Мобилно меню

Херо: В следващия кръг успехът е задължителен за Спартак, конкурентите ни трупат точки (Видео)

Червеният картон на Цветков реши мача в полза на Арда, с 10 души отстъпвахме игрово, отбеляза наставникът на "соколите"
Херо: В следващия кръг успехът е задължителен за Спартак, конкурентите ни трупат точки (Видео)

Старши треньорът на Спартак (Варна) Димитър Димитров-Херо посочи като основна причина за неуспеха на отбора си срещу Арда червения картон на Александър Цветков, който остави "соколите" с човек по-малко през второто полувреме.

"При численото неравенство нашият отбор отстъпваше игрово. Беше въпрос на време да вкарат. Заслужен успех на отбора на Арда. Ако бяхме с 11 човека, запазвахме нашите шансове, защото при този резултат Арда щеше да се отвори и щяхме да имаме пространства ние. Червеният картон ни принуди да променим позиционирането и начина ни на игра. Така Арда имаше тотално преимущество".

Наставникът на "соколите" не скри, че е имал и кадрови проблеми преди срещата.

"Иван Йорданов беше болен и затова игра само 20-30 минути, другите също имаха проблеми, затова трябваше да направим принудителни смени. При нас на определени позиции липсва баланс, конкуренция и качество. Това са футболистите обаче, с които трябва да изиграем шампионата. Трябва да излизаме максимално концентрирани".

Старши треньорът на Спартак Варна подчерта, че в следващия кръг отборът му задължително трябва да вземе победата, ако иска да се бори за оставане в Елитната ни футболна лига, тъй като конкурентите му са взели "изненадващи" точки на чужд терен.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър ФК Спартак Варна

Спартак (Варна) стартира предсезонната си подготовка 

Новият старши треньор Александър Томаш изведе 25 играчи за първа тренировка на стадион Спартак
Спартак (Варна) стартира предсезонната си подготовка 

Отборът на Спартак (Варна) започна подготовка за участието си в Първа лига през новия сезон. Това ще е 45-ото участие в елита на българския футбол за отбора на "соколите". Припомняме, че варненският тим заслужи убедително мястото си в Първа лига като се класира като шампион на Втора лига.

Първата тренировка на Спартак от предсезонната подготовка предизвика значителен интерес от страна на феновете. Те посрещнаха своите любимци с фойерверки, скандирания и песни. 

По традиция първата тренировка на Спартак беше в емблематичния за клуба час 19:18. Тя бе предшествана от водосвет, отслужен от отец Дончо. 

Новият старши треньор на отбора Александър Томаш изведе 25 играчи за тренировка на клубния стадион, сред тях и доста юноши на клуба, както и новопривлеченият вратар Мартин Величков, който през миналия сезон носи екипа на Етър.

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър Спартак Варна