Мобилно меню

Международната федерация по борба отличи българин

Едмонд Назарян бе определен за Изгряваща звезда на 2022-ра
Международната федерация по борба отличи българин

Европейският шампион за юноши Едмонд Назарян бе обявен за Изгряваща звезда за годината в класическия стил от Международната федерация по борба (UWW).

През тази година 20-годишният талант спечели и сребро на европейското и световното първенство за мъже. По пътя до финалите наследникът на златната фамилия Назарян преодоля олимпийския вицешампион Кенчиро Фумито (Япония), както и класните европейски борби и призьори от големи първенства Мурад Мамадов (Aзербайджан) и Ерик Торба (Унгария) в категория до 60 кг., отбелязват от родната федерация.

За изгряваща звезда в свободния стил бе определен иранецът Рахман Амузадхалили. През 2022-ра той спечели световната титла при мъжете, както и отличие на Азиатското първенство, само на 20-годишна възраст.

А при жените бе отличена Амит Елор (САЩ). На 18 години тя стана първата американка с три титли в един сезон - стана световна шампионки за жени, до 23 г., както и за девойки.

2022 © Варна е / снимка: Българска федерация по борба

За 16-и път Варна прие спортната проява "Ваканция без грижи"

Много награди за активно участие и отлично представяне получиха, както победители, така и победени
За 16-и път Варна прие спортната проява "Ваканция без грижи"

С огромен успех премина 16-ото издание на спортната кампания "Ваканция без грижи" във Варна, организирана от Националното сдружение на сираците в България с подкрепата на дирекция "Спорт" на Община Варна. Както ВАРНА Е ви информира, началото на проявата бе поставено от международни шампиони по кикбокс от варненския клуб "Вокил", които разказаха на участниците, публиката и гостите за своя път към успеха. Европейският шампион и двукратен световен първенец Виктор Ненков поздрави всички участници и от личния си опит сподели на всички как могат да постигат високи спортни върхове.

С поздравления към участниците се обърнаха също председателят на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов, както и Данчо Илиев от дирекция "Спорт" на Община Варна, който изрази радостта си, че Община Варна за поредна година подкрепя спортното събитие, което има за цел да предложи алтернатива за уплътняване на свободното време на младите чрез спорт, както и заедно да спортуват деца и младежи в неравностойно положение с връстници от семейна среда.  

След провеждането на турнира, по категоричен начин в категорията до 16 годишна възраст първото място грабна Мартин Койчев на 15 г. от града на липите - Стара Загора, второто място отиде при Руис Сеперо на 15 г. от дунавския град Русе, а третото място спечели Симеон Стоянов на 16 г., също от Русе.

В категорията над 16 години, безапелационно първото място бе спечелено от 19-годишния Теодор Панчев от град Русе, второто място завоюва Стефан Скробански на 23 години от Бургас, а третото място остана за Мартин Димитров на 19 години от град Раднево.

Както победители, така и победени, получиха много награди за активно участие и отлично представяне в националния турнир по стрийт фитнес, благодарение на много спонсори, които подкрепят кампанията "Ваканция без грижи".

2024 © Варна е