Мобилно меню

Варненският "Свети Климент" вицешампион на държавното по хокей в зала

Сребърните медали са най-доброто постижение в над 20-годишната история на клуба
Варненският "Свети Климент" вицешампион на държавното по хокей в зала

Отборът на "Свети Климент" (Варна) записа най-доброто си представяне в над 20-годишната си клубна история, след като спечели сребърните медали на държавното първенство по хокей в зала за мъже. Надпреварата се проведе в залата в Рудозем, като в нея се включиха 10 отбора.

В предварителната група възпитаниците на мениджъра Християн Василев и треньора Николай Янчев постигнаха три победи - с 5:4 над КХ Локомотив 1929 (София), с 8:2 срещу дошлия от баражите тим на „Петър Берон“ (Пд) и с 8:6 над вицешампиона от миналата година КХ „Академик+“ с 8:6.

Така варненци влязоха във финалната четворка, където успехът им над "железничарите" се зачиташе, според регламента. Варненци отстъпиха на шампиона Славия с 2:7, като без трима основни състезатели те допуснаха по три гола в началото и в края. В последната си среща "Свети Климент" бе безпощаден срещу Вълците (Харманли), побеждавайки с 5:1.

Шампион отново стана Славия, който е с 12 точки във финалната четворка, следван от варненци с 10, Вълците със 7 и Локомотив с 3.

"Няма как да бъда недоволен, защото това е най-доброто ни класиране. Преди да тръгнем за Рудозем, обявихме, че целта ни е да се класираме по-добре от миналата година, когато бяхме пети. Успяхме да го направим. Вече всеки ще знае, че трябва да се съобразява с нас, защото можем да бием всички, включително Славия. Те победиха минимално Вълците с 2:1, а направиха равен с Локомотив, докато ние надиграхме тези два тима, но пък паднахме от Славия, които имат сериозен опит, включително и международен. Равностойни са нещата, зависи в кой етап от състезанието и в какъв момент се срещаме", коментира треньорът на "Свети Климент" Николай Янчев.

2023 © Варна е / снимка: ХК Свети Климент

80 състезатели от цялата страна пристигнаха във Варна за параолимпийски турнир

Надпреварата е от 31 май до 2 юни в национална спортна база "Спортпалас"
80 състезатели от цялата страна пристигнаха във Варна за параолимпийски турнир

Близо 80 състезатели от цялата страна вземат участие в поредното издание на параолимпийски турнир "Варна 2024". Събитието ще се проведе от 31 май до 2 юни в национална спортна база "Спортпалас". 

Организатори на събитието са Спортен клуб за интеграция "Атлет" към Специално училище за ученици с нарушено зрение "Проф. Д-р Иван Шишманов", Община Варна и Българска параолимпийска асоциация.

Състезанията включват дисциплините спортна табла, тенис на маса, шоудаун и стрелба с лък. В тях ще вземат участие парасъстезатели от спортни клубове в цялата страна -  София, Пловдив, Варна, Русе, Дряново, Силистра, Пазарджик и Ямбол.

ПРОГРАМА:

  • Турнирът по спортна табла ще се проведе на 31 май от 15:00 до 20:00 часа;  
  • Турнирът по тенис на маса ще се проведе на 1 юни от 9:00 до 16:00 часа;
  • Турнирът по шоудаун ще се проведе на 1 юни г. от 9:00 до 20:30 часа;
  • Турнирът по стрелба с лък ще се проведе на 2 юни г. от 9:00 до 12:00 часа.

 

2024 © Варна е снимка: Пресцентър Община Варна