Мобилно меню

Черно море назначи още един помощник треньор

Веселин Бранимиров ще следи подготовката на отбора по време на ангажиментите на Илиан Илиев и Петьо Костадинов с националния тим
Черно море назначи още един помощник треньор

Още един помощник треньор влиза в щаба на Илиан Илиев в Черно море. Това е Веселин Бранимиров, който прави първите си стъпки във футбола в школата на "моряците". Той ще следи тренировките на Черно море във времето, в което Илиан Илиев и Петьо Костадинов са ангажирани с националния отбор.

Състезателната кариера на Веселин Бранимиров започва в Черно море, като той играе за варненския клуб до 1995 година, след което преминава в Нефтохимик. Носи екипа на бургазлии в продължение на 10 години. След това играе за кратко в казахстанския Тобол, преди да приключи състезателната си кариера в Нефтохимик през 2006 г.

Има 3 мача за националния отбор на България.

Като помощник треньор се е подвизавал в Левски, руския Тосно, латвийския ФК Рига и украинския Зоря Луганск. 

Работил е в Лудогорец, бил е начело на Поморие.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър ПФК Черно море

Организират изложба посветена на 130 години футбол във Варна

Призовават се клубове и фенове да допринесат за инициативата, като предоставят интересни артикули, които ще им бъдат върнати след края на експозицията в Археологическия музей
Организират изложба посветена на 130 години футбол във Варна

През май 2024 г. се навършиха 130 години от изиграването на първия футболен мач не само във Варна, но и в България. По този случай отдел "Нова история" към Регионалния исторически музей – Варна подема инициатива за организиране на изложба, посветена на 130 години футбол във Варна.

"Специално каним ръководствата на футболните клубове "Черно море" и "Спартак", като основоположници на варненския футбол, да се включат в инициативата. Призоваваме също така и техните фенове да допринесат за изложбата с ретро фланелки, снимки, картички, медали, чаши и други клубни артикули и принадлежности от преди 2000-ната година."

Артикулите ще бъдат събирани от 15 до 26 юли, в сградата на Археологическия музей. Датата на изложбата ще бъде обявена малко след изтичане на периода на набавяне на експонатите.

Събраните артикули ще бъдат описани с приемо-предавателен протокол и след изложбата ще бъдат върнати на техните собственици, уверяват организаторите.

Нека заедно покажем каква роля е играл футболът в живота на нашия град и да съберем ценните спомени, които съхраняват историята на варненския футбол, призовават от отдел "Нова история" към Регионалния исторически музей – Варна.

Повече информация за инициативата може да получите от: Траян Димитров - 0883403371; Кристина Спасова - 0884924327

Понеделник - петък от 9:00 до 17:00 в сградата на Археологическия музей.

2024 © Варна е