Мобилно меню

Станимира Петрова категорично заслужи трофея на Купа "Странджа"

Националката отбеляза, че е доволна не само от златния медал, но и от силната си игра в турнира
Станимира Петрова категорично заслужи трофея на Купа "Странджа"

Станимира Петрова се поздрави с красива и убедителна победа във финала при 54-килограмовите на 74-ото издание на Международния турнир за Купа „Странджа“. Световната и трикратна европейска златна медалистка изигра три много силни рунда срещу представителката Полша Сандра Драбик.

Националката ни показа висока класа и не остави особен шанс на противничката си в рамките на целия двубой. След неговия край се стигна и до логичния успех с 5:0 в полза на родната националка, която е и трикратна носителка на купата, отбелязват от Българската федерация по бокс.

Станимира Петрова не скри радостта от доброто си представяне в турнира.

„Много съм доволна, не само от златния медал, но и от играта ми. Това е най-важното, да се представям добре и да се чувствам спокойна и уверена на ринга. Щастлива съм от тази титла, защото турнирът наистина е на много високо ниво, съперничките ми в категорията бяха от световна класа, така че това прави златния медал още по-ценен".

Станимира Петрова отбеляза, че е щастлива и за успеха на другите две българки - Севда Асенова и Светлана Каменова, които също ликуваха с титлата в своите категории.

"Смятам, че турнирът е добра отправна точка преди Световното първенство, което е само след две седмици. Хубаво е, че няма много разстояние между двете състезания, така ще останем във върхова форма и за Индия", коментира още Станимира Петрова.

2023 © Варна е / снимка: Bulgarian Boxing Federation/startphoto

Световна купа KWU SENSHI започва на 4 юли във Варна

Планират се двубои в 6 категории, а състезанието ще продължи 3 дни, кулминацията ще е на 6 юли, когато ще се проведе и SENSHI 22
Световна купа KWU SENSHI започва на 4 юли във Варна

Световна купа KWU SENSHI за аматьори ще се проведе това лято във Варна. Състезанието ще започне на 4 юли и ще продължи 3 дни. То ще се проведе в рамките на международния летен лагер на KWU SENSHI. Организатор на турнира е KWU Международна професионална лига.

Световната купа за аматьори KWU SENSHI за мъже ще се проведе в 6 категории: -70, -75, -80, -85, -90 и 90+ кг, в рамките на три последователни дни, започвайки с напрегнати елиминации и полуфинални битки на бойците, готови да дадат всичко от себе си устремени към финала.

Кулминацията на този вълнуващ турнир ще настъпи на 6 юли 2024 г. в рамките на международната бойна галавечер SENSHI 22. Финалистите в отделните категории ще излязат в светлината на прожекторите, готови да разгърнат пълния си потенциал и да се борят за шампионски титли пред феновете във Варна.

Най-добрите участници в турнира, класирали се на водещите места, ще получат медал, купа, грамота и парична награда. Наградният фонд на световната купа е над 90 000 евро, като сумите започват от 500 евро за отпадналите бойци на квалификациите, 1000 евро за полуфиналистите и достигат до 2000 евро награда за носителите на шампионския пояс.

Очакванията са всички състезатели във финалния етап да дадат всичко от себе си за шампионска световна титла на KWU SENSHI на тежката арена с боен хъс, техники и впечатляващи умения.

Реномирани международни съдии ще бъдат сред реферите, които са ангажирани с ръководенето на срещите, а спортното събитие обещава да бъде едно от най-мащабните в света на бойните изкуства.

Организаторите отправят покана към таланти в бойните спортове от различни страни да се присъединят към турнира за световната купа на KWU SENSHI за аматьори това лято, който ще бъде незабравима проява на атлетизъм и боен дух.  Всички заинтересовани бойци може да изпратят своите заявки за участие чрез попълване на специалния формуляр, намиращ се на senshi.com.

2024 © Варна е / снимка: Senshi