Мобилно меню

Сестри Стоеви донесоха второ злато за България от Европейските игри

Националките ни надделяха във финала над дебютантки за 38 минути
Сестри Стоеви донесоха второ злато за България от Европейските игри

Трикратните европейски шампионки по бадминтон на двойки жени Стефани Стоева и Габриела Стоева спечелиха златните медали на Европейските игри в Краков.

Габриела и Стефани водени от Петя Неделчева постигнаха успех над дебютантките Дебора Жиле и Черил Зайнен (Нидерландия) с 21:7, 21:17 за 38 минути, информират от родната федерация по бадминтон.

Стефани Стоева и Габриела Стоева доминираха изцяло в първия гейм, в който поведоха с 14:3 и го спечелиха с 21:7. Втората част беше малко по-оспорвана до средата, след което българките взеха аванс от 15:11, 19:14 и без проблеми затвориха мача. Така сестри Стоеви постигнаха шеста поредна победа в шест мача от турнира и завоюваха втора титла от Европейски игри в кариерата си след първите игри в  Баку 2015.

Това е второ златно отличие за България в Краков след това на Станимира Петрова в категория до 54 килограма в боксовия турнир при жените. Страната ни има общо 9 медала преди последния ден - 2 златни, 2 сребърни и 5 бронзови.

2023 © Варна е / снимка: Българска Федерация Бадминтон

Медалисти от световната купа по кикбокс откриват кампанията "Ваканция без грижи" във Варна

16-ото издание на традиционната проява ще е на 15 юли
Медалисти от световната купа по кикбокс откриват кампанията "Ваканция без грижи" във Варна

За поредна година Варна ще приеме спортната кампания "Ваканция без грижи", която по традиция се организира в разгара на лятото. 16-ото издание на проявата ще е на 15 юли от 14 часа, в двора на СУ "Св. Климент Охридски". В откриването ще се включат медалисти от световната купа по кикбокс в Будапеща, сред които шампионите от клуб "Вокил" Али Юзеир, Виктор Ненков, Кристиян Георгиев и Преслав Георгиев, както и сребърните медалисти Ясен Бирсен, Виктор Михалев и Теодора Тодорова.

"Тези млади хора ни дават повод да се гордеем с огромния успех, защото те прославят не само Варна но и цяла България! Огромен респект и поклон пред всички Вас! Вярваме, че Вашето присъствие на националния турнир по "Стрийт фитнес" с участници от цялата страна ще ги мотивира още повече да са по-често на спортните площадки и да преследват мечтите си с много постоянство и труд, както Вие го правите", заяви организаторът на "Ваканция без грижи" Слави Михайлов.

Инициативата е на Национално сдружение на сираците в България и се реализира с подкрепата на Дирекция "Спорт" на Община Варна и спонсори. Спортната проява има за цел да насърчи младите да спортуват активно и да се интегрират чрез спорта.

Всеки, който желае да участва може да се запише в събитието във фейсбук ВАКАНЦИЯ БЕЗ ГРИЖИ 2024 или час преди началото на турнира на място.

 

2024 © Варна е