Мобилно меню

Енгибаров доволен от жребия на Спартак

Спокоен съм преди мача срещу ЦСКА 1948 II, защото вярвам на треньорския щаб и футболистите, отборът се готви с настроение, пределна концентрация и мотивация за победи, заяви спортният директор на „соколите“
Енгибаров доволен от жребия на Спартак

Спортният директор на ФК "Спартак" (Варна) Енгибар Енгибаров изрази задоволството си от жребия, който отреди на „соколите“ мач срещу шампиона от изминалия сезон във Втора лига - ЦСКА 1948 II. Както ВАРНА Е ви информира, двубоят ще се играе във Варна на 15 или 16 юни.

"Въпреки общото мнение, което се шири, според мен жребият е добър“, коментира пред клубния сайт на Спартак Енгибаров.

„Уважение и респект към победителя от предходния сезон ЦСКА 1948 II, но аз съм спокоен преди мача срещу тях. Разполагаме с много добър треньор, вярвам на него и на щаба му. Най-важното е, че има отлична комуникация между треньор, спортен директор и ръководство“, подчерта Енгибаров.

Той разкри, че по време на подготвителния лагер на Спартак в Трявна наблюдава настроение, пределна концентрация и мотивация за успех.

„Да, всички сме наясно, че трудно се изгражда отбор за един месец и започваме срещу най-силния отбор в групата. Но, ако спечелим срещу такъв съперник, ще имаме не само 3 точки, а съвсем друг дух и манталитет. Ще бъдем с едни гърди пред останалите. От този мач не само няма какво да губим, а и можем да спечелим много повече от противника“.

Енгибаров заяви, че според него за отбора му е предимство, че първият двубой срещу дубъла на ЦСКА 1948 ще е във Варна. Той отбеляза, че публиката винаги е била 12-ият играч за „соколите“ и ще разчитат отново на 100-процентовата подкрепа на своите фенове.

2023 © Варна е

Организират изложба посветена на 130 години футбол във Варна

Призовават се клубове и фенове да допринесат за инициативата, като предоставят интересни артикули, които ще им бъдат върнати след края на експозицията в Археологическия музей
Организират изложба посветена на 130 години футбол във Варна

През май 2024 г. се навършиха 130 години от изиграването на първия футболен мач не само във Варна, но и в България. По този случай отдел "Нова история" към Регионалния исторически музей – Варна подема инициатива за организиране на изложба, посветена на 130 години футбол във Варна.

"Специално каним ръководствата на футболните клубове "Черно море" и "Спартак", като основоположници на варненския футбол, да се включат в инициативата. Призоваваме също така и техните фенове да допринесат за изложбата с ретро фланелки, снимки, картички, медали, чаши и други клубни артикули и принадлежности от преди 2000-ната година."

Артикулите ще бъдат събирани от 15 до 26 юли, в сградата на Археологическия музей. Датата на изложбата ще бъде обявена малко след изтичане на периода на набавяне на експонатите.

Събраните артикули ще бъдат описани с приемо-предавателен протокол и след изложбата ще бъдат върнати на техните собственици, уверяват организаторите.

Нека заедно покажем каква роля е играл футболът в живота на нашия град и да съберем ценните спомени, които съхраняват историята на варненския футбол, призовават от отдел "Нова история" към Регионалния исторически музей – Варна.

Повече информация за инициативата може да получите от: Траян Димитров - 0883403371; Кристина Спасова - 0884924327

Понеделник - петък от 9:00 до 17:00 в сградата на Археологическия музей.

2024 © Варна е