Мобилно меню

Илиан Илиев: Трябва ни повече самочувствие в атака

Играем трудно срещу агресивни отбори, срещу Крумовград разкрихме и обичайната си слабост - създаваме положения, но не вкарваме
Илиан Илиев: Трябва ни повече самочувствие в атака

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев отбеляза, че гостуването на Крумовград в третия кръг на елитната ни футболна лига е било изключитлено трудно за неговия тим.

"Важен е успехът. Отборът на Крумовград игра агресивно през целия двубой и показа, че не случайно е победил Лудогорец и е затруднил максимално ЦСКА. През първото полувреме отстъпихме в голяма част от единоборствата, а това води и до пасив във владеенето на топката и активността на терена. Вкарахме гол от дузпа и след това ни изравниха, нормално. На полувремето повторихме малко нещата, които говорим цяла седмица. Те имат добри футболисти, създадоха ни доста проблеми. Другото е, че един отбор не може да е толкова агресивен през целия мач, затова в края ние владеехме инициативата", обобщи Илиев.

Старши треньорът на Черно море подчерта, че и в този двубой тимът му е демонстрирал старата си слабост, да създава голови ситуации, но да не бележи.

"Нужно ни беше повече самочувствие пред гола, повече спокойствие в пеналта на противника. Трябваше да завршваме по- успешно головите си атаки."

Илиан Илиев подчерта, че е важно футболистите му да проявяват повече агресия, както в защита, така и в атака и да не позволяват на противника свободно да борави с топката във всички фази на играта.

2023 © Варна е

Организират изложба посветена на 130 години футбол във Варна

Призовават се клубове и фенове да допринесат за инициативата, като предоставят интересни артикули, които ще им бъдат върнати след края на експозицията в Археологическия музей
Организират изложба посветена на 130 години футбол във Варна

През май 2024 г. се навършиха 130 години от изиграването на първия футболен мач не само във Варна, но и в България. По този случай отдел "Нова история" към Регионалния исторически музей – Варна подема инициатива за организиране на изложба, посветена на 130 години футбол във Варна.

"Специално каним ръководствата на футболните клубове "Черно море" и "Спартак", като основоположници на варненския футбол, да се включат в инициативата. Призоваваме също така и техните фенове да допринесат за изложбата с ретро фланелки, снимки, картички, медали, чаши и други клубни артикули и принадлежности от преди 2000-ната година."

Артикулите ще бъдат събирани от 15 до 26 юли, в сградата на Археологическия музей. Датата на изложбата ще бъде обявена малко след изтичане на периода на набавяне на експонатите.

Събраните артикули ще бъдат описани с приемо-предавателен протокол и след изложбата ще бъдат върнати на техните собственици, уверяват организаторите.

Нека заедно покажем каква роля е играл футболът в живота на нашия град и да съберем ценните спомени, които съхраняват историята на варненския футбол, призовават от отдел "Нова история" към Регионалния исторически музей – Варна.

Повече информация за инициативата може да получите от: Траян Димитров - 0883403371; Кристина Спасова - 0884924327

Понеделник - петък от 9:00 до 17:00 в сградата на Археологическия музей.

2024 © Варна е