Мобилно меню

Илиан Илиев: Спечелихме с воля и характер

Радвам се, че усилията на играчите се оползотвориха и завоювахме трите точки, заяви наставникът на Черно море
Илиан Илиев: Спечелихме с воля и характер

 

"Отбелязахме три гола и допуснахме два. Това изобщо не е приятно, трябва да сме много по-концентрирани и да не подценяваме ситуации в хода на мача."

Това заяви старши треньорът на Черно море Илиан Илиев, след като отборът му спечели с 3:2 срещу Крумовград в мач от 18-ия кръг на елитната ни футболна лига.

"За наша радост усилията на играчите се оползотвориха и стигнахме до трите точки. Най-важното е, че в тази трудна обстановка в цялата страна, теренът ни позволяваше мачът да се изиграе. Доволен съм, че футболистите успяха да се настроят за игра, въпреки очакването до последно дали мачът ще се играе или ще бъде отложен. В крайна сметка изиграхме един добър мач и съм доволен че спечелихме", обобщи Илиан Илиев.

Наставникът на Черно море подчерта, че това е бил един от тези мачове, които се случват във всеки шампионат, в които трябва да се наложиш с характер и воля.

"На моменти дори показахме, че играем добре, печелехме единоборства, вкарахме три гола, можеше да потърсим и повече, но тези "бели петна", които се получават при нас, когато водим в резултата, особено на мачовете вкъщи, трябва да ги избягваме с повече концентрация, но това не омаловажава усилията на футболистите, че направиха всичко, за да вземем трите точки в този важен мач."

На въпрос може ли Черно море да зимува в призовата тройка на елитната ни футболна лига, Илиан Илиев отговори така:

"Важното е да се преборим за всеки мач, който предстои. Срещаме Етър в следващия кръг, при тях има игрови подем, който се вижда, ще ни очаква труден мач."

Черно море гостува на Етър на 2 декември, от 15 часа.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър ПФК Черно Море

Организират изложба посветена на 130 години футбол във Варна

Призовават се клубове и фенове да допринесат за инициативата, като предоставят интересни артикули, които ще им бъдат върнати след края на експозицията в Археологическия музей
Организират изложба посветена на 130 години футбол във Варна

През май 2024 г. се навършиха 130 години от изиграването на първия футболен мач не само във Варна, но и в България. По този случай отдел "Нова история" към Регионалния исторически музей – Варна подема инициатива за организиране на изложба, посветена на 130 години футбол във Варна.

"Специално каним ръководствата на футболните клубове "Черно море" и "Спартак", като основоположници на варненския футбол, да се включат в инициативата. Призоваваме също така и техните фенове да допринесат за изложбата с ретро фланелки, снимки, картички, медали, чаши и други клубни артикули и принадлежности от преди 2000-ната година."

Артикулите ще бъдат събирани от 15 до 26 юли, в сградата на Археологическия музей. Датата на изложбата ще бъде обявена малко след изтичане на периода на набавяне на експонатите.

Събраните артикули ще бъдат описани с приемо-предавателен протокол и след изложбата ще бъдат върнати на техните собственици, уверяват организаторите.

Нека заедно покажем каква роля е играл футболът в живота на нашия град и да съберем ценните спомени, които съхраняват историята на варненския футбол, призовават от отдел "Нова история" към Регионалния исторически музей – Варна.

Повече информация за инициативата може да получите от: Траян Димитров - 0883403371; Кристина Спасова - 0884924327

Понеделник - петък от 9:00 до 17:00 в сградата на Археологическия музей.

2024 © Варна е