Мобилно меню

Отличиха Драгомир Петров като най-изявения боец на SENSHI през 2023-та

В 19-ото издание на бойната гала с успех от ринга си тръгнаха и тримата родни представители
Отличиха Драгомир Петров като най-изявения боец на SENSHI през 2023-та

Драгомир Петров получи най-ценната индивидуална годишна награда на SENSHI. Той бе награден с „Шлема на Спартак“ – награда, която се дава на най-изявения от всички бойци през 2023 г. Драго беше отличен след като завърши перфектно годината с шест от шест победи, последната от които завоюва срещу Леван Гурули в 19-ото издание на бойната гала. Мачът в категория 70 кг по правилата на KWU FULL CONTACT беше реванш, след като преди няколко месеца Драгомир Петров се наложи над опитния грузинец на ринга на SENSHI 18. Вторият шанс обаче също не сработи за Гурули и Петров бе още по-категоричен в превъзходството си. Българинът спечели единодушно съдийския вот с по-активната си игра и заслужено достигна до успеха.

Още един мач реванш между съперници от SENSHI 18 предложи 19-ото издание на бойната гала. Един от най-опитните и обичани български бойци Атанас Божилов отново не остави съмнения в класата си и категорично се наложи за втори път над класния французин Мадике Камара в категория 75 кг по правилата на KWU FULL CONTACT. Наката бе много по-разнообразен в играта си на ринга, реализира по-добри удари и заслужено получи единодушната подкрепа на съдиите за крайния успех в мача. Божилов безспорно е най-титулуваният състезател на ринга на SENSHI, който след като спечели европейския пояс, вече с увереност гледа и към световната титла на организацията.

Победа в 19-ото издание на SENSHI записа и третият български участник. В последния мач в програмата на бойната гала дебютантът Валери Атанасов се наложи над Артурас Кудрешовас от Литва в категория 95 килограма по правилата на KWU OPEN. Варненецът зарадва публиката в морската столица с успеха си в този оспорван двубой, който можеше да завърши и с нокаут. В крайна сметка съдийско решение донесе победата на Атанасов.

Останалите 10 двубоя в SENSHI 19 бяха изцяло с чуждестранно участие. При тях победа след допълнителен рунд постигнаха Иван Накари от Италия срещу Айсам Чадид от Мароко (категория 70 кг, правилник: KWU FULL CONTACT ), Иляс Чакир от Мароко над Омар Морено от САЩ (категория 80 кг, правилник: KWU FULL CONTACT), Якоб Стюбен от Германия над Муамер Кан Шахин от Турция (категория 95+ кг, правилник: KWU FULL CONTACT). След съдийско решение, взето след редовните 3 рунда, Асдрен Гаши от Белгия победи Синан Кагала от Турция (категория 95+ кг, правилник: KWU FULL CONTACT), Никола Стосич от Сърбия победи Франджис Гома от Франция (категория 85 кг, правилник: KWU FULL CONTACT), Себастиан Лутанюк от Румъния победи Оли Айвс Ролан от Кот д'Ивоар (категория 95+ кг, правилник: KWU FULL CONTACT), Фекаки Отмани от Мароко победи Симон Мендес от Испания (категория 95 кг, правилник: KWU SENSHI).

С нокаут завършиха три от двубоите на SENSHI 19. Милош Цветичанин от Сърбия постигна победа с нокаут над Абделила Азузи от Мароко (категория 95 кг, правилник: KWU FULL CONTACT), Джими Ливиниус от Нидерландия се наложи с нокаут над Лукас Ахтерберг от Германия (категория 95 кг, правилник: KWU FULL CONTACT), а Янис Стофоридис от Гърция постигна нокаут срещу Ненад Косич от Германия (категория 95 кг, правилник: KWU FULL CONTACT).

Специалния приз за най-добър нокаут на вечерта заслужи Милош Цветичанин. Отличието за най-добра техника отиде при Франджис Гома, въпреки поражението му от Никола Стосич. С приза за боен дух бе удостоен Айсам Чадид за представянето му срещу Иван Накари.

SENSHI 19 се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League).

2023 © Варна е / снимки: Senshi.com

2 от 3 за варненските бойци на ринга на SENSHI 22

Едуард Алексанян защити европейската си титла с нокаут и предложи брак на любимата жена
2 от 3 за варненските бойци на ринга на SENSHI 22

 

22-рото издание на SENSHI се превърна в едно от най-емоционалните в историята на бойната верига. Гала вечерта на плажа в курорта Св. Св. Константин и Елена беше изпълнена с поредица от изненади, като за първи път на ринга на SENSHI беше отправено и предложение за брак.

Варненският боец Едуард Алексанян, известен като Mr. Action, защити европейската си титла по категоричен начин, като постигна нокаут срещу германеца Якоб Стюбен във втория рунд, а след това предложи брак на любимата жена.

"Исках да направя нещо голямо за нея, а какво по-голямо от това", коментира Еди след победата и предложението си за брак към любимата Светла, с която са заедно от доста години.

Неведнъж в свои интервюта той е заявявал, че тя най-голямата му опора.

Победа с нокаут постигна и вторият варненски представител на ринга на SENSHI 22 - Делян Георгиев. Той оправда очакванията за успех с нокаут срещу Лукас Тенорио от Испания. Преди това двубоят беше доста оспорван, но Делян показа нужната сила, тактика и нюх в най-важния момент.

Паметно завръщане след известен период на отсъствие от ринга на SENSHI направи Драгомир Петров. Драго се наложи с единодушно съдийско решение над Бартош Ботвина от Полша. Арбитрите край ринга бяха категорични в преценката си, че българинът многократно превъзхожда като класа своя опонент в този двубой.

За съжаление най-обичаният и титулуван български боец в SENSHI Атанас Божилов не успя да защити европейската си титла срещу словенеца Само Петче.

Голяма аркада се отвори над лявото око на Наката в третия рунд. Лекарят не успя да спре кръвотечението в рамките на 1-2 минути и това стана основание за прекратяване на мача с медицински нокаут. Преди това първият рунд отиде в актива на словенеца, благодарение на тежките му десни хайкикове. Вторият рунд пък по-скоро бе спечелен от Божилов с оглед по-добрите и точни комбинации, които пласира. Победата в крайна сметка отиде при Само Петче и той ще отнесе в Словения европейската титла при 75-килограмовите.

В останалите двубои без българско участие на ринга на SENSHI 22 Марсио де Хесус от Бразилия се наложи с технически нокаут над Мадалин Карчуника от Румъния, а победи с нокаут извоюваха Раде Опачич от Сърбия срещу Даниел Лентие от Камерун, Джими Ливинус от Нидерландия срещу Мбамба Каувенберг от Белгия и Ариел Мачадо от Бразилия срещу Янис Стофоридис от Гърция. Двубоят между Мачадо и Стафоридис също може да се причисли към изненадващите на ринга на SENSHI 22. Бразилецът обърна изхода на двубоя, след като падна в два нокдауна още в първия рунд. Изглежда, че гонгът за край на първата част наистина го спаси, защото сякаш бе готов да загуби в рамките само на три минути. Обратът настъпи във втората част, когато в един клинч Янис пусна гарда, въпреки ясните инструкции, че трябва да се пази през цялото време. Точно тогава Ариел пласира дясно кроше и го повали, за да постави началото на обрата. Стофоридис даде знак, че може да продължи, но няколко секунди по-късно отново бе свален и не успя да се изправи повече.

По традиция в края на SENSHI 22 бяха раздадени и специалните призове на вечерта. Отличието за боен дух заслужено отиде при любимеца на публиката Атанас Божилов. Наградат за нокаут на вечерта получи Едуард Алексанян, който защити европейската си титла. Приза за най-добра техника бе присъден на Янис Стофоридис, въпреки изненадващото му поражение от Ариел Мачадо.

По време на 22-рото издание на SENSHI бяха излъчени и носителите на титлите в отделните категории на KWU SENSHI World Cup за аматьори. Виктор Ксавиер триумфира при 70-килограмовите след успех срещу Алишер Карменов. Двубоят бе доста оспорван и съперниците имаха нужда от допълнителен рунд, за да излъчат победителя.

Аржентинецът Анхел Бауза заслужи титлата в категория до 75 кг, след като отвори голяма аркада на главата на Айбек Аманов още в първия рунд от двубоя им и съперникът от Казахстан нямаше как да продължи.

Двама българи спориха за отличието от KWU SENSHI World Cup за аматьори в категория до 80 кг. Митко Илиев от Стара Загора и варненецът Атанас Личев се изправиха един срещу друг. За съжаление на варненската публика само един можеше да излезе победител, а това се оказа старозагорецът Митко Илиев.

Рикардо Лукей от Бразилия триумфира с титлата световен шампион за аматьори на KWU SENSHI World Cup в категория до 85 кг., след като се наложи с трудно съдийско решение над Никита Гарас.

Аржентинецът Пабло Молина е новият първенец в категория до 90 кг. от KWU SENSHI World Cup за аматьори след неединодушно съдийско решение срещу Вукан Роганович.

В края на вечерта специални награди получиха и най-изявените състезатели от KWU SENSHI World Cup за аматьори. Никита Гараш бе удостоен с приза "Боен дух", Митко Илиев получи отличието за "Нокаут на вечерта", а Рикардо Лукей взе наградата за "Най-добра техника".

2024 © Варна е / снимки: Senshi