Мобилно меню

Илиан Илиев: Не ни стигна самочувствие за точката, с нея щяхме да си гарантираме петото място

Абсолютна глупост беше да допускаме ситуацията за дузпата, подчерта наставникът на Черно море
Илиан Илиев: Не ни стигна самочувствие за точката, с нея щяхме да си гарантираме петото място

 

Трябваше да играем повече с топката, да сме по-агресивни в атака, за да се надяваме на нещо при гостуването си на Локомотив в Пловдив.

Така наставникът на Черно море Илиан Илиев коментира поражението на своите с 1:2 на стадиона в парк Лаута.

„Направихме трудното да изравним на чужд терен и да се върнем в мача, но не ни достигна самочувствие, за да се преборим за точката, която щеше да ни гарантира петото място този сезон“, отбеляза опитният специалист.

Като „абсолютна глупост“, определи Илиан Илиев дузпата, с която Локомотив стигна до успеха в самия край на мача. Той подчерта, че футболистите му не е трябвало да допускат такова дискусионно положение в наказателното поле, особено като се има предвид, че „…Митко Илиев се възползва от подобни ситуации“.

Наставникът на Черно море коментира, че мотивацията не е била проблем за неговите играчи в този двубой.

„Това са професионални футболисти, разбира се, че излизат пределно мотивирани във всеки мач. Който има самочувствие, че е добър футболист трябва да го показва на терена. Не може да се раздава в тренировките, а в мачовете да играем чистичко и назад.“

Илиан Илиев изрази увереност, че последният двубой на отбора му този сезон – домакинската среща на стадион „Тича“ срещу Лудогорец, ще е доста интересна. 

„Ще стане интересен мач, ако има залог за титлата, а и не само. Но ако играем със страх, както днес, няма да се получи“, обобщи старши треньорът на Черно море.

2023 © Варна е

Организират изложба посветена на 130 години футбол във Варна

Призовават се клубове и фенове да допринесат за инициативата, като предоставят интересни артикули, които ще им бъдат върнати след края на експозицията в Археологическия музей
Организират изложба посветена на 130 години футбол във Варна

През май 2024 г. се навършиха 130 години от изиграването на първия футболен мач не само във Варна, но и в България. По този случай отдел "Нова история" към Регионалния исторически музей – Варна подема инициатива за организиране на изложба, посветена на 130 години футбол във Варна.

"Специално каним ръководствата на футболните клубове "Черно море" и "Спартак", като основоположници на варненския футбол, да се включат в инициативата. Призоваваме също така и техните фенове да допринесат за изложбата с ретро фланелки, снимки, картички, медали, чаши и други клубни артикули и принадлежности от преди 2000-ната година."

Артикулите ще бъдат събирани от 15 до 26 юли, в сградата на Археологическия музей. Датата на изложбата ще бъде обявена малко след изтичане на периода на набавяне на експонатите.

Събраните артикули ще бъдат описани с приемо-предавателен протокол и след изложбата ще бъдат върнати на техните собственици, уверяват организаторите.

Нека заедно покажем каква роля е играл футболът в живота на нашия град и да съберем ценните спомени, които съхраняват историята на варненския футбол, призовават от отдел "Нова история" към Регионалния исторически музей – Варна.

Повече информация за инициативата може да получите от: Траян Димитров - 0883403371; Кристина Спасова - 0884924327

Понеделник - петък от 9:00 до 17:00 в сградата на Археологическия музей.

2024 © Варна е