Мобилно меню

Едмонд Назарян стана европейски шампион

Българският борец за втори път триумфира с титлата на стария континент
Едмонд Назарян стана европейски шампион
151

Българският борец Едмонд Назарян спечели своята втора европейска титла, след като триумфира в категория до 60 кг по време на първенството на Стария континент в Загреб.

На финала Назарян се наложи безапелационно над молдовеца и бивш световен шампион Виктор Чиобану след 13:0 точки и технически туш.

Схватката за златния медал започна много оспорвано, но Едмонд взе аванс от 2:0 точки, след като на два пъти успя да избута своя съперник от тепиха.

Впоследствие Чиобану беше поставен в партер, което донесе още една точка на българина, а в следващите секунди Еди на няколко пъти пренесе своя съперник, с което фиксира и крайния си успех с 13:0 за малко повече от 2 минути борба.

За Едмонд Назарян това е втора европейска титла в неговата кариера, след като през 2020-а година в Рим той триумфира при 55-килограмовите при дебюта си при мъжете.

По пътя към златото в Загреб пък българина надигра последователно Нихат Мамадли от Азербайджан, Ерик Торба от Унгария, Геворг Гарабян от Армения, за да се стигне до категоричния успех във финала срещу Виктор Чиобану.

2023 © Варна е / снимки: БФБ

70 състезатели се включват в национален параолимпийски турнир във Варна

Надпреварата ще е в "Спортпалас"
70 състезатели се включват в национален параолимпийски турнир във Варна
25

Около 70 състезатели от страната ще участват в националния параолимпийски турнир “Варна 2023”, който ще се проведе в периода 26 - 28 май. Събитието се организира от спортния клуб за интеграция "Атлет" към СУ за ученици с нарушено зрение "Проф. д-р Иван Шишманов" съвместно с Община Варна, Българската параолимпийска асоциация и с подкрепата на варненските спортни клубове за хора с увреждания.

Състезанията ще се проведат в Националната спортна база край Варна "Спортпалас". Участниците ще премерят сили в дисциплините шоудаун и тенис на маса.

В рамките на параолимпийски турнир "Варна 2023" надпревара ще има и на 17 - 18 юли. Тогава състезанията ще са по шоудаун и стрелба с лък, а домакин отново ще е НСБ "Спортпалас".

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна