Мобилно меню

Българин постави рекорд в Световната купа по хандбал

Капитанът на националите ни - Светлин Димитров, стана първият играч, отбелязал над 200 гола в четирите издания на турнира
Българин постави рекорд в Световната купа по хандбал

Голмайстор №1 на Световната купа Светлин Димитров стана първият играч, преминал кота от 200 гола в четирите издания на турнира. С 6-те си попадения срещу Куба, той вече има 202. Българският капитан влезе в състезанието като най-резултатен от първите три купи с общо 184 гола, като стана голмайстор в Косово 2015 и България 2017. Във Варна вкара 7 на Азербайджан, 5 на Нигерия и 6 на Куба.

"Опитвам се да играя максимално концентрирано, защото в един колективен спорт няма кой знае какво значение кой вкарва. В националния отбор сме сплотени, но ни липсва опит. Нямаме много изиграни международни мачове и това ни е слаба страна. Надявам се в близко бъдеще да имаме повече срещи и контроли, защото в националния отбор няма много време за работа. Сега сме фокусирани върху мача за бронза", каза дясното крило на френския първодивизионен "Шартр".

Старши треньорът Илиян Василев направи две промени преди срещата за третото място - Георги Атанасов и Росен Колев влизат в състава вместо Джошкун Якубов и Йордан Попов, които имат здравословни проблеми.

В 18.15 часа в Двореца на културата и спорта България се изправя срещу Индия в спор за бронза.

Българско трио ще ръководи финала на Световната купа. Съдиите Георги Дойчинов и Юлиан Горецов, както и делегатът Михаил Башев заслужиха доверието на Световната федерация и получиха наряд за мача за купата в турнира. От 20.30 часа днес в него един срещу друг се изправят отборите на Куба и Кипър.

Регламентът на Световната купа предвижда състезателите в отборите да бъдат на възраст между 16 и 24 години. В съставите могат да бъдат включени и до трима играчи над 24 години.

2023 © Варна е / снимки: Българска Федерация по Хандбал

Медалисти от световната купа по кикбокс откриват кампанията "Ваканция без грижи" във Варна

16-ото издание на традиционната проява ще е на 15 юли
Медалисти от световната купа по кикбокс откриват кампанията "Ваканция без грижи" във Варна

За поредна година Варна ще приеме спортната кампания "Ваканция без грижи", която по традиция се организира в разгара на лятото. 16-ото издание на проявата ще е на 15 юли от 14 часа, в двора на СУ "Св. Климент Охридски". В откриването ще се включат медалисти от световната купа по кикбокс в Будапеща, сред които шампионите от клуб "Вокил" Али Юзеир, Виктор Ненков, Кристиян Георгиев и Преслав Георгиев, както и сребърните медалисти Ясен Бирсен, Виктор Михалев и Теодора Тодорова.

"Тези млади хора ни дават повод да се гордеем с огромния успех, защото те прославят не само Варна но и цяла България! Огромен респект и поклон пред всички Вас! Вярваме, че Вашето присъствие на националния турнир по "Стрийт фитнес" с участници от цялата страна ще ги мотивира още повече да са по-често на спортните площадки и да преследват мечтите си с много постоянство и труд, както Вие го правите", заяви организаторът на "Ваканция без грижи" Слави Михайлов.

Инициативата е на Национално сдружение на сираците в България и се реализира с подкрепата на Дирекция "Спорт" на Община Варна и спонсори. Спортната проява има за цел да насърчи младите да спортуват активно и да се интегрират чрез спорта.

Всеки, който желае да участва може да се запише в събитието във фейсбук ВАКАНЦИЯ БЕЗ ГРИЖИ 2024 или час преди началото на турнира на място.

 

2024 © Варна е