Мобилно меню

България ще започне 2023 година на 71-во място в ранглистата на ФИФА

Националният ни отбор по футбол се изкачи с едно място в обновената ранглиста на ФИФА, между ОАЕ и Кабо Верде в класацията
България ще започне 2023 година на 71-во място в ранглистата на ФИФА

Изминалото Световно първенство по футбол дава сериозно отражение в ранглистата на ФИФА. Бразилия запазва първата си позиция, въпреки че отпадна в четвъртфиналите. Новият световен шампион Аржентина се изкачва до второ място, а финалистът Франция вече е трети. Белгия записва спад с две места и е на четвърта позиция.

Бронзовите медалисти от Хърватия записват скок с пет места до седмата позиция, докато Дания изпада от топ 10 на света и вече е на 18-то място. Най-голям прогрес очаквано бележи приятната изненада на Мондиал 2022 Мароко, като "атласките лъвове" се изкачват с 11 позиции и вече са на прага на топ 10, заемайки 11-то място. Прогрес с 11 позиции бележи и Австралия до номер 27. Най-сериозният спад е за тима на Канада, който не спечели нито една точка в Катар и се смъква с 12 места до 53-та позиция.

Точно преди една година, в началото на 2022 година, България беше отново на 71-во място в ранглистата на ФИФА, а в началото на 2021 - на 68-о място.

От нашите съседи най-напред в класацията са Сърбия - на 29-то място, следвани от Турция на 44-та позиция, Гърция и Румъния на 51-во и 52-ро място и Македония, шест позиции пред нас - на 65-то място.

2022 © Варна е

Георги Кабаков ще ръководи мача между ЦСКА и Черно море

Дербито между втория и третия в елита ще е на 23 май
Георги Кабаков ще ръководи мача между ЦСКА и Черно море

Георги Кабаков ще е главен арбитър на двубоя между ЦСКА и Черно море от предпоследния кръг в елитната ни футболна лига. Дербито между втория и третия във временното класиране ще се играе на 23 май - четвъртък, от 20:15 часа на националния стадион "Васил Левски". Асистенти на Георги Кабаков в срещата ще са Мартин Маргаритов и Диян Вълков, съдийски наблюдател ще е Николай Колев, а за ВАР ще отговарят Никола Попов и Димо Вълчев. 

Преди изиграване на срещите от 34-тия кръг, Черно море е втори във временното класиране с актив от 69 точки, ЦСКА е трети, с две точки по-малко. 

2024 © Варна е