Мобилно меню

Турнир по шахмат за хора със зрителни увреждания ще се проведе във Варна

Събитието ще е на 13 и 14 октомври, в Спортпалас
Турнир по шахмат за хора със зрителни увреждания ще се проведе във Варна

Турнир по шахмат за хора със зрителни увреждания ще се проведе във Варна на 13 и 14 октомври, с активната подкрепа на общинската дирекция "Спорт". Състезанието ще е в Националната спортна база Спортпалас. Участие в турнира ще вземат представители на спортни клубове за незрящи от Шумен, София, Кюстендил, Пловдив и Варна.

Състезанието ще се проведе със специални брайлови шахове. Главен съдия е Костадин Ангелов – заслужил майстор на спорта, който е единственият българин международен майстор на класически шах и решаване на задачи.

Състезанието започва на 13 октомври и продължава и на следващия ден. Награждаването на призьорите ще започне в 18.30 часа на 14 октомври в НСБ Спортпалас.

2023 © Варна е

Медалисти от световната купа по кикбокс откриват кампанията "Ваканция без грижи" във Варна

16-ото издание на традиционната проява ще е на 15 юли
Медалисти от световната купа по кикбокс откриват кампанията "Ваканция без грижи" във Варна

За поредна година Варна ще приеме спортната кампания "Ваканция без грижи", която по традиция се организира в разгара на лятото. 16-ото издание на проявата ще е на 15 юли от 14 часа, в двора на СУ "Св. Климент Охридски". В откриването ще се включат медалисти от световната купа по кикбокс в Будапеща, сред които шампионите от клуб "Вокил" Али Юзеир, Виктор Ненков, Кристиян Георгиев и Преслав Георгиев, както и сребърните медалисти Ясен Бирсен, Виктор Михалев и Теодора Тодорова.

"Тези млади хора ни дават повод да се гордеем с огромния успех, защото те прославят не само Варна но и цяла България! Огромен респект и поклон пред всички Вас! Вярваме, че Вашето присъствие на националния турнир по "Стрийт фитнес" с участници от цялата страна ще ги мотивира още повече да са по-често на спортните площадки и да преследват мечтите си с много постоянство и труд, както Вие го правите", заяви организаторът на "Ваканция без грижи" Слави Михайлов.

Инициативата е на Национално сдружение на сираците в България и се реализира с подкрепата на Дирекция "Спорт" на Община Варна и спонсори. Спортната проява има за цел да насърчи младите да спортуват активно и да се интегрират чрез спорта.

Всеки, който желае да участва може да се запише в събитието във фейсбук ВАКАНЦИЯ БЕЗ ГРИЖИ 2024 или час преди началото на турнира на място.

 

2024 © Варна е