Мобилно меню

Варненски бадминтонисти станаха държавни шампиони

Юношите на СК Ракетлон за трети път триумфират с националната титла, девойките останаха със сребро
Варненски бадминтонисти станаха държавни шампиони

Третата си национална титла заслужиха юношите на варненския клуб "Ракетлон" от Държавния шампионат по бадминтон за 17-годишни, домакин на който беше Многофункционалната спортна зала на Първа езикова гимназия във Варна.

След изненадваща загуба от НСА-София с 3:2 в първия ден на надпреварата, юношите на СК Ракетлон  -Варна успяха отново да се върнат в борбата за титлата и в последните две най-трудни срещи отстраниха отборите на Хасково с 3:2 и Стара Загора с 4:1.

Това е трета национална титла (2019/2021/2023) за отбора в състав: Стилиян Стоименов, Владимир Щерев, Мартин Стратиев, Валери Боевски, Цветомир Дрянов.

Една точка не достигна на девойките на клуба, за да повторят супер успеха от 2021-а, когато двата отбора - юноши и девойки, станаха шампиони на България в една календарна година. След като в директните двубои победител в турнира при девойките не беше излъчен, в крайното класиране отборът на Хасково с 1028 т. стана първенец, вицешампион – СК Ракетлон с 1027 т., на трето място се класираха девойките на Русе с 965 точки.

Отбор девойки на СК Ракетлон: Рея Кирчева, Диляна Ангелова, Габриела Джолева, Десислава Анастасова, Александра Стратиевa.

2023 © Варна е / снимки: клуб "Ракетлон"

Записват деца за начално обучение по плуване

Тренировките ще са на плувен басейн "Делфини"
Записват деца за начално обучение по плуване

От 26 февруари 2024 г., понеделник, започва записването за начално обучение по плуване за деца на възраст от 8 до 12 години. Тренировките се провеждат в плувен басейн „Делфини“.

Програмата се финансира от Община Варна и е напълно безплатна за децата. Заплаща се единствено входната такса за басейна, която за целия период е в размер на 20  лв.

Обучението започва на 5 март и се провежда от квалифицирани треньори от спортните клубове. Продължителността е 20 часа.

Родителите, които желаят да запишат децата си в курса, могат да направят това на касата на басейна, която е с работно време от 7:00 ч. до 12:00 ч. и от 14:00 ч. до 20.00 ч.

За записването е необходимо да се представи документ, удостоверяващ възрастта на детето. На касата на басейна е изнесен и графикът на треньорите и спортните клубове.

Телефон за връзка 052/ 820-640.

2024 © Варна е