Мобилно меню

Портних: Няма да има допълнителна финансова тежест за спортните клубовете във Варна

Община Варна винаги е предоставяла спортните бази безплатно на клубовете, включително поемаме и режийните разходи, подчерта кметът на морската столица
Портних: Няма да има допълнителна финансова тежест за спортните клубовете във Варна
37

Няма да има допълнителна финансова тежест за спортните клубовете във Варна, заяви кметът Иван Портних, който се срещна с представители на спортната общественост в града. Тема на разговорите беше нова проектонаредба за реда и условията за използването на общинските спортни обекти, предоставени за управление на ОП "Спорт - Варна", която предстои да бъде разгледана в Общинския съвет. Кметът Портних изрази категоричната си позиция. 

Община Варна винаги е предоставяла спортните бази безплатно на клубовете, включително поемаме и режийните разходи. Варна обича спорта и моята категорична позиция е, че трябва да се създават условия, които да осигуряват на клубовете спокойна работа с нашите деца.

Портних разясни, че реално клубовете ще получават от бюджета средства за своята дейност, включително за наем и поддръжка на материални бази. Те от своя страна, ще внасят тези средства в общинското предприятие „Спорт- Варна“, което поддържа базите. В крайна сметка това няма да попречи на дейността на клубовете и няма да има допълнително финансово утежняване за тях. Промяната е изискана от одитна компания и засяга само механизма на финансови взаимоотношения, подчерта Портних.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна

70 състезатели се включват в национален параолимпийски турнир във Варна

Надпреварата ще е в "Спортпалас"
70 състезатели се включват в национален параолимпийски турнир във Варна
26

Около 70 състезатели от страната ще участват в националния параолимпийски турнир “Варна 2023”, който ще се проведе в периода 26 - 28 май. Събитието се организира от спортния клуб за интеграция "Атлет" към СУ за ученици с нарушено зрение "Проф. д-р Иван Шишманов" съвместно с Община Варна, Българската параолимпийска асоциация и с подкрепата на варненските спортни клубове за хора с увреждания.

Състезанията ще се проведат в Националната спортна база край Варна "Спортпалас". Участниците ще премерят сили в дисциплините шоудаун и тенис на маса.

В рамките на параолимпийски турнир "Варна 2023" надпревара ще има и на 17 - 18 юли. Тогава състезанията ще са по шоудаун и стрелба с лък, а домакин отново ще е НСБ "Спортпалас".

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна