Мобилно меню

България ще започне 2023 година на 71-во място в ранглистата на ФИФА

Националният ни отбор по футбол се изкачи с едно място в обновената ранглиста на ФИФА, между ОАЕ и Кабо Верде в класацията
България ще започне 2023 година на 71-во място в ранглистата на ФИФА
47

Изминалото Световно първенство по футбол дава сериозно отражение в ранглистата на ФИФА. Бразилия запазва първата си позиция, въпреки че отпадна в четвъртфиналите. Новият световен шампион Аржентина се изкачва до второ място, а финалистът Франция вече е трети. Белгия записва спад с две места и е на четвърта позиция.

Бронзовите медалисти от Хърватия записват скок с пет места до седмата позиция, докато Дания изпада от топ 10 на света и вече е на 18-то място. Най-голям прогрес очаквано бележи приятната изненада на Мондиал 2022 Мароко, като "атласките лъвове" се изкачват с 11 позиции и вече са на прага на топ 10, заемайки 11-то място. Прогрес с 11 позиции бележи и Австралия до номер 27. Най-сериозният спад е за тима на Канада, който не спечели нито една точка в Катар и се смъква с 12 места до 53-та позиция.

Точно преди една година, в началото на 2022 година, България беше отново на 71-во място в ранглистата на ФИФА, а в началото на 2021 - на 68-о място.

От нашите съседи най-напред в класацията са Сърбия - на 29-то място, следвани от Турция на 44-та позиция, Гърция и Румъния на 51-во и 52-ро място и Македония, шест позиции пред нас - на 65-то място.

2022 © Варна е

Черно море гостува на Локомотив (Пловдив) без Александър Василев и Алекс Фернандес

В групата на "моряците" за двубоя на Лаута се завръща Мишаел Алвес
Черно море гостува на Локомотив (Пловдив) без Александър Василев и Алекс Фернандес
17

Треньорът на Черно море Илиан Илиев определи група от 21 футболисти за гостуването на Локомотив (Пловдив) в мач от 34-ия кръг на елитната ни футболна лига. От нея отпаднаха Александър Василев и Алекс Фернандес, а с тима ще пътуват Николай Златев и Берк Бейхан. В групата се завръща и Мишаел Алвес.

Двубоят между Локомотив (Пловдив) и Черно море е в петък, 2 юни от 19:45 часа на Лаута.

Главен арбитър на срещата ще е Георги Димитров с асистент съдии Дениз Соколов и Георги Дойнов, съдийски наблюдател ще е Мартин Богдев.

Групата на Черно море: Георги Георгиев, Иван Дюлгеров, Цветомир Панов, Живко Атанасов, Виктор Попов, Мартин Дичев, Даниел Димов, Росен Стефанов, Влатко Дробаров, Арлинд Дакай, Васил Панайотов, Стефан Велев, Мишаел Алвес, Велислав Василев, Мазир Сула, Берк Бейхан, Николай Златев, Едгар Пашеко, Атанас Илиев, Исмаил Иса, Матеус Машадо.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър ПФК Черно море