Асдрен Гаши от Белгия спечели със зрелищен нокаут в третия рунд срещу Кадир Йълдъръм от Турция в двубой по правилата на KWU FULL CONTACT в категория 95 килограма, а в последния двубой за вечерта Ахмед Крънич от Босна и Херцеговина надделя със съдийско решение над Флорин Иваноайе от Румъния по правилата на KWU FULL CONTACT в категория 95 килограма. 

По традиция в края на вечерта бяха раздадени и специални отличия. Приза за „Най-добра техника“ отиде при Ахмед Крънич от Босна и Херцеговина, наградата за „Боен дух“ заслужи Никола Стосич от Сърбия, който единствен вкара двубоя си в допълнителен рунд, въпреки поражението. SENSHI 20 ще се запомни като едно от изданията с най-много нокаути, цели 7 за вечерта. В голямата конкуренция приза за „Нокаут на вечерта“ получи Асдрен Гаши от Белгия. 

Юбилейното 20-о издание на SENSHI се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League). Организаторите зарадваха почитателите на престижното събитие, като обявиха, че следващото издание на бойната гала ще е на 20 април, отново в Двореца на културата и спорта във Варна. 

2024 © Варна е / снимки: Senshi