Мобилно меню

Варна приема Европейско първенство по плажен хандбал и догодина

Морската столица ще е домакин и на квалификация за ЕВРО 2025 за мъже и жени
Варна приема Европейско първенство по плажен хандбал и догодина

Европейската хандбална централа повери на Българската федерация по хандбал организацията на две топ събития от календара на плажния хандбал през 2024 година. Изпълнителното бюро на Европейската хандбална федерация одобри представената от БФХ кандидатура и следващото лято страната ни ще бъде домакин на Европейското първенство по плажен хандбал за юноши и девойки до 16 години и квалификация за ЕВРО 2025 за мъже и жени.

Двете прояви ще се състоят на южния плаж в град Варна в първите две седмици на месец юли.

"Изпълнителния комитет на EHF изразява своето задоволство от факта, че БФ Хандбал изрази готовност за бъде домакин на двете прояви, за да промотира отново плажния хандбал в България след много позитивното Евро 2021. Условията на плажа във Варна обещават една чудесна обстановка и атмосфера за прояви на високо ниво през 2024-а", пише в писмото на президента на EHF Майкъл Видерер до БФХ, с което страната ни получи официално домакинството на двете прояви.

През 2021-ва изключително успешно във Варна се проведоха Европейските шампионати за мъже и жени, юноши и девойки до 17 години. Те предизвикаха огромен интерес както в страната, така и в Европа. Участие в двете прояви взеха над 1200 състезатели, треньори и официални лица и над 200 доброволци.

Отзвукът сред всички за град Варна и организацията на събитията бяха страхотни. Огромна бе и рекламата на България в света на хандбала, тъй като шампионатите се излъчваха в 44 държави не само от Европа, но и в страни от Северна Америка, Азия и Океания.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър Европейска хандбална федерация

Медалисти от световната купа по кикбокс откриват кампанията "Ваканция без грижи" във Варна

16-ото издание на традиционната проява ще е на 15 юли
Медалисти от световната купа по кикбокс откриват кампанията "Ваканция без грижи" във Варна

За поредна година Варна ще приеме спортната кампания "Ваканция без грижи", която по традиция се организира в разгара на лятото. 16-ото издание на проявата ще е на 15 юли от 14 часа, в двора на СУ "Св. Климент Охридски". В откриването ще се включат медалисти от световната купа по кикбокс в Будапеща, сред които шампионите от клуб "Вокил" Али Юзеир, Виктор Ненков, Кристиян Георгиев и Преслав Георгиев, както и сребърните медалисти Ясен Бирсен, Виктор Михалев и Теодора Тодорова.

"Тези млади хора ни дават повод да се гордеем с огромния успех, защото те прославят не само Варна но и цяла България! Огромен респект и поклон пред всички Вас! Вярваме, че Вашето присъствие на националния турнир по "Стрийт фитнес" с участници от цялата страна ще ги мотивира още повече да са по-често на спортните площадки и да преследват мечтите си с много постоянство и труд, както Вие го правите", заяви организаторът на "Ваканция без грижи" Слави Михайлов.

Инициативата е на Национално сдружение на сираците в България и се реализира с подкрепата на Дирекция "Спорт" на Община Варна и спонсори. Спортната проява има за цел да насърчи младите да спортуват активно и да се интегрират чрез спорта.

Всеки, който желае да участва може да се запише в събитието във фейсбук ВАКАНЦИЯ БЕЗ ГРИЖИ 2024 или час преди началото на турнира на място.

 

2024 © Варна е