Мобилно меню

Атлети от Математическата гимназия ще представят Варна на Световните ученически игри

Състезанията ще са в Рио де Жанейро от 19 до 27 август
Атлети от Математическата гимназия ще представят Варна на Световните ученически игри

Възпитаници на Математическата гимназия "Д-р Петър Берон" ще участват в Световните ученически игри в Рио де Жанейро, които ще се проведат от 19 до 27 август. Отборът ще се включи в дисциплината лека атлетика. Участието на младите атлети се осъществява с финансовата подкрепа на Община Варна 

В делегацията участват Снежана Аначкова и Добромир Демиров - ръководители и треньори, както и състезателите Даниел Табанлиев, Васил Бояновски, Андрей Шехредски, Алекс Андреев, Максим Колев, Николина Радева, Деница Узунова, Елеонора Бочева, Леонора Янкова и Стефания Костадинова. Участието се организира и координира от Българска асоциация спорт за учащи (БАСУ). 

"Тези млади хора освен, че печелят математически състезания, достойно представят Варна и България и в спорта и то на международно ниво. Вярвам, че ще се върнат с победи. Поздравявам техните учители и треньори за всеотдайността, с която работят с нашите деца", заяви кметът Иван Портних по време на официалната церемония по изпращане на варненската делегация за Световните ученически игри. 

Кметът пожела успех и на участници в друго спортно събитие, които също бяха изпратени днес. Александра Вачкова и Антоний Моралийски, с треньор  Джорджия Кадоглу, които ще се включат в благотворителен плувен маратон в побратимения с Варна нидерландски град Дордрехт. Двамата спортисти са определени на база най-предно класирани варненски плувци от плувния маратон Галата – Варна 2022 г. Плувният маратон в Дордрехт е  ще се проведе на 27 август 2023 г.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна

Записват деца за начално обучение по плуване

Тренировките ще са на плувен басейн "Делфини"
Записват деца за начално обучение по плуване

От 26 февруари 2024 г., понеделник, започва записването за начално обучение по плуване за деца на възраст от 8 до 12 години. Тренировките се провеждат в плувен басейн „Делфини“.

Програмата се финансира от Община Варна и е напълно безплатна за децата. Заплаща се единствено входната такса за басейна, която за целия период е в размер на 20  лв.

Обучението започва на 5 март и се провежда от квалифицирани треньори от спортните клубове. Продължителността е 20 часа.

Родителите, които желаят да запишат децата си в курса, могат да направят това на касата на басейна, която е с работно време от 7:00 ч. до 12:00 ч. и от 14:00 ч. до 20.00 ч.

За записването е необходимо да се представи документ, удостоверяващ възрастта на детето. На касата на басейна е изнесен и графикът на треньорите и спортните клубове.

Телефон за връзка 052/ 820-640.

2024 © Варна е