Мобилно меню

Херо: Победата ще ни даде нужното самочувствие!

Докато имаме теоретични шансове, ще се борим за мястото си в елита, увери старши треньорът на Спартак (Варна)
Херо: Победата ще ни даде нужното самочувствие!

Наставникът на варненския Спартак Димитър Димитров - Херо изрази задоволство от представянето на своите футболисти при домакинския успех с 2:1 срещу Хебър, който съхрани шансовете на „соколите“ за оставане в първа лига.

„Докато имаме и теоретични шансове да запазим мястото си в елита, ще се борим до последно“, заяви Димитров.

Според Херо успехът ще даде нужното самочувствие на отбора. 

„Футболистите в много от двубоите показаха, че имат качества да се надиграват с всеки, но липсата на точки им тежи в психологически план, надявам се сега това да се промени“

Наставникът на варненци коментира, че попадението, с което Хебър поведоха на стадион "Спартак" е мотивирало неговия отбор. „Футболистите видяха, че повече няма какво да губим, отпуснаха се и заиграха, а това даде резултат.

Изравняването се отрази положително и се оказа решаващо за успеха“, допълни Димитров.

Херо отбеляза също, че включването на младия Начев също е било позитивно за представянето на Спартак. „Той е нестандартен футболист с интересни качества в атака“, подчерта треньорът.

Наставникът на "соколите" допълни, че всеки играч е важен за отбора, особено предвид "късата скамейка" на тима. Липсата на достатъчно опции пред Димитров ще е проблем в следващия мач, когато заради натрупани пет жълти картона наказание ще търпи Румен Руменов.

“Ще направим всичко възможно да намерим футболист, който да го замести достойно“, завърши Херо.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър ФК Спартак Варна

Росен Кирилов няма да води Спартак (Варна) в Първа лига

Специалистът напуска клуба след края на сезона
Росен Кирилов няма да води Спартак (Варна) в Първа лига

След проведени разговори между ръководството на Спартак (Варна) и старши треньорът Росен Кирилов е решено, че той ще остане начело на тима до края на настоящия сезон и няма да води клуба в Първа лига. Това съобщиха от клубното ръководство на "соколите". 

"През изминалите няколко месеца, откакто пое тима, Росен Кирилов и неговият щаб не само изпълниха задачата, която им бе поставена – първото място в шампионата и завръщане в Първа лига, а изградиха отбор и колектив, който постигна победи с убедителна игра и стил, с който всички привърженици могат да се гордеят."

Ръководството на Спартак изказва своята благодарност към Росен Кирилов за работата и професионалното му отношение към клуба и неговите задължения, като му пожелава успех в треньорската кариера.

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър ФК Спартак Варна