Мобилно меню

Илиан Илиев: Пълна излагация от страна на съдията!

Няма смисъл изобщо да говорим за футбол в този двубой, той показа за пореден път каква е действителността у нас в последните години, отбеляза наставникът на Черно море след поражението от Лудогорец
Илиан Илиев: Пълна излагация от страна на съдията!

 

"Съжаляваме много за загубата, тъй като футболистите дадоха максимума в този двубой".

Така коментира старши треньорът на Черно море Илиан Илиев незаслуженото поражение на своя отбор при гостуването на Лудогорец в Разград. Както ВАРНА Е ви информира, дузпа и червен картон решиха изхода на срещата в полза на "орлите", които трудно стигнаха до успеха с 3:2. 

Илиан Илиев не скри разочарованието си от развоя на мача в Разград. Според него в този двубой изобщо не може да се говори за футбол.

"Второто полувреме беше олицетворение на българския футбол в последните години - пълна излагация от страна на съдията. Съдии като този са сложени просто да слугуват. Ние знаехме че ще стане така, тъй като ако Лудогорец не бяха спечелили този мач щяха много да се отдалечат от ЦСКА. Нищо ново за нашата действителност в последните години".

Според Илиев единствено през първото полувреме съдийството е било относително безпристрастно, което е дало възможност и на двата отбора да играят. След почивката обаче ситуацията на терена коренно се променила. Илиев подчерта, че много нарушения в атака в полза на Черно море не са били отсъдени, а дузпата и червеният картон за Панайотов са били абсолютно незаслужени.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър ПФК Черно Море

Александър Томаш: Мъчим футбола с подобни условия, 2024 година сме все пак!

Далеч сме от желаното ниво, но дадохме най-доброто от себе си, продължаваме да работим, коментира наставникът, който направи официален дебют начело на Спартак (Варна) при победата с 2:0 над Хебър
Александър Томаш: Мъчим футбола с подобни условия, 2024 година сме все пак!

Новият старши треньор на Спартак (Варна) Александър Томаш, който пое отбора на старта на подготовката за новия сезон, направи успешен официален дебют начело на "соколите". Томаш коментира победата на своите футболисти с 2:0 при гостуването на Хебър. Специалистът, който освен като треньор, има доста опит и като футболист по терените у нас, бе категоричен, че условията за игра по време на мача са били катастрофални.

"Мъчим футбола с подобни условия, 2024 година сме все пак!", отбеляза Томаш.

Новият наставник на Спартак (Варна) подчерта, че победата на старта срещу Хебър е била важна за отбора.

"Постарахме се да играем на ниво, вижда се, че сме далече от желаното. Опитахме на етапа, в който се намираме да се противопоставим, да играем футбол.

Червеният картон за съперника изобщо не ни помогна.

На полувремето казах и на футболистите, че отбор, опрян по този начин до стената, със сигурност мобилизира всички сили, които притежава, за да се вдигне, тъй като е наясно, че няма какво да губи. Добре е, че успяхме да удържим победата."

Томаш коментира също, че освен, че държи футболистите, с които работи да са адаптивни, той също умее да се адаптира успешно към всякакви условия.

"Преценявам с какви футболисти разполагам в момента. Ние, откакто сме започнали да работим със Спартак, не знам вече колко футболисти изпробвахме и прегледахме, но те искат прекалено високи и нереални суми. Преценихме заедно със собственика на клуба и моите колеги в треньорския щаб, че за да изградим нашия стил и начин на игра, първото нещо, което трябва да постигнем е да стабилизираме отбора.

Вижда се, че ни трябват футболисти, искахме да заложим на млади български играчи, но искат нереално високи заплати.

Тепърва изграждаме отбора, все още търсим хора, особено в предни позиции. Почти на всеки пост сигурно ще вземем човек, но правилният и точният за нас, който хем ще вдигне нивото и ще допринесе за стила и начина на игра на Спартак, хем и завбъдеще собственикът ще има някаква възрвръщаемост."

Младият специалист изрази убеждението си, че с правилен подход всеки един футболист може да подобрява нивото си. "Момчетата в отбора ми вярват, че правя най-доброто за тях и за отбора.

Различни изисквания имам към всеки един от тях, но те се стараят.

На фона на нивото ни в момента аз нямам нито една забележка към тренировъчния процес, всеки един се опитва, дава максимума от себе си. Благодарение на тяхната работа и старание взехме тази важна победа срещу Хебър", заключи Томаш.

 

2024 © Варна е / снимка: Пресцентър ФК Спартак Варна