Мобилно меню

Портних: Няма да има допълнителна финансова тежест за спортните клубовете във Варна

Община Варна винаги е предоставяла спортните бази безплатно на клубовете, включително поемаме и режийните разходи, подчерта кметът на морската столица
Портних: Няма да има допълнителна финансова тежест за спортните клубовете във Варна

Няма да има допълнителна финансова тежест за спортните клубовете във Варна, заяви кметът Иван Портних, който се срещна с представители на спортната общественост в града. Тема на разговорите беше нова проектонаредба за реда и условията за използването на общинските спортни обекти, предоставени за управление на ОП "Спорт - Варна", която предстои да бъде разгледана в Общинския съвет. Кметът Портних изрази категоричната си позиция. 

Община Варна винаги е предоставяла спортните бази безплатно на клубовете, включително поемаме и режийните разходи. Варна обича спорта и моята категорична позиция е, че трябва да се създават условия, които да осигуряват на клубовете спокойна работа с нашите деца.

Портних разясни, че реално клубовете ще получават от бюджета средства за своята дейност, включително за наем и поддръжка на материални бази. Те от своя страна, ще внасят тези средства в общинското предприятие „Спорт- Варна“, което поддържа базите. В крайна сметка това няма да попречи на дейността на клубовете и няма да има допълнително финансово утежняване за тях. Промяната е изискана от одитна компания и засяга само механизма на финансови взаимоотношения, подчерта Портних.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна

80 състезатели от цялата страна пристигнаха във Варна за параолимпийски турнир

Надпреварата е от 31 май до 2 юни в национална спортна база "Спортпалас"
80 състезатели от цялата страна пристигнаха във Варна за параолимпийски турнир

Близо 80 състезатели от цялата страна вземат участие в поредното издание на параолимпийски турнир "Варна 2024". Събитието ще се проведе от 31 май до 2 юни в национална спортна база "Спортпалас". 

Организатори на събитието са Спортен клуб за интеграция "Атлет" към Специално училище за ученици с нарушено зрение "Проф. Д-р Иван Шишманов", Община Варна и Българска параолимпийска асоциация.

Състезанията включват дисциплините спортна табла, тенис на маса, шоудаун и стрелба с лък. В тях ще вземат участие парасъстезатели от спортни клубове в цялата страна -  София, Пловдив, Варна, Русе, Дряново, Силистра, Пазарджик и Ямбол.

ПРОГРАМА:

  • Турнирът по спортна табла ще се проведе на 31 май от 15:00 до 20:00 часа;  
  • Турнирът по тенис на маса ще се проведе на 1 юни от 9:00 до 16:00 часа;
  • Турнирът по шоудаун ще се проведе на 1 юни г. от 9:00 до 20:30 часа;
  • Турнирът по стрелба с лък ще се проведе на 2 юни г. от 9:00 до 12:00 часа.

 

2024 © Варна е снимка: Пресцентър Община Варна