Мобилно меню

Илиан Илиев: Показахме мъжество и характер

Новият старши треньор на националния отбор на България Илиан Илиев поздрави футболистите за показания характер в двубоя срещу Унгария и спечелената точка.
Илиан Илиев: Показахме мъжество и характер

"Изиграхме мача с повече битка, мъжество и себераздаване. Футболът не бе на много високо ниво. След първите 20 минути показахме характер. Трябва да подобряваме играта ни с топка. Знаем, че чисто футболно можем повече. Поздравявам футболистите за изиграния мач срещу труден съперник. Унгария може би беше по-добрият отбор в мача. Можехме да спечелим с малко късмет. Като цяло резултатът е реален. Когато си с човек по-малко винаги се отразява на отбора. Видя се класата на Доминик Собослай. Той водеше целия им отбор.", отбеляза Илиан Илиев.

Новият наставник на националния отбор коментира и сложната обстановка, при която се изигра двубоя, предвид  протестите, които се разразиха около националния стадион.

"Подготвяхме се само за мача. След пристигането си на стадиона не сме знаели какво се случва отвън и съжаляваме за случилото се, макар че футболистите и треньорският щаб имаме най-малка вина за това", обобщи Илиан Илиев.

2023 © Варна е

Илиан Илиев - младши: Силният колектив помага на Черно море да печели!

Борим се за най-предно класиране, стремежът ни във всеки мач е да побеждаваме, подчерта националът, който не скри радостта си, че отново играе за родния си клуб
Илиан Илиев - младши: Силният колектив помага на Черно море да печели!

Илиан Илиев - младши очаквано заслужи наградата за играч на мача, връчвана от gong.bg, заради представянето си в мача между Черно море и Ботев (Враца), който беше първи за национала след завръщането му в родния клуб преди няколко дни. Срещу Ботев (Враца) Илиан записа и 50-ия си мач с екипа на Черно море в първенството. 

"Мачът определено не беше лесен. Те се борят за оцеляване, ние се борим за челните места. Знаехме, че ще е така, говорихме през седмицата в съблекалнята, че каквото и да става, трябва да вземем трите точки. Не беше лесно, но важното е, че го постигнахме. Много съм щастлив, че успяхме", коментира той. 

Илиан Илиев - младши призна, че изобщо не се е колебал дали да се върне в родния си клуб. 

"След напускането на Алекс, завръщането ми в Черно море се появи като възможност. Не се замислих нито за момент дали искам да играя за Черно море до края на сезона. Много съм щастлив, че съм тук! Не ми беше нужно време за адаптация, след завръщането ми в тима. Познавам всички момчета в съблекалнята, те ме приеха по страхотен начин, дори дойдоха да ме посрещнат на летището. Колективът е много силен и това помага на отбора да печели. В Черно море няма чужденци и българи, всички са заедно и си помагат, както на терена, така и извън него. Затова резултатите идват!"

Националът на България подчерта, че в който и отбор да играе, независимо дали Черно море или друг, винаги се стреми да дава най-доброто от себе си. 

"Не съм си мислил дали, когато се върна в Черно море, ще се борим с отбора за първото място. Със сигурност мечтаем в съблекалнята... Но нека не говорим празни приказки! Борим се за най-предно класиране, стремежът ни във всеки мач е да побеждаваме", заключи Илиан Илиев - младши. 

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър ПФК Черно Море