Мобилно меню

Черно море без Алекс Фернандес и Мартин Милушев за първия си мач от новия сезон

Гостуването на Арда пропускат също Мишаел Алвес и Берк Бейхан
Черно море без Алекс Фернандес и Мартин Милушев за първия си мач от новия сезон

Треньорът на Черно море Илиан Илиев определи групата за гостуването на Арда от 1-вия кръг на сезон 2023/2024 г. от елитната ни футболна лига. От нея заради наказания отпаднаха Алекс Фернандес, който е с натрупани жълти картони от миналия сезон, както и Мартин Милушев. Младият футболист също е с пет жълти картона, получени като състезател на Добруджа, където през миналата кампания игра като преотстъпен. Срещата пропускат още Мишаел Алвес и Берк Бейхан.

"Моряците" пътуват за Кърджали в петък сутринта, а следобед ще направят последното си занимание преди срещата с Арда. Двубоят между Арда и Черно море е в събота, 15 юли, от 21 часа. Както ВАРНА Е ви информира, главен съдия на мача ще е Георги Кабаков с помощници – Мартин Маргаритов и Дилян Вълков. Четвърти рефер ще е Владимир Вълков. За системата ВАР ще отговаря Ивайло Стоянов, с асистент Мирослав Иванов. Георги Крумов пък ще е съдийски наблюдател.

Групата на Черно море: Иван Дюлгеров, Християн Славков, Цветомир Панов, Живко Атанасов, Мартин Дичев, Александър Василев, Даниел Димов, Влатко Дробаров, Виктор Попов, Росен Стефанов, Арлинд Дакай, Васил Панайотов, Велислав Василев, Мазир Сула, Николай Златев, Едгар Пашеко, Пабло Гарсия, Атанас Илиев, Исмаил Иса, Матеус Машадо.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър ПФК Черно море

Организират изложба посветена на 130 години футбол във Варна

Призовават се клубове и фенове да допринесат за инициативата, като предоставят интересни артикули, които ще им бъдат върнати след края на експозицията в Археологическия музей
Организират изложба посветена на 130 години футбол във Варна

През май 2024 г. се навършиха 130 години от изиграването на първия футболен мач не само във Варна, но и в България. По този случай отдел "Нова история" към Регионалния исторически музей – Варна подема инициатива за организиране на изложба, посветена на 130 години футбол във Варна.

"Специално каним ръководствата на футболните клубове "Черно море" и "Спартак", като основоположници на варненския футбол, да се включат в инициативата. Призоваваме също така и техните фенове да допринесат за изложбата с ретро фланелки, снимки, картички, медали, чаши и други клубни артикули и принадлежности от преди 2000-ната година."

Артикулите ще бъдат събирани от 15 до 26 юли, в сградата на Археологическия музей. Датата на изложбата ще бъде обявена малко след изтичане на периода на набавяне на експонатите.

Събраните артикули ще бъдат описани с приемо-предавателен протокол и след изложбата ще бъдат върнати на техните собственици, уверяват организаторите.

Нека заедно покажем каква роля е играл футболът в живота на нашия град и да съберем ценните спомени, които съхраняват историята на варненския футбол, призовават от отдел "Нова история" към Регионалния исторически музей – Варна.

Повече информация за инициативата може да получите от: Траян Димитров - 0883403371; Кристина Спасова - 0884924327

Понеделник - петък от 9:00 до 17:00 в сградата на Археологическия музей.

2024 © Варна е