Мобилно меню

110 години от основаването си отбеляза ПФК Черно море със специална церемония

По време на тържеството бяха отличени най-изявените футболисти в историята на клуба
110 години от основаването си отбеляза ПФК Черно море със специална церемония
67

ПФК Черно море отбеляза своя 110-и рожден ден със специална церемония в Зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна. На събитието присъстваха бивши футболисти, ръководители и деятели, оставили следа в историята на "моряците" със своя принос. В тържеството се включиха и организираните фенове на Черно море, които през годините са доказали своята любов и лоялност към варненския клуб.

Точно в символичния час 19:13 представителният духов оркестър на Военноморските сили изсвири химна на България и химна на ПФК Черно море, с което постави началото на церемонията.

Поздравления от името на Началника на отбраната и Командира на ВМС към един от най-старите футболни клубове у нас поднесе началникът на Щаба на флота във Варна капитан I ранг Камен Кукуров.

По време на церемонията гостите имаха възможност за първи път да видят 20-минутен филм за историята на Черно море, който бе направен специално за годишнината на клуба и включва ценни кадри, снимки и документи, знакови за "моряците".

На тържеството бяха отличени 20 от най-изявените футболисти в историята на Черно море, изиграли над 200 мача за отбора в „А“ група, като за съжаление 7 от тях вече не са между живите.

С едноминутно мълчание бяха почетени Владимир Грозданов, Дамян Георгиев – Чудото, Никола Димитров, Светозар Светозаров – Бебо, Янко Атанасов, Тодор Атанасов – Барона, Димитър Боснов.

Плакет и специална фланелка за 110 години Черно море, получиха всички останали бивши футболисти, като на гърба на екипа беше изписано името на легендата на клуба и броя мачове, които е изиграл през кариерата си. Наградите им връчиха Председателят на съвета на директорите на ПФК Черно море Ерджан Шабан и Изпълнителният директор на клуба Пламен Андреев.

Ето и отличените: Иван Андреев – Мирона (206 мача), Станислав Стоянов (270 мача), Милен Бакърджиев (213 мача), Георги Жеков (216 мача), Стефан Янев (228 мача), Иван Иванов (231 мача), Александър Александров (231 мача), Рафи Рафиев – (234 мача), Абил Билялов (252 мача), Здравко Митев (269 мача), Георги Илиев (461 мача), Стефан Богомилов (353 мача и 162 гола), Тодор Марев (422 мача).

Специален плакет за цялостен принос към ПФК Черно море получи Тодор Великов. Той е най-дългогодишният служител на футболния клуб. Великов постъпва за първи път в Черно море преди 65 години. През 1958 г. започва да тренира футбол в школата. През 1964 г. с юношите старша възраст става републикански вицешампион. От 1965 г. до 1974 г. играе като защитник и халф за представителния отбор – има 136 мача с 9 гола в „А“ група. След това работи като наставник в школата, а по-късно е помощник треньор и старши треньор на мъжкия тим. През последните близо 25 години е част от ръководството на клуба, заемайки длъжността административен директор.

Плакет за лоялност към ПФК Черно море от името на феновете получи треньорът на Черно море Илиан Илиев. Отличието бе връчено на специалиста от председателя на Националния фенклуб на Черно море Иван Михайлов.

По време на церемонията уменията си с футболната топка показа и най-младият талант в школата на Черно море Иво Ивков Иванов, който е роден 2018 година. Той се изяви на сцената, подкрепен от своите съотборници.

След тържеството ветераните и представителният отбор на Черно море увековечиха събитието с обща снимка на сцената на Зала 1 на ФКЦ – Варна.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър ПФК Черно Море

Спартак (Варна) благодари на Херо на сбогуване

Ръководството на "соколите" изрази признателност към Димитър Димитров за професионализма и отговорното отношение към клуба през изминалия полусезон
Спартак (Варна) благодари на Херо на сбогуване
26

Спартак (Варна) се разделя с досегашния си старши треньор, Димитър Димитров - Херо след изтичане срока на договора му.

Ръководството на клуба изразява своята благодарност и отдава дължимото на Димитър Димитров за професионализма и отговорното отношение към работата през изминалия полусезон.

"Димитър Димитров ще остане част от историята на клуба като застъпник на добрия и честен футбол. Изказваме благопожелания на него и неговия екип за бъдещи професионални успехи. Вярваме, че по достоен начин затваряме тази страница, за да отворим нова глава!", заявиха от ръководството на ФК Спартак (Варна).

2023 © Варна е