Мобилно меню

Вход свободен за международно състезание по спортно катерене в зала Владислав

Освен катерачи от България, ще се включат и състезатели от Македония и Румъния, надпреварата е на 29 и 30 април
Вход свободен за международно състезание по спортно катерене в зала Владислав

Над 100 състезатели от България ще вземат участие в откритото състезание по спортно катерене за деца, юноши и девойки, което ще се проведе в периода 29-ти – 30 ти април във Варна, съобщиха от дирекция "Спорт" към Община Варна.

За целта е осигурена изкуствена стена в зала "Владислав" в СК "Черно море" на ул. Никола Вапцаров №5. В надпреварата са заявили участие и спортисти от Македония и Румъния. Дисциплините ще бъдат две - скорост и трудност, като и двете ще носят точки на участниците за определяне на носителите на Купа България в края на годината.

Входът за зрители е свободен, като най-атрактивното зрелище се очаква да бъдат финалите в трудността - в часовете след 15:30 в двата състезателни дни.

Събитието се организира от  Клуба по спортно и скално катерене "Варнаклайминг", съвместно с Българската федерация по катерене и алпинизъм, с подкрепата на Община Варна и спонсори.

Организаторите си поставят за цел събитието да бъде крачка към провеждане на Балканското първенство  във Варна през 2023 година, а в последващите години - и на Европейското първенство по спортно катерене, обясниха от дирекция „Спорт“.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна

80 състезатели от цялата страна пристигнаха във Варна за параолимпийски турнир

Надпреварата е от 31 май до 2 юни в национална спортна база "Спортпалас"
80 състезатели от цялата страна пристигнаха във Варна за параолимпийски турнир

Близо 80 състезатели от цялата страна вземат участие в поредното издание на параолимпийски турнир "Варна 2024". Събитието ще се проведе от 31 май до 2 юни в национална спортна база "Спортпалас". 

Организатори на събитието са Спортен клуб за интеграция "Атлет" към Специално училище за ученици с нарушено зрение "Проф. Д-р Иван Шишманов", Община Варна и Българска параолимпийска асоциация.

Състезанията включват дисциплините спортна табла, тенис на маса, шоудаун и стрелба с лък. В тях ще вземат участие парасъстезатели от спортни клубове в цялата страна -  София, Пловдив, Варна, Русе, Дряново, Силистра, Пазарджик и Ямбол.

ПРОГРАМА:

  • Турнирът по спортна табла ще се проведе на 31 май от 15:00 до 20:00 часа;  
  • Турнирът по тенис на маса ще се проведе на 1 юни от 9:00 до 16:00 часа;
  • Турнирът по шоудаун ще се проведе на 1 юни г. от 9:00 до 20:30 часа;
  • Турнирът по стрелба с лък ще се проведе на 2 юни г. от 9:00 до 12:00 часа.

 

2024 © Варна е снимка: Пресцентър Община Варна