Мобилно меню

Александър Томаш е новият старши треньор на Спартак (Варна)

Специалистът бе представен на специална пресконференция на базата на “соколите”
Александър Томаш е новият старши треньор на Спартак (Варна)

Александър Томаш, вече фициално,  е новият наставник на Спартак (Варна). Специалистът бе представен на специална пресконференция на базата на “соколите”. Томаш идва на “коритото” със своя щаб - Константин Мирчев, Тодор Кючуков, и Христо Колев - Бащата.

Томаш напусна Локомотив Пловдив, след разногласия със собственика на клуба, макар че "смърфовете" се представиха добре в Първа лига и завършиха на пето място в крайното класиране. Сега пред Александър Томаш ще бъде трудната задача да наложи в елита на България отбора на Спартак (Варна) и да го задържи на най-високото ниво в родния футбол.

Ето какво каза треньорът при представянето си:

"Аз знам, че всеки в България разбира от политика, футбол и жени. Не е хубаво всички да те харесват. Няма такъв човек. Първата ни среща продължи пет часа. После една седмица постоянни разговори по телефона. Преди три години с Асен Миланов се видяхме на Слънчев бряг. Още тогава имаше визия. Отборът беше във "В" група. Стъпка по стъпка, поетапно. Да изградим отбор и стил на игра, за да може феновете да се радват на отбора."

Ще взимаме добри футболисти - без значение от възраст. Ще обръщаме внимание на школата.

"На никого нищо няма да дам. Клубът е над всеки. На нас ни трябва здраво бачкане и работа, за да можем да покажем, че Спартак заслужава да е в efbet Лига. Във времето ще се разбере за освободени. Обичам да работя с 20 човека и постоянно да се взимат хора от школата. Гъвкави сме. Ще видим с колко ще започнем".

Дербито на Варна ще е с огромен заряд и ще дадем всичко от себе си, за да зарадваме привържениците ни.

"Търсим на всяка позиция хора. За нас освен индивидуалните качества, ще обърнем внимание и на характер."

Трябва да са отдадени на клуба. Искам гладни хора, момчета, които да вярват в нещата.

"Бил съм в ЦСКА, получавал съм предложения от Левски. Аз съм професионалист. Нека си има заряд от феновете по време на мача. Ще излизаме за победа. Как? Зависи от футболистите, с които ще разполагаме", каза още новият треньор на "соколите".

Павлин Николов посочи целите пред отбора за сезон 2024/25:

"Целта е да се затвърдим в efbet Лига и да сме в първата осмица. Зависи и от селекцията, но целта е изпълнима".

2024 © Варна е

Спартак (Варна) стартира предсезонната си подготовка 

Новият старши треньор Александър Томаш изведе 25 играчи за първа тренировка на стадион Спартак
Спартак (Варна) стартира предсезонната си подготовка 

Отборът на Спартак (Варна) започна подготовка за участието си в Първа лига през новия сезон. Това ще е 45-ото участие в елита на българския футбол за отбора на "соколите". Припомняме, че варненският тим заслужи убедително мястото си в Първа лига като се класира като шампион на Втора лига.

Първата тренировка на Спартак от предсезонната подготовка предизвика значителен интерес от страна на феновете. Те посрещнаха своите любимци с фойерверки, скандирания и песни. 

По традиция първата тренировка на Спартак беше в емблематичния за клуба час 19:18. Тя бе предшествана от водосвет, отслужен от отец Дончо. 

Новият старши треньор на отбора Александър Томаш изведе 25 играчи за тренировка на клубния стадион, сред тях и доста юноши на клуба, както и новопривлеченият вратар Мартин Величков, който през миналия сезон носи екипа на Етър.

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър Спартак Варна