Мобилно меню

За 5 години: 244 бойци от 48 държави са мерили сили на ринга на SENSHI

Юбилейното 20-о издание на престижното събитие ще е на 24 февруари, в Двореца на културата и спорта във Варна
За 5 години: 244 бойци от 48 държави са мерили сили на ринга на SENSHI

Пет години, 19 големи издания, 244 бойни звезди от 48 държави, десетки нокаути, много пот, сълзи и спиращи дъха победи - това е равносметката, която се крие зад професионалните бойни галавечери SENSHI от началото им през 2019 г. досега, когато на 24 февруари 2024 г. зала „Конгресна“ на Двореца на културата и спорта в гр. Варна ще посрещне отново бойния спектакъл за юбилейното му 20-о издание.

На сцената на SENSHI като рефери и съдии на бойните галавечери са излизали световноизвестни майстори на бойните спортове като Ернесто Хуст, Семи Шилт, Питър Артс, Франсиско Фильо, Глаубе Фейтоса, Сам Греко, Николас Петас, Евертън Тейшейра, Ян Сукуп, Юске Фуджи, Алберт Краус, Анди Зауер, Асен Асенов, Захари Дамянов, Петър Мартинов, Красимир Димов и Николай Атанасов.

Легендите в бойните изкуства са специални гости и треньори на международните тренировъчни лагери KWU SENSHI, които се организират паралелно с бойните галавечери. Лагерите стартират от 2019 г., провеждат се няколко пъти в годината, а стотици участници от всички краища на света се събират в България, за да получат напътствия от висококвалифицираните инструктори и бойни майстори, да тренират заедно с тях и да развиват своите умения. Редовните участници в тренировъчните лагери на KWU SENSHI, показващи висок потенциал и боен талант имат шанса да бъдат и следващите участници на ринга на SENSHI, уверяват организаторите.

Сред големите имена в бойните спортове, които са се качвали на арената на SENSHI, са световният шампион на WAKO PRO в стил К-1 Сергей Браун от Германия, четирикратният шампион на WGP Бруно Газани от Бразилия, възпитаници на нидерландската кикбокс легенда Питър Артс, румънските бойци Стефан Латеску, Флорин Ламбаджу, както и звезди от академията на Стойка – най-реномираната кикбокс школа в Румъния. Мощният боец Уку Юрендал от Естония получи овациите на публиката в своите четири двубоя на ринга на SENSHI, а изявите му във Варна бяха трамплин за участието му на големи сцени в чужбина. Високи са постиженията и на българина Богдан Шумаров, който прочу страната ни в Азия, а звездата му изгря на ринга на SENSHI, където постигна четири победи.

През 2021 г. на SENSHI 9 се провеждат и финалите на първото Европейско първенство за аматьори в 6 различни теглови категории с 60 бойци, организирано от Професионалната лига на Световния киокушин съюз. Финалите определят и първите eвропейски шампиони в категориите до 70 кг, 75 кг, 80 кг, 85 кг, 90 кг и 90+ кг. Предстои провеждането на още събития и състезания от този ранг.

Тези интересни факти отразяват богатото наследство и глобалното влияние на SENSHI като едно от най-големите и престижни събития в света на бойните изкуства. Със своята международна популярност, реномирани бойци, изгряващи бойни звезди и вълнуващи издания, SENSHI продължава да въздига стандартите на бойните спортове и да вдъхновява бъдещите поколения бойци и големия брой фенове.

Очаквайте съвсем скоро и пълната бойна карта на SENSHI 20 с 13 титанични двубоя по правилата на KWU FULL CОNTACT, KWU SENSHI и KWU OPEN с избрани бойци от 17 държави. Престижното събитие се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League). Билети все още може да бъдат закупени в мрежата на Eventim.bg.

2024 © Варна е

Питбула излиза на ринга на SENSHI 21

На 20 април в Двореца на културата и спорта във Варна, любителите на бойните спортове ще видят 14 зрелищни двубоя, един от тях ще е бенефисният мач на Владимир Вълев
Питбула излиза на ринга на SENSHI 21

Бенефисния си мач ще изиграе Владимир Вълев - Питбула, на 20 април 2024 г. в Двореца на културата и спорта във Варна. Специалното събитие ще е част от програмата на 21-вото издание на бойната гала SENSHI, в която влизат общо 14 зрелищни двубоя. 

Владимир Вълев - Питбула е спортист № 1 на Варна за 2013 и 2016 г., удостоен е и със специален плакет за утвърждаване авторитета на града. Той е многократен световен, европейски, балкански и републикански шампион. През 2013 г. получава приза за най-добър състезател в света по кикбокс в К1. През 2016 г. става първият българин световен шампион по кикбокс за професионалисти. Изиграл е над 300 срещи, от които 54 на професионалния ринг. За бенефисния си двубой той избира ринга на SENSHI 21. 

Организаторите на бойната гала обещават на почитателите на бойните спортове титанична галавечер, която ще е истинска експлозия от емоции. 

"На престижната арена на международната верига ще видите някои от най-атрактивните бойци от целия свят да излизат на ринга, готови да се изправят един срещу друг в името на победата."

Международната галавечер SENSHI 21 ще предложи двубои в различни категории и стилове по правилата на веригата. По традиция събитието се организира със съдействието на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League).

2024 © Варна е