Мобилно меню

Илиан Илиев: Чакаме халф и двама офанзивни играчи

Черно море ще се готви с голяма група, ще преценим дали ще има освободени или преотстъпени футболисти, обяви наставникът
Илиан Илиев: Чакаме халф и двама офанзивни играчи

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев коментира трансферните планове на отбора на старта на лятната подготовка.

"Чакаме халф и двама офанзивни играчи. Преотстъпеният Велислав Василев се връща в отбора. Групата – заедно с връщащите се от националните отбори, става голяма, със сигурност ще има освободени или преотстъпени играчи, но на този етап нека да видим какви футболисти ще успеем да привлечем. Имаме разговори с няколко играчи, но не става бързо", обясни наставникът на "моряците".

Илиан Илиев отбеляза, че треньорският щаб е имал желание да запази Иван Дюлгеров, Пабло Гарсия и Атанас Илиев, но тримата са обявили, че предпочитат да опитат в чужбина.

По отношение на Илиан Илиев - младши, наставникът обясни, че той се прибира в Аполон, тъй като има договор с клуба и е бил само преотстъпен на Черно море до края на сезона.

Очаква се възстановяването и на двама от чужденците в Черно море, които все още лекуват травми.

"Брено Тейшейра започва подготовка. Той лекува кръстна връзка, а това е специфична контузия, някои се връщат много бързо след нея, други - не толкова бързо, към момента не можем да правим прогнози. Надяваме се Уеслен Жуниор до лагера да започне да тренира с отбора. В понеделник трябва да му махнат конците от челюстта", обясни наставникът.

2024 © Варна е / снимка: Пресцентър ПФК Черно Море

Организират изложба посветена на 130 години футбол във Варна

Призовават се клубове и фенове да допринесат за инициативата, като предоставят интересни артикули, които ще им бъдат върнати след края на експозицията в Археологическия музей
Организират изложба посветена на 130 години футбол във Варна

През май 2024 г. се навършиха 130 години от изиграването на първия футболен мач не само във Варна, но и в България. По този случай отдел "Нова история" към Регионалния исторически музей – Варна подема инициатива за организиране на изложба, посветена на 130 години футбол във Варна.

"Специално каним ръководствата на футболните клубове "Черно море" и "Спартак", като основоположници на варненския футбол, да се включат в инициативата. Призоваваме също така и техните фенове да допринесат за изложбата с ретро фланелки, снимки, картички, медали, чаши и други клубни артикули и принадлежности от преди 2000-ната година."

Артикулите ще бъдат събирани от 15 до 26 юли, в сградата на Археологическия музей. Датата на изложбата ще бъде обявена малко след изтичане на периода на набавяне на експонатите.

Събраните артикули ще бъдат описани с приемо-предавателен протокол и след изложбата ще бъдат върнати на техните собственици, уверяват организаторите.

Нека заедно покажем каква роля е играл футболът в живота на нашия град и да съберем ценните спомени, които съхраняват историята на варненския футбол, призовават от отдел "Нова история" към Регионалния исторически музей – Варна.

Повече информация за инициативата може да получите от: Траян Димитров - 0883403371; Кристина Спасова - 0884924327

Понеделник - петък от 9:00 до 17:00 в сградата на Археологическия музей.

2024 © Варна е