Мобилно меню

Хандбалният Спартак спечели важна победа срещу Добруджа

Варненци вече са четвърти във временното класиране, следващият им двубой от шампионата е на 3 февруари, в залата на Първа езикова гимназия в морската столица, срещу Локомотив (Горна Оряховица)
Хандбалният Спартак спечели важна победа срещу Добруджа

Хандбалният Спартак спечели срещу Добруджа с 37:28 (17:15) в мач от XI кръг на държавното първенство в своята зала в Първа езикова гимназия в морската столица. Варненци успяха да вземат реванш за поражението си през първия полусезон. Успехът е още по-ценен предвид факта, че е спечелен срещу пряк конкурент за плейофите.

Двубоят в залата на Първа езикова гимназия беше доста оспорван, но варненските хандбалисти контролираха темпото в нападение след почивката, което им позволи да се откъснат в резултата и в крайна сметка да триумфират с победата.

След петия си успех през този сезон, отборът на Спартак излезе на четвърто място във временното класиране, с актив от 11 точки, на една от третия Фрегата.

Голмайсторите за Спартак: Живко Георгиев – 8, Здравко Славов – 7, Евгени Пантеелев – 5, Ивелин Йорданов и Мартин Тодоров – 4, Любомир Митков – 3, Даниел Ангелов и Кристиян Мънчев – 2, Даниел Божанов и Владимир Няголов – по 1.

В следващия кръг варненските хандбалисти приемат отбора на Локомотив (Горна Оряховица) в залата на Първа езикова гимназия. Двубоят е на 3 февруари - събота, от 17 часа. 

2024 © Варна е / снимка: Фейсбук, ХК Спартак Варна
Още по темата: Варна ХК "Спартак" Хандбал
Още по темата: Варна ХК "Спартак" Хандбал

Записват деца за начално обучение по плуване

Тренировките ще са на плувен басейн "Делфини"
Записват деца за начално обучение по плуване

От 26 февруари 2024 г., понеделник, започва записването за начално обучение по плуване за деца на възраст от 8 до 12 години. Тренировките се провеждат в плувен басейн „Делфини“.

Програмата се финансира от Община Варна и е напълно безплатна за децата. Заплаща се единствено входната такса за басейна, която за целия период е в размер на 20  лв.

Обучението започва на 5 март и се провежда от квалифицирани треньори от спортните клубове. Продължителността е 20 часа.

Родителите, които желаят да запишат децата си в курса, могат да направят това на касата на басейна, която е с работно време от 7:00 ч. до 12:00 ч. и от 14:00 ч. до 20.00 ч.

За записването е необходимо да се представи документ, удостоверяващ възрастта на детето. На касата на басейна е изнесен и графикът на треньорите и спортните клубове.

Телефон за връзка 052/ 820-640.

2024 © Варна е