Мобилно меню

Херо: Вече знам кои ще са титулярите на Спартак (Варна)

В оставащите контроли ще доизбистря състава за предстоящите официални срещи, отбеляза Димитър Димитров
Херо: Вече знам кои ще са титулярите на Спартак (Варна)

 

"В главата си вече имам яснота за титулярния състав на Спартак (Варна) за предстоящите мачове в Първа лига".

Това заяви пред клубния сайт старши треньорът на "соколите" Димитър Димитров-Херо след успеха на варненци с 2:0 в контролата срещу косовския Малишева, играна в Турция. "Остават ни още няколко контролни срещи, които ще ми дадат възможност окончателно да избистря състава, ще дам шанс на всички футболисти да се преборят за място в отбора", допълни Херо.

Специалистът не спести критики към представянето на играчите си в спаринга срещу Малишева.

"От резултата съм доволен, от играта не, защото смятам, че бяхме доста тромави в този мач. Това все пак е нещо нормално предвид етапа на тежки тренировки, в който се намираме. С наближаването на официалните двубои ще наблегнем на възстановяването и освежаването на футболистите".

Димитров отбеляза, че в контролата с косовския тим, Спартак се е представил добре в защита, но в атака "соколите" не са били толкова експлозивни, колкото в предишната проверка. Специалистът изрази задоволство от условията в Анталия, където варненци са на лагер и отбеляза, че са оптимални за подготовката на отбора.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър ФК Спартак Варна

Спартак (Варна) стартира предсезонната си подготовка 

Новият старши треньор Александър Томаш изведе 25 играчи за първа тренировка на стадион Спартак
Спартак (Варна) стартира предсезонната си подготовка 

Отборът на Спартак (Варна) започна подготовка за участието си в Първа лига през новия сезон. Това ще е 45-ото участие в елита на българския футбол за отбора на "соколите". Припомняме, че варненският тим заслужи убедително мястото си в Първа лига като се класира като шампион на Втора лига.

Първата тренировка на Спартак от предсезонната подготовка предизвика значителен интерес от страна на феновете. Те посрещнаха своите любимци с фойерверки, скандирания и песни. 

По традиция първата тренировка на Спартак беше в емблематичния за клуба час 19:18. Тя бе предшествана от водосвет, отслужен от отец Дончо. 

Новият старши треньор на отбора Александър Томаш изведе 25 играчи за тренировка на клубния стадион, сред тях и доста юноши на клуба, както и новопривлеченият вратар Мартин Величков, който през миналия сезон носи екипа на Етър.

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър Спартак Варна