Мобилно меню

Варненски бадминтонисти станаха държавни шампиони

Юношите на СК Ракетлон за трети път триумфират с националната титла, девойките останаха със сребро
Варненски бадминтонисти станаха държавни шампиони

Третата си национална титла заслужиха юношите на варненския клуб "Ракетлон" от Държавния шампионат по бадминтон за 17-годишни, домакин на който беше Многофункционалната спортна зала на Първа езикова гимназия във Варна.

След изненадваща загуба от НСА-София с 3:2 в първия ден на надпреварата, юношите на СК Ракетлон  -Варна успяха отново да се върнат в борбата за титлата и в последните две най-трудни срещи отстраниха отборите на Хасково с 3:2 и Стара Загора с 4:1.

Това е трета национална титла (2019/2021/2023) за отбора в състав: Стилиян Стоименов, Владимир Щерев, Мартин Стратиев, Валери Боевски, Цветомир Дрянов.

Една точка не достигна на девойките на клуба, за да повторят супер успеха от 2021-а, когато двата отбора - юноши и девойки, станаха шампиони на България в една календарна година. След като в директните двубои победител в турнира при девойките не беше излъчен, в крайното класиране отборът на Хасково с 1028 т. стана първенец, вицешампион – СК Ракетлон с 1027 т., на трето място се класираха девойките на Русе с 965 точки.

Отбор девойки на СК Ракетлон: Рея Кирчева, Диляна Ангелова, Габриела Джолева, Десислава Анастасова, Александра Стратиевa.

2023 © Варна е / снимки: клуб "Ракетлон"

80 състезатели от цялата страна пристигнаха във Варна за параолимпийски турнир

Надпреварата е от 31 май до 2 юни в национална спортна база "Спортпалас"
80 състезатели от цялата страна пристигнаха във Варна за параолимпийски турнир

Близо 80 състезатели от цялата страна вземат участие в поредното издание на параолимпийски турнир "Варна 2024". Събитието ще се проведе от 31 май до 2 юни в национална спортна база "Спортпалас". 

Организатори на събитието са Спортен клуб за интеграция "Атлет" към Специално училище за ученици с нарушено зрение "Проф. Д-р Иван Шишманов", Община Варна и Българска параолимпийска асоциация.

Състезанията включват дисциплините спортна табла, тенис на маса, шоудаун и стрелба с лък. В тях ще вземат участие парасъстезатели от спортни клубове в цялата страна -  София, Пловдив, Варна, Русе, Дряново, Силистра, Пазарджик и Ямбол.

ПРОГРАМА:

  • Турнирът по спортна табла ще се проведе на 31 май от 15:00 до 20:00 часа;  
  • Турнирът по тенис на маса ще се проведе на 1 юни от 9:00 до 16:00 часа;
  • Турнирът по шоудаун ще се проведе на 1 юни г. от 9:00 до 20:30 часа;
  • Турнирът по стрелба с лък ще се проведе на 2 юни г. от 9:00 до 12:00 часа.

 

2024 © Варна е снимка: Пресцентър Община Варна