Мобилно меню

Хандбалният Спартак завъртя равен с Фрегата

Варненци са сигурни за плейофите, кръг преди края на редовния сезон
Хандбалният Спартак завъртя равен с Фрегата
65

Хандбалистите на Спартак завършиха 29:29 (13:15) с Фрегата в предпоследния си мач от редовния сезон в държавното първенство за мъже в Бургас. Тази среща бе протоколна за варненци, които вече си осигуриха третото място преди плейофите.

Треньорът на Спартак Пенко Златев коментира представянето на играчите си:

"Вярно е, че трудно може да мотивираш състезателите в такъв двубой, но въпреки това не съм доволен от нашата игра. Силно се представи само новият ни вратар Филип Сосонов. Явно момчетата вече мислят за полуфиналния плейоф, в който ще срещнем втория Локомотив (ГО)".

С най-много точни попадения за Спартак в двубоя срещу Фрегата се отчете Йордан Попов – 11, следват Ивелин Йорданов – 5, Здравко Славов – 4, Петко Петков – 3, Владимир Няголов, Живко Георгиев и Милен Жеков – 2.

2023 © Варна е / снимка: HC Spartak Varna

70 състезатели се включват в национален параолимпийски турнир във Варна

Надпреварата ще е в "Спортпалас"
70 състезатели се включват в национален параолимпийски турнир във Варна
26

Около 70 състезатели от страната ще участват в националния параолимпийски турнир “Варна 2023”, който ще се проведе в периода 26 - 28 май. Събитието се организира от спортния клуб за интеграция "Атлет" към СУ за ученици с нарушено зрение "Проф. д-р Иван Шишманов" съвместно с Община Варна, Българската параолимпийска асоциация и с подкрепата на варненските спортни клубове за хора с увреждания.

Състезанията ще се проведат в Националната спортна база край Варна "Спортпалас". Участниците ще премерят сили в дисциплините шоудаун и тенис на маса.

В рамките на параолимпийски турнир "Варна 2023" надпревара ще има и на 17 - 18 юли. Тогава състезанията ще са по шоудаун и стрелба с лък, а домакин отново ще е НСБ "Спортпалас".

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна