Мобилно меню

Хандбалният Спартак отстъпи в първия мач за бронза

Втората среща ще е на 14 април, ако варненци спечелят, ще има и трети решителен двубой
Хандбалният Спартак отстъпи в първия мач за бронза
48

Хандбалистите на Спартак загубиха първия мач от плейофите за бронзовите медали в държавното първенство за мъже. Възпитаниците на Пенко Златев отстъпиха пред Осъм (Ловеч) с 27:30 в залата на Първа езикова гимназия във Варна. Следващият двубой ще е на 14 април в Ловеч. Ако Осъм победи отново ще триумфира с отличието, но ако варненци спечелят, ще се играе трети решителен двубой в морската столица.

Старши треньорът на хандбалните "соколи" Пенко Златев призна, че отборът му, мъчен от кадрови проблеми, се е представил слабо в първия двубой за бронза.

2023 © Варна е / снимка: ХК Спартак - Варна

70 състезатели се включват в национален параолимпийски турнир във Варна

Надпреварата ще е в "Спортпалас"
70 състезатели се включват в национален параолимпийски турнир във Варна
20

Около 70 състезатели от страната ще участват в националния параолимпийски турнир “Варна 2023”, който ще се проведе в периода 26 - 28 май. Събитието се организира от спортния клуб за интеграция "Атлет" към СУ за ученици с нарушено зрение "Проф. д-р Иван Шишманов" съвместно с Община Варна, Българската параолимпийска асоциация и с подкрепата на варненските спортни клубове за хора с увреждания.

Състезанията ще се проведат в Националната спортна база край Варна "Спортпалас". Участниците ще премерят сили в дисциплините шоудаун и тенис на маса.

В рамките на параолимпийски турнир "Варна 2023" надпревара ще има и на 17 - 18 юли. Тогава състезанията ще са по шоудаун и стрелба с лък, а домакин отново ще е НСБ "Спортпалас".

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна