Мобилно меню

Станислав Станков отново е държавен шампион на 60 метра с препятствия (Видео)

Успешно се завръщам на пистата, благодарение на моя треньор Руслан Грозданов и на всички, които ме подкрепяха по време на тежката контузия, коментира Станков, който е състезател на варненския клуб "Супер спорт"
Станислав Станков отново е държавен шампион на 60 метра с препятствия (Видео)

Състезателят на варненския клуб "Супер спорт" Станислав Станков отново завоюва националната титла на 60 метра с препятствия, като се завърна по най-добрия начин след тежка контузия, която получи миналата година по време на сериите на държавното първенство в зала. Станков си заслужи най-високото място на почетната стълбичка, като показа увереност и самочувствие по време на националния шампионат по лека атлетика за мъже и жени в зала “Асикс Арена”.

Във финалното бягане Станков завоюва титлата с резултат 7,94 секунди, среброто отиде при лидера от полуфиналните серии Добромир Николов (8,06 секунди), а с бронз се окичи миналогодишният шампион Кристиян Патъров (8,11 секунди). Състезателят на "Супер спорт" изрази радостта си от успешното завръщане с емоционален пост в социалните мрежи.

Каквото и да кажа ще е малко...Успешно се връщаме на пистата с прилични резултати и победа на Републиканското първенство с моя треньор Руслан Грозданов БЛАГОДАРЕНИЕ на всички, които бяха до мене по време на тежката контузия

Припомняме, че преди контузията, Станислав Станков имаше в актива си няколко държавни титли на 60 метра с препятствия, национален рекордьор е за младежи под 23 години, представял е България в редица международни първенства, сред които Балкански и Европейски шампионат, а травмата, която получи миналата година попречи на участието му в Световното първенство на закрито в Белград.

2023 © Варна е / снимка: Facebook

80 състезатели от цялата страна пристигнаха във Варна за параолимпийски турнир

Надпреварата е от 31 май до 2 юни в национална спортна база "Спортпалас"
80 състезатели от цялата страна пристигнаха във Варна за параолимпийски турнир

Близо 80 състезатели от цялата страна вземат участие в поредното издание на параолимпийски турнир "Варна 2024". Събитието ще се проведе от 31 май до 2 юни в национална спортна база "Спортпалас". 

Организатори на събитието са Спортен клуб за интеграция "Атлет" към Специално училище за ученици с нарушено зрение "Проф. Д-р Иван Шишманов", Община Варна и Българска параолимпийска асоциация.

Състезанията включват дисциплините спортна табла, тенис на маса, шоудаун и стрелба с лък. В тях ще вземат участие парасъстезатели от спортни клубове в цялата страна -  София, Пловдив, Варна, Русе, Дряново, Силистра, Пазарджик и Ямбол.

ПРОГРАМА:

  • Турнирът по спортна табла ще се проведе на 31 май от 15:00 до 20:00 часа;  
  • Турнирът по тенис на маса ще се проведе на 1 юни от 9:00 до 16:00 часа;
  • Турнирът по шоудаун ще се проведе на 1 юни г. от 9:00 до 20:30 часа;
  • Турнирът по стрелба с лък ще се проведе на 2 юни г. от 9:00 до 12:00 часа.

 

2024 © Варна е снимка: Пресцентър Община Варна