Мобилно меню

Турнир по шахмат за хора със зрителни увреждания ще се проведе във Варна

Събитието ще е на 13 и 14 октомври, в Спортпалас
Турнир по шахмат за хора със зрителни увреждания ще се проведе във Варна

Турнир по шахмат за хора със зрителни увреждания ще се проведе във Варна на 13 и 14 октомври, с активната подкрепа на общинската дирекция "Спорт". Състезанието ще е в Националната спортна база Спортпалас. Участие в турнира ще вземат представители на спортни клубове за незрящи от Шумен, София, Кюстендил, Пловдив и Варна.

Състезанието ще се проведе със специални брайлови шахове. Главен съдия е Костадин Ангелов – заслужил майстор на спорта, който е единственият българин международен майстор на класически шах и решаване на задачи.

Състезанието започва на 13 октомври и продължава и на следващия ден. Награждаването на призьорите ще започне в 18.30 часа на 14 октомври в НСБ Спортпалас.

2023 © Варна е

Записват деца за начално обучение по плуване

Тренировките ще са на плувен басейн "Делфини"
Записват деца за начално обучение по плуване

От 26 февруари 2024 г., понеделник, започва записването за начално обучение по плуване за деца на възраст от 8 до 12 години. Тренировките се провеждат в плувен басейн „Делфини“.

Програмата се финансира от Община Варна и е напълно безплатна за децата. Заплаща се единствено входната такса за басейна, която за целия период е в размер на 20  лв.

Обучението започва на 5 март и се провежда от квалифицирани треньори от спортните клубове. Продължителността е 20 часа.

Родителите, които желаят да запишат децата си в курса, могат да направят това на касата на басейна, която е с работно време от 7:00 ч. до 12:00 ч. и от 14:00 ч. до 20.00 ч.

За записването е необходимо да се представи документ, удостоверяващ възрастта на детето. На касата на басейна е изнесен и графикът на треньорите и спортните клубове.

Телефон за връзка 052/ 820-640.

2024 © Варна е