Мобилно меню

През февруари: Варна посреща легенди на бойните спортове в първия за годината лагер на SENSHI

Юбилейното 20-и издание на престижната бойна гала ще е на 24 февруари във Варна
През февруари: Варна посреща легенди на бойните спортове в първия за годината лагер на SENSHI

През февруари 2024 г. ще се проведе първият за годината международен тренировъчен лагер на KWU SENSHI в страната, който традиционно привлича много интерес в бойните среди. Във вече утвърдения формат участници от цял свят пристигат в България, за да се обучават от най-известните майстори на бойни изкуства. Младите бойци, които ще вземат участие в предстоящия лагер от 22 до 25 февруари 2024 г. ще могат да се учат от опита и практиките на бойните легенди, както и да развиват своята техника и умения в сферата на различни бойни изкуства – киокушин, кикбокс, ММА, муай тай и др.

Следващото издание на международна галавечер SENSHI 20 ще вдигне осезаемо градуса на емоциите сред почитателите на бойните спортове у нас, които ще могат да проследят на живо развоя в оспорваните битки на професионалните бойци от 17 държави. Юбилейната 20-а поред бойна галавечер ще се проведе на 24 февруари от 18:00 ч. в Двореца на културата и спорта в гр. Варна, а билетите за зрелищното спортно събитие вече са налични в мрежата на Eventim.bg.

В дните на тренировъчния лагер, Варна ще посрещне легендите в бойните изкуства, които ще бъдат водещи инструктори на лагера, както и специални гости и рефери на двубоите в ринга на SENSHI 20:

 • Ернесто Хуст (Нидерландия) – четирикратен световен шампион на K-1, световен шампион по савате, световен шампион на ISKA по фул контакт и световен шампион по муай тай, член на борда на директорите на KWU SENSHI.
 • Шихан Семи Шилт (Нидерландия) – шампион на Glory Grand Slam 16-man tournament, световен шампион на Glory, четирикратен K-1 Grand Prix шампион, K-1 световен шампион, трикратен носител на титлата King of Pancrase и двукратен световен Кудо шампион. Президент на KWU SENSHI Европа, член на борда на директорите на KWU SENSHI.
 • Шихан Франсиско Фильо (Бразилия) - 2-кратен шампион на K-1 Grand Prix, абсолютен световен шампион през 1999 г., световен шампион през 1997 г., 4-кратен бразилски шампион, 3-кратен южноамерикански шампион, завършил успешно предизвикателството „100 боя“ кумите през 1999 г. Президент на KWU SENSHI Южна Америка и член на борда на директорите на KWU SENSHI.
 • Шихан Николас Петас (Япония) – европейски и световен шампион по карате, последният учи-деши на Масутацу Ояма, победител в К-1 Grand Prix на Япония, водещ на ринга на бойната галавечер SENSHI, член на борда на директорите на KWU SENSHI и е начело на комисията за връзки с обществеността и маркетинг на KWU SENSHI.
 • Шихан Глаубе Фейтоса (Бразилия) – шампион на K-1 World Grand Prix Лас Вегас 2005 г., 2-ро място на K-1 World GP 2005 г., 2-кратен шампион на Бразилия, южноамерикански шампион, 2-ро място на 1-вия световен шампионат в категория до 50 кг, MVP на Световната отборна купа 1998 г. и световен шампион на Световната отборна купа 2002. Вице-президент на KWU SENSHI Южна Америка и член на борда на директорите на KWU SENSHI.
 • Алберт Краус (Нидерландия) – първият K-1 световен шампион на MAX Tournament през 2002 г., както и първият SUPERKOMBAT шампион в средна категория. Краус е носител и на четири отделни световни титли по кикбокс и муай тай, член на борда на директорите на KWU SENSHI.
 • Анди Зауер (Нидерландия) – двукратен световен K-1 MAX шампион, четирикратен световен шампион по Shootboxing, Showtime 70MAX световен шампион и световен муай тай шампион, член на борда на директорите на KWU SENSHI.
 • Сенсей Тариел Николейшвили (Грузия) – абсолютен световен шампион през 2011 г., завършва „100 боя“ кумите през 2014 г., абсолютен шампион на Япония през 2010 г., шампион на Япония в категория през 2010 г., шампион на Европа през 2010 г., член на борда на директорите на KWU SENSHI Европа.        
 • Сенсей Захари Дамянов (България) – абсолютен световен киокушин шампион през 2015 г., четирикратен шампион на American Absolute и четирикратен европейски киокушин шампион и член на борда на директорите на KWU SENSHI.
 • Сенсей Ян Сокуп (Чехия) – шампион през 2004 г. на All Japan Tournament, европейски шампион през 2007 г., второ място на деветия световен отворен киокушин шампионат през 2007 г., шампион в тежка категория през 2014 г. на Yangame Fight Night, победител на SENSHI – 2019 г. и второ място на първия европейски шампионат в стил „фул контакт“ – 2020 г. и член на борда на директорите на KWU SENSHI Евро-па.
 • Сенсей Петър Мартинов (България) – световен киокушин шампион през 2014 г., европейски киокушин шампион през 2006 г., трето място на турнира European Open през 2008 г. и трикратен европейски Tameshiwari шампион, член на борда на директорите на KWU SENSHI.
 • Сенсей Юске Фуджи (Япония) – трето място на световния шампионат на KWU по киокушин карате, шесткратен шампион на Япония, шампион на Австралия и Нова Зеландия по фул контакт карате. Главен оперативен директор на SENSHI и KWU SENSHI, председател на комисията по стратегическо развитие, председател на комисията по образование, член на борда на директорите на KWU SENSHI.

Участниците в тренировъчния лагер от 22 до 25 февруари имат възможност, не само да развият своите бойни умения, но и техният талант да бъде забелязан от скаутите на SENSHI. Всъщност, това е и най-краткият път към сцената на професионалния спорт и дава реален шанс за участие в следващите издания на международната верига SENSHI. Търсачите на бойни таланти от страна на организаторите ще оценяват уменията на участниците в тренировъчните лагери, като ще обърнат внимание на бойците с потенциал за бъдещи успехи на бойната гала.

Международният KWU SENSHI лагер и бойната галавечер SHISHI 20 се организират със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League).

2024 © Варна е / снимка: KWU SENSHI

Световна купа KWU SENSHI започва на 4 юли във Варна

Планират се двубои в 6 категории, а състезанието ще продължи 3 дни, кулминацията ще е на 6 юли, когато ще се проведе и SENSHI 22
Световна купа KWU SENSHI започва на 4 юли във Варна

Световна купа KWU SENSHI за аматьори ще се проведе това лято във Варна. Състезанието ще започне на 4 юли и ще продължи 3 дни. То ще се проведе в рамките на международния летен лагер на KWU SENSHI. Организатор на турнира е KWU Международна професионална лига.

Световната купа за аматьори KWU SENSHI за мъже ще се проведе в 6 категории: -70, -75, -80, -85, -90 и 90+ кг, в рамките на три последователни дни, започвайки с напрегнати елиминации и полуфинални битки на бойците, готови да дадат всичко от себе си устремени към финала.

Кулминацията на този вълнуващ турнир ще настъпи на 6 юли 2024 г. в рамките на международната бойна галавечер SENSHI 22. Финалистите в отделните категории ще излязат в светлината на прожекторите, готови да разгърнат пълния си потенциал и да се борят за шампионски титли пред феновете във Варна.

Най-добрите участници в турнира, класирали се на водещите места, ще получат медал, купа, грамота и парична награда. Наградният фонд на световната купа е над 90 000 евро, като сумите започват от 500 евро за отпадналите бойци на квалификациите, 1000 евро за полуфиналистите и достигат до 2000 евро награда за носителите на шампионския пояс.

Очакванията са всички състезатели във финалния етап да дадат всичко от себе си за шампионска световна титла на KWU SENSHI на тежката арена с боен хъс, техники и впечатляващи умения.

Реномирани международни съдии ще бъдат сред реферите, които са ангажирани с ръководенето на срещите, а спортното събитие обещава да бъде едно от най-мащабните в света на бойните изкуства.

Организаторите отправят покана към таланти в бойните спортове от различни страни да се присъединят към турнира за световната купа на KWU SENSHI за аматьори това лято, който ще бъде незабравима проява на атлетизъм и боен дух.  Всички заинтересовани бойци може да изпратят своите заявки за участие чрез попълване на специалния формуляр, намиращ се на senshi.com.

2024 © Варна е / снимка: Senshi