Мобилно меню

Станислав Станков отново е държавен шампион на 60 метра с препятствия (Видео)

Успешно се завръщам на пистата, благодарение на моя треньор Руслан Грозданов и на всички, които ме подкрепяха по време на тежката контузия, коментира Станков, който е състезател на варненския клуб "Супер спорт"
Станислав Станков отново е държавен шампион на 60 метра с препятствия (Видео)
147

Състезателят на варненския клуб "Супер спорт" Станислав Станков отново завоюва националната титла на 60 метра с препятствия, като се завърна по най-добрия начин след тежка контузия, която получи миналата година по време на сериите на държавното първенство в зала. Станков си заслужи най-високото място на почетната стълбичка, като показа увереност и самочувствие по време на националния шампионат по лека атлетика за мъже и жени в зала “Асикс Арена”.

Във финалното бягане Станков завоюва титлата с резултат 7,94 секунди, среброто отиде при лидера от полуфиналните серии Добромир Николов (8,06 секунди), а с бронз се окичи миналогодишният шампион Кристиян Патъров (8,11 секунди). Състезателят на "Супер спорт" изрази радостта си от успешното завръщане с емоционален пост в социалните мрежи.

Каквото и да кажа ще е малко...Успешно се връщаме на пистата с прилични резултати и победа на Републиканското първенство с моя треньор Руслан Грозданов БЛАГОДАРЕНИЕ на всички, които бяха до мене по време на тежката контузия

Припомняме, че преди контузията, Станислав Станков имаше в актива си няколко държавни титли на 60 метра с препятствия, национален рекордьор е за младежи под 23 години, представял е България в редица международни първенства, сред които Балкански и Европейски шампионат, а травмата, която получи миналата година попречи на участието му в Световното първенство на закрито в Белград.

2023 © Варна е / снимка: Facebook

70 състезатели се включват в национален параолимпийски турнир във Варна

Надпреварата ще е в "Спортпалас"
70 състезатели се включват в национален параолимпийски турнир във Варна
20

Около 70 състезатели от страната ще участват в националния параолимпийски турнир “Варна 2023”, който ще се проведе в периода 26 - 28 май. Събитието се организира от спортния клуб за интеграция "Атлет" към СУ за ученици с нарушено зрение "Проф. д-р Иван Шишманов" съвместно с Община Варна, Българската параолимпийска асоциация и с подкрепата на варненските спортни клубове за хора с увреждания.

Състезанията ще се проведат в Националната спортна база край Варна "Спортпалас". Участниците ще премерят сили в дисциплините шоудаун и тенис на маса.

В рамките на параолимпийски турнир "Варна 2023" надпревара ще има и на 17 - 18 юли. Тогава състезанията ще са по шоудаун и стрелба с лък, а домакин отново ще е НСБ "Спортпалас".

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна