Мобилно меню

Отличават със "Златен пояс" най-добрите в бойните спортове за 2023-та

Церемонията ще се състои на 9 декември
Отличават със "Златен пояс" най-добрите в бойните спортове за 2023-та

За шеста поредна година Националната асоциация на бойните спортове в България ще награди със „Златен пояс“ 2023 отличилите се през годината състезатели и треньори в бойните изкуства. Официалната церемония ще се проведе на 9 декември от 19:30 часа.

Категориите, в които състезатели и треньори от цяла България ще се борят за статуетки „Златен пояс“ 2023, са следните: „Най-добър спортист – мъже“, „Най-добър спортист – жени“, „Най-добър треньор“, „Ярка победа“ и „Вярност на традициите“. Членове на НАБС са над 476 клуба и над 40 000 спортисти, като само най-добрите от тях ще получат награди в ежегодния конкурс. В допълнение ще се връчат и индивидуални награди на бойци и треньори, допринесли за развитието на бойните спортове в България през годината. 

Националната асоциация на бойните спортове в България е учредена през 2015 година, за да подпомогне, подкрепи и популяризира бойните спортове в страната. В нея членуват 12 национални федерации, като част от асоциацията са централите по кикбокс и муай тай, карате киокушин, таекуондо ITF, джу джицу, самбо, кендо, кудо, ушу, шотокан карате до, сумо, айкидо и канадска борба. 

Официалната церемония по връчване на годишните награди „Златен пояс“ 2023г. ще се излъчва на живо по Bulgaria ON AIR и онлайн на bgonair.bg и Boec.BG, както и във Facebook страницата на НАБС.

2023 © Варна е

Божилов и Алексанян ще бранят европейските си титли на SENSHI

Впечатляващи двубои планират организаторите в 22-рото издание на бойната гала, което ще е на 6 юли
Божилов и Алексанян ще бранят европейските си титли на SENSHI

22-рото издание на професионалната галавечер за бойни спортове SENSHI ще предложи впечатляващи двубои на известни български бойци срещу силни и много мотивирани противници. Поредното издание на престижното събитие ще се проведе на 6 юли 2024 г., а морският бряг ще бъде бойна арена за шампионски битки и място за силни победи.

Два мача ще приковат вниманието на публиката с първите двубои за защити на европейските титли на SENSHI в категориите до 75 и до 90 кг.

Атанас Божилов ще се изправи срещу Само Петче в категория до 75 кг по правилата на KWU Full Contact.

Божилов има зад гърба си впечатляващите деветнадесет победи на ринга на SENSHI от своите 20 участия до момента. Той е актуалният носител на европейската титла на SENSHI в категория до 75 кг., която завоюва на SENSHI 17 миналата година и е истински пример за младите бойци. Божилов е световен шампион на KGP 2018 и WAKO PRO 2017 и 2019.

Словенецът Само Петче е титулуван европейски шампион на MTA K1 за 2014 г., европейски шампион по муай тай на MTA за 2013 г. и 5 пъти е защитавал титлата си във FFC. В предишното издание SENSHI 21 Само Петче победи противника си от Румъния Влад Триф с нокаут във втория рунд.

Варненският боец Едуард Алексанян и германецът Якоб Стюбен ще излязат на ринга в един наистина зрелищен мач – реванш за евро титлата, след като Алексанян спечели европейската титла на SENSHI в категория до 90 кг на SENSHI 18 срещу Стюбен.

Едуард Алексанян е европейски шампион на WAKO PRO в категория К1 през 2021 г., шампион на Savages Kickboxing през 2019 г., както и национален шампион по кикбокс за 2018 и 2020 г. През април 2023 г. Алексанян бе класиран в топ 10 на най-добрите кикбоксьори в света в средна категория от престижното издание Combat Press.

Якоб Стюбен е европейски шампион на IKBF K1, шампион на Северен Тайланд по муай тай за 2015 г., също така е шампион на Германия по муай тай на MTBD и национален шампион в категория K1 (IKBF).

2024 © Варна е