Мобилно меню

Победители и победени празнуваха в 15-ото издание на "Ваканция без грижи" във Варна

Награди имаше за всички
Победители и победени празнуваха в 15-ото издание на "Ваканция без грижи" във Варна

С много емоции, усмивки  и награди за победители и победени премина петнадесетото издание на спортна кампания „Ваканция без грижи“, организирана от Националното сдружение на сираците в България с подкрепата на дирекция „Спорт“ на община Варна. Проявата беше официално открита от директора на спортната дирекция Кристиан Димитров.

В надпреварата се включиха участници от Варна, Пловдив, Стара Загора, Русе, Бургас и др. Първото място във възрастовата група до 16 години заслужи Симеон Стоянов от Русе, втори се нареди Симеон Стоянов от Раднево, а трети - Алисиян Петров от Варна. Във възрастовата група до 20 години победата заслужи Мартин Димитров от Раднево, пред Иван Андреев от Варна и Теодор Панчев от Русе.

Специална награда получи единственото момиче в надпреварата - Никол Радева на 15 години от Силистра, която обра овациите на гостите и участниците със завидните си умения в уличния фитнес.

Тази година освен отличията за победителите в двете възрастови групи, бяха осигурени награди и за всички участници в спортната проява, подчерта председателят на Националното сдружение на сираците в България Слави Михайлов. Той благодари на община Варна и на всички партньорски организации и спонсори за дългогодишната подкрепа към тази инициатива, която има за цел да покаже на младите хора как ползотворно да използват свободното си време през лятната ваканция, да ги провокира към това да се занимават с полезни за тях дейности и да създават нови приятелства чрез спорта.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна

Записват деца за начално обучение по плуване

Тренировките ще са на плувен басейн "Делфини"
Записват деца за начално обучение по плуване

От 26 февруари 2024 г., понеделник, започва записването за начално обучение по плуване за деца на възраст от 8 до 12 години. Тренировките се провеждат в плувен басейн „Делфини“.

Програмата се финансира от Община Варна и е напълно безплатна за децата. Заплаща се единствено входната такса за басейна, която за целия период е в размер на 20  лв.

Обучението започва на 5 март и се провежда от квалифицирани треньори от спортните клубове. Продължителността е 20 часа.

Родителите, които желаят да запишат децата си в курса, могат да направят това на касата на басейна, която е с работно време от 7:00 ч. до 12:00 ч. и от 14:00 ч. до 20.00 ч.

За записването е необходимо да се представи документ, удостоверяващ възрастта на детето. На касата на басейна е изнесен и графикът на треньорите и спортните клубове.

Телефон за връзка 052/ 820-640.

2024 © Варна е