Мобилно меню

Младите огнеборци на Варна завоюваха злато от международно състезание

Първи места спечелиха двете щафети – момичета и момчета, в дисциплината "4х100 метра, с препятствия"
Младите огнеборци на Варна завоюваха злато от международно състезание

Възпитаниците на школа "Огнеборец" при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, се завръщат със златни купи от участието си в Международното състезание по пожароприложен спорт "Купа Пикач", провело се в Чаковец, Хърватия. Златните призове заслужиха двете щафети – момичета и момчета в дисциплината "4х100 метра, с препятствия". Състезателите на ОДК завоюваха и много призови индивидуални отличия.

"Усилената съвместна работа на децата, Алексей Бердник  – треньор на младите огнеборци и РДПБЗН – Варна дадоха своите отлични резултати", отбеляза главен инспектор Стоян Стоянов.

2023 © Варна е / снимка: ЦПЛР – Общински детски комплекс

За 16-и път Варна прие спортната проява "Ваканция без грижи"

Много награди за активно участие и отлично представяне получиха, както победители, така и победени
За 16-и път Варна прие спортната проява "Ваканция без грижи"

С огромен успех премина 16-ото издание на спортната кампания "Ваканция без грижи" във Варна, организирана от Националното сдружение на сираците в България с подкрепата на дирекция "Спорт" на Община Варна. Както ВАРНА Е ви информира, началото на проявата бе поставено от международни шампиони по кикбокс от варненския клуб "Вокил", които разказаха на участниците, публиката и гостите за своя път към успеха. Европейският шампион и двукратен световен първенец Виктор Ненков поздрави всички участници и от личния си опит сподели на всички как могат да постигат високи спортни върхове.

С поздравления към участниците се обърнаха също председателят на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов, както и Данчо Илиев от дирекция "Спорт" на Община Варна, който изрази радостта си, че Община Варна за поредна година подкрепя спортното събитие, което има за цел да предложи алтернатива за уплътняване на свободното време на младите чрез спорт, както и заедно да спортуват деца и младежи в неравностойно положение с връстници от семейна среда.  

След провеждането на турнира, по категоричен начин в категорията до 16 годишна възраст първото място грабна Мартин Койчев на 15 г. от града на липите - Стара Загора, второто място отиде при Руис Сеперо на 15 г. от дунавския град Русе, а третото място спечели Симеон Стоянов на 16 г., също от Русе.

В категорията над 16 години, безапелационно първото място бе спечелено от 19-годишния Теодор Панчев от град Русе, второто място завоюва Стефан Скробански на 23 години от Бургас, а третото място остана за Мартин Димитров на 19 години от град Раднево.

Както победители, така и победени, получиха много награди за активно участие и отлично представяне в националния турнир по стрийт фитнес, благодарение на много спонсори, които подкрепят кампанията "Ваканция без грижи".

2024 © Варна е