Мобилно меню

Илиан Илиев: Надявам се да издържим физически!

Държахме мача срещу Локомотив през цялото време, радвам се, че успяхме да завършим с победа и да съхраним свежи някои от ключовите си футболисти за следващите двубои, обобщи старши треньорът на Черно море
Илиан Илиев: Надявам се да издържим физически!

 

"Добро представяне на всички футболисти от нашия отбор, доволен съм от усилията, които вложиха."

Така коментира старши треньорът на Черно море Илиан Илиев представянето на "моряците" в двубоя срещу Локомотив (София), спечелен категорично с класическото 3:0

"През първото полувреме успяхме да направим точно това, което искахме. Вкарахме гол и продължихме да търсим следващи, като не позволихме на Локомотив да прави преход от защита в атака, както показа в предишния мач, че може много добре.

През втората част предпочетохме поне малко да запазим сили за следващите мачове, тъй като ни предстои отново дълго пътуване до Пловдив.

Държахме мача през цялото време и се радвам, че завършихме с победа", обобщи Илиан Илиев. 

Той подчерта, че за Черно море е задължение да подходи сериозно към всеки мач до края.

"Надяваме се да успеем да издържим физически. И днес направихме някои промени, за да може да държим ключовите си футболисти, особено в атака, свежи", допълни Илиев. 

Наставникът на Черно море поздрави Атанас Илиев за хеттрика, който отбеляза, но подчерта, че от негова гледна точка нападателят може много повече особено по отношение контрол над топката и продължаване на атаките. Специалистът подчерта, че хеттрикът е добра основа, на която Атанас Илиев да стъпи, за да продължи да работи и да надгражда формата и представянето си в мачовете. 

На въпрос ще остане ли и през следващия сезон начело на Черно море, Илиан Илиев отговори, че той и помощникът му Петър Костадинов все още не са имали възможност да мислят за това, поради натоварения си график и не са обсъждали тази възможност с ръководството на клуба. Наставникът на "моряците" подчерта, че футболистите му са толкова стиковани и толкова добре всеки си знае мястото и задълженията на терена, че биха могли да работят успешно във всяка ситуация. "Треньор едва ли ще е нужен за другата година", лаконично обобщи Илиев.

2024 © Варна е / снимка: ПФК Черно Море

Росен Кирилов няма да води Спартак (Варна) в Първа лига

Специалистът напуска клуба след края на сезона
Росен Кирилов няма да води Спартак (Варна) в Първа лига

След проведени разговори между ръководството на Спартак (Варна) и старши треньорът Росен Кирилов е решено, че той ще остане начело на тима до края на настоящия сезон и няма да води клуба в Първа лига. Това съобщиха от клубното ръководство на "соколите". 

"През изминалите няколко месеца, откакто пое тима, Росен Кирилов и неговият щаб не само изпълниха задачата, която им бе поставена – първото място в шампионата и завръщане в Първа лига, а изградиха отбор и колектив, който постигна победи с убедителна игра и стил, с който всички привърженици могат да се гордеят."

Ръководството на Спартак изказва своята благодарност към Росен Кирилов за работата и професионалното му отношение към клуба и неговите задължения, като му пожелава успех в треньорската кариера.

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър ФК Спартак Варна