Мобилно меню

Илиан Илиев: Дузпите не са ни фикс идея, искаме да играем добре и да създаваме ситуации!

Не трябва да се отпускаме в края на мача, дори да водим, 20 минути са много, може да се случи всичко, подчерта наставникът на Черно море
Илиан Илиев: Дузпите не са ни фикс идея, искаме да играем добре и да създаваме ситуации!

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев поздрави своите футболисти за поредния успех в елитната ни футболна лига през сезон 2023/2024. Както ВАРНА Е ви информира, "моряците" надделяха с 2:0 като домакини на Берое.

"До към 70-ата минута правихме това, което трябваше, след това дадохме малко инициативата на съперника, което не трябва да се случва, тъй като мачът може да бъде решен в тези последни 20 минути. От своя страна имахме ситуации и за трети гол в тези последни минути, които обаче не успяхме да отбележим."

Илиан Илиев отбеляза, че като цяло е доволен от представянето на своите футболисти, въпреки че отборът не е имал възможност да изиграе контрола в паузата заради националните отбори и играчите са изпитвали колебания за моментната си форма.

"Имаше някаква неизвестност дали ще успеем да задържим нивото в игрово отношение, успяхме да го направим. Не трябваше да допускаме това отпускане в последните минути, но като цяло съм доволен от футболистите, успяхме да противодействаме адекватно срещу схемата на противника и да не им дадем  излишни възможности да създават и реализират ситуации пред нашата врата. Не трябва да допускаме такива моменти, в които да изпускаме инициативата и да чакаме да свърши мача. Не в малко двубои това ни е изиграло лоша шега, не е изключено да се случи отново."

Илиев призна, че в предишни сезони отборът му е бил колеблив и неуверен в изявите си пред собствена публика и се надява това да се не случва отново, дори и в двубои, които предизвикват по-малък интерес от страна на феновете.

"Имаме опитни хора в отбора и точно те успяват да задържат концентрацията на нужното ниво."

На въпрос дали в Черно море специално се тренират дузпи, тъй като в пореден двубой на "моряците" беше отсъден наказателен удар в тяхна полза, Илиев отговори:  

"Не ни е фикс идея да имаме изпълнители на дузпи. Имаме 2-3 футболисти, които ги изпълняват добре и разчитаме на тях, но в предния мач пропуснахме. Всъщност това не е основен фокус в работата ни. Основната ни цел е да играем добре и да създаваме ситуации, за да бележим."

Илиев разкри и каква е ситуацията с новото попълнение в редиците на Черно море. Както ВАРНА Е ви информира, по време на паузата за националните отбори и след трансфера на Машадо, "моряците", подписаха с нов бразилец - Брено Тейшейра. Според наставника на варненци на него ще може да се разчита най-рано след паузата за националните отбори през октомври.

2023 © Варна е

Илиан Илиев: Футболистите не трябва да се срамуват от представянето си!

Като гости поддържаме нашето ниво и стил на игра, липсват ни голове, за да печелим, обобщи старши треньорът на Черно море
Илиан Илиев: Футболистите не трябва да се срамуват от представянето си!

 

"Стана добър мач, създадохме достатъчно ситуации, но ни липсваше повече самочувствие и късмет, за да вкараме гол и да спечелим..."

Така старши треньорът на Черно море Илиан Илиев обобщи изявите на своите футболисти в последния им мач от редовния сезон срещу Пирин в Благоевград, завършил при резултат 0:0.

"За кой ли път като гости ни липсва резултатност в завършващата фаза. Въпреки това не мисля, че има голям контраст в представянето ни като домакини и гости в игрово отношени, точково - да, но като игра поддържаме нашия стил и ниво. Във всеки един мач футболистите ни дават максимума от себе си, както го направиха и днес. Сега в съблекалнята са тъжни, навели са глави, но аз мисля, че те не трябва да се срамуват от представянето си!", подчерта Илиан Илиев.

"И срещу Пирин, както и в предния мач, който изиграхме като гости, направихме всичко, заложихе на висока преса, съперникът направи няколко добри контраатаки, в това е тяхната сила - успяхме и тях да неутрализираме и да не допуснем гол, но не успяхме да вкараме. Вратарят им също беше на ниво. Истината е, че когато не отбележиш гол, няма как да победиш", допълни старши треньорът на Черно море.

Той обърна внимание върху факта, че през този сезон, когато отборът му се намира в челото на класирането, всеки съперник дава максимума от себе си срещу Черно море.

"Стават хубави мачове, не сме имали нито един двубой, който да мине между другото."

Илиан Илиев коментира и претенциите за втори жълт картон на футболист на Пирин, който щабът на Черно море имаше в този двубой.

"Ей тези малки неща решават първенството, както и в Пловдив ситуацията за дузпата, която коментирахме тогава. Така и тук възможността за втори жълт картон на съперника в 30-ата минута. Подобни наглед малки неща, те решават първенството. Ние сме свикнали вече с подобно отношение, важното е, че показахме отново нашия стил на игра."

На въпрос относно очакванията за представянето на Черно море в челната шестица и двубоите, които предстоят, Илиан Илиев отговори:

"Сметки в шампионата, особено оттук нататък няма как да се правят. Със сигурност всички отбори в ТОП 6 са добри и ще ни създадат проблеми. Сега имаме почивка, но все още не знаем кога ще са следващите мачове, може би беше добре датите да се обявят по-рано. Ще изчакаме да приключат всички двубои от кръга, за да разберем каква ни е програмата", завърши той.

2024 © Варна е