Мобилно меню

Черно море завърши наравно с третодивизионен руски тим

"Моряците" играят две контроли днес
Черно море завърши наравно с третодивизионен руски тим

Черно море завърши наравно 1:1 срещу Спартак Кострома в третата си контрола от лагера в Турция. За „моряците“ точен бе Атанас Илиев в 26-ата минута. Руският третодивизионен тим изравни в 54-ата минута. Двубоят се игра в две полувремена по 30 минути.

”Моряците” започнаха силно срещата, но до средата на полувремето не успяха да завършат по най-добрия начин своите атаки.

В 18-ата минута Атанас Илиев бе изведен на добра позиция, но изстрелът му с левия крак бе спасен от руския вратар. 

Таранът все пак успя да отключи вратата на съперника в 26-ата минута. Атанас Илиев се разписа с глава след центриране на Пабло Гарсия. 

Кристо Яначков замени Даниел Димов на почивката, а Денислав Стойчев замени Християн Славков на вратата на „моряците“. В 54-ата минута руският тим изравни с удар от дистанция чрез Александър Сирасхов.

За днес е планирано Черно море да изиграе две контроли в един ден. Втората трябва да започне в 15 часа местно време (14 българско) отново на терените на „Голд Сити“.

Съставът: 84. Християн Славков, 27. Даниел Димов, 28. Влатко Дробаров, Борис Стойков, 2. Цветомир Панов, 40. Николай Костадинов, 5. Пабло Гарсия, 39. Николай Златев, 11. Алекс Фернандес, 36. Александър Веселински, 9. Атанас Илиев

2024 © Варна е / снимка: Пресцентър ПФК Черно Море

Организират изложба посветена на 130 години футбол във Варна

Призовават се клубове и фенове да допринесат за инициативата, като предоставят интересни артикули, които ще им бъдат върнати след края на експозицията в Археологическия музей
Организират изложба посветена на 130 години футбол във Варна

През май 2024 г. се навършиха 130 години от изиграването на първия футболен мач не само във Варна, но и в България. По този случай отдел "Нова история" към Регионалния исторически музей – Варна подема инициатива за организиране на изложба, посветена на 130 години футбол във Варна.

"Специално каним ръководствата на футболните клубове "Черно море" и "Спартак", като основоположници на варненския футбол, да се включат в инициативата. Призоваваме също така и техните фенове да допринесат за изложбата с ретро фланелки, снимки, картички, медали, чаши и други клубни артикули и принадлежности от преди 2000-ната година."

Артикулите ще бъдат събирани от 15 до 26 юли, в сградата на Археологическия музей. Датата на изложбата ще бъде обявена малко след изтичане на периода на набавяне на експонатите.

Събраните артикули ще бъдат описани с приемо-предавателен протокол и след изложбата ще бъдат върнати на техните собственици, уверяват организаторите.

Нека заедно покажем каква роля е играл футболът в живота на нашия град и да съберем ценните спомени, които съхраняват историята на варненския футбол, призовават от отдел "Нова история" към Регионалния исторически музей – Варна.

Повече информация за инициативата може да получите от: Траян Димитров - 0883403371; Кристина Спасова - 0884924327

Понеделник - петък от 9:00 до 17:00 в сградата на Археологическия музей.

2024 © Варна е