Мобилно меню

Спартак постигна първа победа в хандбалния шампионат при мъжете

В четвъртия кръг играчите на Веселин Станков надделяха над Осъм (Ловеч) в оспорван двубой
Спартак постигна първа победа в хандбалния шампионат при мъжете

Варненският Спартак постигна първата си победа през новия сезон в мъжкото хандбално първенство на България. В мач от четвъртия кръг варненци се наложиха над Осъм (Ловеч) с 27:25. Оспорваният двубой се игра в залата на Първа езикова гимназия във Варна. На полувремето възпитаниците на Веселин Станков водеха с 14:12 и успяха да се поздравят с две точки аванс в резултата и след последния съдийски сигнал.

Най-резултатен за първият успех на хандбалния Спартак в първенството беше Петко Петков с 10 гола, а останалите попадения за варненци отбелязаха Ивелин Йорданов -7, Макси Радев - 2, Александър Николов - 2, Здравко Славов - 2, Дарин Ангелов - 1 и Евгени Пантелеев - 1.

След четвъртия кръг Спартак (Варна) е пети във временното класиране, с актив от 3 точки, записан след една победа, едно равенство и две поражения през новия сезон. В петия кръг Спартак почива, а в шестия гостува на Фрегата (Бургас). Двубоят в зала Никола Станчев в Бургас е на 11 ноември, от 17 часа.

2023 © Варна е / снимка: ХК Спартак Варна

Записват деца за начално обучение по плуване

Тренировките ще са на плувен басейн "Делфини"
Записват деца за начално обучение по плуване

От 26 февруари 2024 г., понеделник, започва записването за начално обучение по плуване за деца на възраст от 8 до 12 години. Тренировките се провеждат в плувен басейн „Делфини“.

Програмата се финансира от Община Варна и е напълно безплатна за децата. Заплаща се единствено входната такса за басейна, която за целия период е в размер на 20  лв.

Обучението започва на 5 март и се провежда от квалифицирани треньори от спортните клубове. Продължителността е 20 часа.

Родителите, които желаят да запишат децата си в курса, могат да направят това на касата на басейна, която е с работно време от 7:00 ч. до 12:00 ч. и от 14:00 ч. до 20.00 ч.

За записването е необходимо да се представи документ, удостоверяващ възрастта на детето. На касата на басейна е изнесен и графикът на треньорите и спортните клубове.

Телефон за връзка 052/ 820-640.

2024 © Варна е