Мобилно меню

Отличиха Драгомир Петров като най-изявения боец на SENSHI през 2023-та

В 19-ото издание на бойната гала с успех от ринга си тръгнаха и тримата родни представители
Отличиха Драгомир Петров като най-изявения боец на SENSHI през 2023-та

Драгомир Петров получи най-ценната индивидуална годишна награда на SENSHI. Той бе награден с „Шлема на Спартак“ – награда, която се дава на най-изявения от всички бойци през 2023 г. Драго беше отличен след като завърши перфектно годината с шест от шест победи, последната от които завоюва срещу Леван Гурули в 19-ото издание на бойната гала. Мачът в категория 70 кг по правилата на KWU FULL CONTACT беше реванш, след като преди няколко месеца Драгомир Петров се наложи над опитния грузинец на ринга на SENSHI 18. Вторият шанс обаче също не сработи за Гурули и Петров бе още по-категоричен в превъзходството си. Българинът спечели единодушно съдийския вот с по-активната си игра и заслужено достигна до успеха.

Още един мач реванш между съперници от SENSHI 18 предложи 19-ото издание на бойната гала. Един от най-опитните и обичани български бойци Атанас Божилов отново не остави съмнения в класата си и категорично се наложи за втори път над класния французин Мадике Камара в категория 75 кг по правилата на KWU FULL CONTACT. Наката бе много по-разнообразен в играта си на ринга, реализира по-добри удари и заслужено получи единодушната подкрепа на съдиите за крайния успех в мача. Божилов безспорно е най-титулуваният състезател на ринга на SENSHI, който след като спечели европейския пояс, вече с увереност гледа и към световната титла на организацията.

Победа в 19-ото издание на SENSHI записа и третият български участник. В последния мач в програмата на бойната гала дебютантът Валери Атанасов се наложи над Артурас Кудрешовас от Литва в категория 95 килограма по правилата на KWU OPEN. Варненецът зарадва публиката в морската столица с успеха си в този оспорван двубой, който можеше да завърши и с нокаут. В крайна сметка съдийско решение донесе победата на Атанасов.

Останалите 10 двубоя в SENSHI 19 бяха изцяло с чуждестранно участие. При тях победа след допълнителен рунд постигнаха Иван Накари от Италия срещу Айсам Чадид от Мароко (категория 70 кг, правилник: KWU FULL CONTACT ), Иляс Чакир от Мароко над Омар Морено от САЩ (категория 80 кг, правилник: KWU FULL CONTACT), Якоб Стюбен от Германия над Муамер Кан Шахин от Турция (категория 95+ кг, правилник: KWU FULL CONTACT). След съдийско решение, взето след редовните 3 рунда, Асдрен Гаши от Белгия победи Синан Кагала от Турция (категория 95+ кг, правилник: KWU FULL CONTACT), Никола Стосич от Сърбия победи Франджис Гома от Франция (категория 85 кг, правилник: KWU FULL CONTACT), Себастиан Лутанюк от Румъния победи Оли Айвс Ролан от Кот д'Ивоар (категория 95+ кг, правилник: KWU FULL CONTACT), Фекаки Отмани от Мароко победи Симон Мендес от Испания (категория 95 кг, правилник: KWU SENSHI).

С нокаут завършиха три от двубоите на SENSHI 19. Милош Цветичанин от Сърбия постигна победа с нокаут над Абделила Азузи от Мароко (категория 95 кг, правилник: KWU FULL CONTACT), Джими Ливиниус от Нидерландия се наложи с нокаут над Лукас Ахтерберг от Германия (категория 95 кг, правилник: KWU FULL CONTACT), а Янис Стофоридис от Гърция постигна нокаут срещу Ненад Косич от Германия (категория 95 кг, правилник: KWU FULL CONTACT).

Специалния приз за най-добър нокаут на вечерта заслужи Милош Цветичанин. Отличието за най-добра техника отиде при Франджис Гома, въпреки поражението му от Никола Стосич. С приза за боен дух бе удостоен Айсам Чадид за представянето му срещу Иван Накари.

SENSHI 19 се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League).

2023 © Варна е / снимки: Senshi.com

Питбула излиза на ринга на SENSHI 21

На 20 април в Двореца на културата и спорта във Варна, любителите на бойните спортове ще видят 14 зрелищни двубоя, един от тях ще е бенефисният мач на Владимир Вълев
Питбула излиза на ринга на SENSHI 21

Бенефисния си мач ще изиграе Владимир Вълев - Питбула, на 20 април 2024 г. в Двореца на културата и спорта във Варна. Специалното събитие ще е част от програмата на 21-вото издание на бойната гала SENSHI, в която влизат общо 14 зрелищни двубоя. 

Владимир Вълев - Питбула е спортист № 1 на Варна за 2013 и 2016 г., удостоен е и със специален плакет за утвърждаване авторитета на града. Той е многократен световен, европейски, балкански и републикански шампион. През 2013 г. получава приза за най-добър състезател в света по кикбокс в К1. През 2016 г. става първият българин световен шампион по кикбокс за професионалисти. Изиграл е над 300 срещи, от които 54 на професионалния ринг. За бенефисния си двубой той избира ринга на SENSHI 21. 

Организаторите на бойната гала обещават на почитателите на бойните спортове титанична галавечер, която ще е истинска експлозия от емоции. 

"На престижната арена на международната верига ще видите някои от най-атрактивните бойци от целия свят да излизат на ринга, готови да се изправят един срещу друг в името на победата."

Международната галавечер SENSHI 21 ще предложи двубои в различни категории и стилове по правилата на веригата. По традиция събитието се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League).

2024 © Варна е